עוף סיני עם ירקות ברוטב סמיך
מתכון שאמא שלי נתנה לי ויצא לי מדהים, למי שרוצה לנסות...
מצרכים ל-3-4 מנות:
חזה עוף, פלפל ירוק, פלפל אדום, 2-3 גזרים, פטריות שמפניון טריות, 1 בצל סגול גדול, נבטים, רוטב סויה. פלפל שחור, סוכר, אבקת מרק עוף, שום כתוש, קורנפלור.
קודם כל את החזה עוף כדאי להכין לפחות יום מראש. להפשיר ולחתוך לקוביות קטנות. להשרות ברוטב סויה (אני שמה 4 כפות בערך). להשרות לפחות 12 שעות.
הרוטב: נכין מראש - כוס ורבע מים, כף אבקת מרק עוף, כף (בהריון) קורנפלור, כפית שטוחה סוכר, קורט פלפל שחור, 1/2 כפית שום כתוש, 2 כפות סויה (או יותר לפי הטעם), ולערבב.
הירקות: את הירקות נחתוך לרצועות דקות ונקפיץ במחבת. קודם כל נשים את הירקות ה"קשים" (פלפלים, גזר), עד שהגזר נעשה רך במקצת, אח"כ נוסיף את הבצל, ואח"כ את הפטריות. את הנבטים נוסיף ממש בסוף.
נוציא את הירקות מהמחבת, נוסיף מעט שמן ונוסיף את הבשר ונטגן קלות, נוסיף את הירקות ונערבב. נערבב את הרוטב ונוסיף לירקות ולבשר. נביא את הכל לרתיחה, ולאחר מכן נבשל על אש נמוכה לדקה ונסגור.
להגיש חם עם אורז או אטריות אורז.
בתיאבון!