לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עצמאית בשטח

שולה (שם בדוי). גרה בתל אביב וכותבת בשביל עצמי. זו הדרך שלי להתמודד.

כינוי: 

בת: 58





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2005

אחוות מְרֳקֵים


 

ביום שישי ישבתי עם חברה לקפה-של-בוקר ואיכשהו נסחפנו לשיחה סוערת בענייני אחוות נשים. אחזנו בדעות מנוגדות ובזמן שאני סברתי שבנאדם מבוגר צריך לנהוג בהיגיון, היא ניסתה להחדיר לראשי קורטוב של הכרה בקיומו של הרגש. "אין מה לעשות, החשיבה שלך היא חשיבה של גבר" היא אמרה קצת בצער, ואני אמרתי שאני מתנצלת, אני באמת מנסה. "הנה, כבר השפעת עלי לגרוב גרביונים ולענוד שרשרת, מי יודע – אולי בסוף תצליחי להפוך אותי לבת". יום לפני זה התווכחתי בעניין עם 2 בלוגרים, ובעוד שהאחד, שתמיד מעיד על עצמו שהוא "כוסית" במסווה, היה המום מהדעות שלי - השני דווקא היה מרוצה.

ואולי זה העדר מוחלט של גנים נשיים שגרמו לכך שלא הבנתי כמעט אף מילה מפרויקט "מתכוני המרק" של שצ'ה. אז למען אחי, הסובלים כמוני מחוסר סבלנות ו/או הבנה בולט לכל מה שקשור בשהייה במטבח, אני מצרפת פה את מתכון המרק האולטימטיבי לימי החורף הקרים הבאים עלינו לטובה. ולפני זה אזהרה: הקוראת פאצ' מתבקשת להפסיק לקרוא בנקודה זו ולחזור רק בפוסט הבא. תודה.

 

מרק עגבניות עשיר

לוקחים שקית של "מרק עגבניות עשיר" מתוצרת "קנור" ומכינים לפי ההוראות, דהיינו: לערבב בסיר עם 4 כוסות מים, להרתיח, לבשל על אש נמוכה 5 דקות. (פאצ' – אמרתי לא לקרוא או לא אמרתי?). מי שיש לו כוח יכול להקדים לתהליך טיגון של בצל בסיר ועליו להוסיף את המים והאבקה. בעיקרון אפשר להשתמש גם בתוצרת אחרת (כלומר – לא "קנור") אבל לטעמי זו המוצלחת מכולן. אחרי שהמרק מבושל להוסיף לו את מחצית מתוכנה של קופסת שימורים "שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות" מתוצרת "היינץ" (פאצ'? פאצ'!!! תתעוררי פאצ', תפקחי עיניים. סליחה, מישהו יכול להביא כוס מים?), לערבב ולבשל עוד כמה דקות. אני מוסיפה גם פלפל שחור, אבל לא הרבה כי אני לא אוכלת חריף. שוב, אפשר להשתמש בתוצרת אחרת מ"היינץ" אבל – זה לא יהיה אותו הדבר. המהדרין ו/או המשקיעים יכולים לזרוק לסיר גם כמה חתיכות בשר למרק (זאת יש לעשות זאת עוד בשלב הראשוני – עם התחלת הבישול). אין לי מושג איזה בשר מתאים למרק, תשאלו את הקצב בסופרמרקט או שנחכה שפאצ' תתעורר ונשאל אותה. הרופא אמר שהפרכוסים כבר הפסיקו, והיא אפילו התחילה לתַקשר בעזרת תנודות העפעפיים, ואם הכל ילך כשורה – תוך כמה ימים היא גם תתחיל לבטא הברות שלמות ותהיה מסוגלת לעכל מזון מוצק.

ואיך שכחתי - את המחצית הנותרת של קופסת השימורים להעביר לכלי פלסטיק קטן ולהקפיא. שיהיה למרק הבא. בהצלחה.

 

 

שוב קפאו לי הירקות במקרר. סעמק על החורף הזה.

 

 

נכתב על ידי , 6/11/2005 23:27   בקטגוריות פצצת קלוריות  
75 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של צמח בר ב-12/11/2005 20:30



165,540
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשולה (שם בדוי) אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שולה (שם בדוי) ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)