לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוגי של טולי =]


it's about me. עליי ושאר שטויות.

Avatarכינוי:  טלטול29

בת: 36

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2006

התפנה קצת זמן כדי שאספר על פולין


בזמן הזה שהתפנה לי אספר כמה שאוכל... על פולין ועל עוד משהו בעקיפין..

אז ככה, פולין יפה, אומנם לא בכל האזורים שביקרנו אבל הירוק השולט בה מאוד יפה...

המסע לפולין ענה לי על כמה ציפיות שלי.

גיליתי שהאטימות שחשתי עד עכשיו לנושא השואה, היא אטימות נורמאלית לחלוטין מכיוון ששישים שנה חלפו מאז סוף המלחמה והתקופה הנוראה! האטימות לנושא נעלמה, אני מצופת בהמון שאלות בכל פעם מחדש.

למשל במחנה פלאשוב (למי שראה רשימת שינדלר ולא ידע את שם המחנה) קיימת וילה של מפקד המחנה לשעבר- אמון גאט שהיה יוצא למרפסתו ויורה באנשים שלא נראים לו... או סתם כי לא היה לו מצב רוח. היום חי בוילה הזו אדם (איך אפשר לחיות במקום כזה ולחשוב "הבית שלי נמצא על גופות אנשים", "הבית שלי נמצא על אדמה ארורה" וכו'...) אז יש מי שיגיד שאני מגזימה... וזכותו המלאה, אבל מה לעשות כך אני מרגישה!

המסע היה מאוד מרגש, בעיקר במיידאנק ואושויץ- בירקנאו. במיידאנק הבנתי את הקטעים שנבחרו בקפידה לטקס, המקום בו נגמר הדימיון והמציאות מתחילה ואז בשירת "התקוה" נחנקתי מבכי, לא בכיתי זה פשוט היה תקוע לי בגרון!

ובבירקנאו ישבנו בצריף נשים בחדר חשוך וקר, הקראנו שמות נספים, הנחנו פרח והדלקנו נר לזכרם. שם, בצריף באמת נשברתי, "הסכר נפרץ" והדמעות זלגו להן. בטקס שהעלתה קבוצה אחרת של המשלחת מאוד התרגשתי ואת "התקוה" צעקתי... גאה להיות יהודיה!

אז מפה לשם היה לנו זמן, בין אם זה באוטובוס או כמה שעות של קניות... אז לא ישבנו ובכינו כל השבוע הזה!

מצאתי אז הזמן והמקום להתרגש, לכאוב ולכעוס, מצאתי את הזמן לצחוק ולשמוח והגיע הזמן שבו התחרפנתי... בעזרה ותמיכה של המורים המלווים שהתחרפנו יפה מאוד וגררו רבים אחריהם!

 

פה אני מסיימת לרגע זה את החפירה על פולין ואמשיך אותה בפעם אחרת... ואדליף לכם על רעיון שחשבתי עליו ואני כנראה איישם... והרעיון הוא "יומן מסע"/ "יומנה של ילדה" - רעיון שכלל אינו קשור לפולין.

 

שבוע טוב לכולכם!

נכתב על ידי טלטול29 , 9/5/2006 14:38   בקטגוריות אופטימי, המשך לקטע...., דברים שחשוב לציין  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של good and evil’s blog ב-9/5/2006 18:18



2,310
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18 , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לטלטול29 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על טלטול29 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)