| 5/2009
יום במסעדת טורקיז טוב אז ככה: דבר ראשון אני יודעת שלא כתבתי פוסט כמעט חודש ואני יכולה להגיד שלא היה לי זמן וכל זה, שזה נכון. אבל את האמת? לפעמיים פשוט אין לי כוח או חשק. אתם צריכים להבין שזה הבלוג שלי שאני יכולה לעדכן בו מתי שאני רוצה, ולשים בפוסט מה שאני רוצה, בין אם זה עזרים או בין אם זה פוסט שבו אני מספרת על מה קרה היום. אם אתם רוצים עזרים אז יש המון בלוגים מעולים בישראבלוג שישמחו לעזור לכם. הבלוג הזה עד לא לפני הרבה זמן היה בלוג עזרים נטו... אבל לאט לאט התחלתי לכתוב גם על דברים אחרים בבלוג ולכן בבלוג יהיו גם פוסטים משלי ובין לבין ישלב עזרים.
~~~ יום שני (כן כן, אתמול), השעה 10 בבוקר, אני מתעוררת לצלילי השיר הנפלא המדהים והיפה ביותר שנכתב והולחן אי פעם הלא הוא scar tissue של הלהקה המדהימה red hot chili peppers. שלפתי את עצמי מהמיטה חיש מהר (למרות שיום לפני זה למדתי למתכונת בתנך עד רבע ל2 בלילה אבל לא חשוב), לבשתי שימלה שחורה וסקסית (או שלא), החלקתי את שערי ויצאתי לתל אביב. כמה נפלא. הגעתי לעזריאלי בסביבות השעה 12, וחיכיתי שפילי תגיע. חיכיתי וחיכיתי, והיא הגיעה באיחור לא קטן- בעשרה ל1, כשאנחנו אמורות להיות במסעדת טורקיז בסי אנד סאן בשעה אחת. טוב אז באחת לא הגענו לשם, אבל באחת וחצי כן. טוב אז אני אסביר לכם מה יש לי לעשות במסעדת טורקיז בצהריי היום במקום ללמוד למתכונת בתנך? אז ככה קודם כל שהמתכונת בתנך רק ביום רביעי (כן זה מחר, תאחלו בהצלחה!) והייתי בטורקיז ביום שני (יומיים לפני המתכונת. נו באמת זה תנך... לא צריך ללמוד יותר מידי). דבר שני, כשאומרים לך לבוא לאכול, במסעדה, בחינם, והרבה, להגיד לא זה לא בדיוק מה שתעשה נכון? נכון. אז הסתכמתי להצעה המפתה. עכשיו כשהבנתם מה עשיתי שם, נמשיך. הגענו למסעדה, המלצרית הושיבה אותנו בשולחן גדול בנקודה לא מרכזית של המסעדה בשביל שנוכל לצלם את האוכל בלי אנשים בתמונה. המלצרית הגישה לנו את התפריטים בזמן שעודד אורן, השף של המסעדה, יצא ללחוץ את ידינו ולשאול לשלומינו. פתחתי את התפריט, המחירים היו... היו. לאחר התלבטויות קשות מאוד[!] החלטתי להזמין דג לוקוס למנה ראשונה ולמנה שנייה דג אחר כלשהו. הסיבה שלא הזמנתי בשר היא שאני שומרת כשר ואם הייתי מזמינה בשר למנה עיקרית לא הייתי יכולה לאכול קינוח משתי סיבות: אחד הקינוח חלבי ואני שומרת כשר, והסיבה השנייה היא שהייתי מפוצצת מהבשר ולא הייתי יכולה לאכול קינוח וברור שאני מעדיפה קינוח מבשר . פילי הזמינה למנה ראשונה סלט קצוץ ולמנה עיקרית פרגיות. המנות הראשונות הגיעו ממש מהר והתחלנו לאכול. תמונות של המנות הראשונות:
בתוספת למה שהזמנו, השף החליט שבא לו לפנק אותנו בעוד שתי מנות; הראשונה דג נע עם אבוקדו תפוז ובצל ירוק, והשנייה סלט המכיל אפונה שעועית ואספרגוס.
הדג לוקוס שהזמנתי היה ממש ממש טעים[!] וממש התמלאתי ממנו כך שלא יכלתי לטעות מהסלט שהשף הביא לנו. את הדג הנע גם ככה לא תכננתי לטעום כי אני לא בנאדם של דברים לא מבושלים, למרות שפילי טעמה ואמרה לי שהוא נורא טעים! מיד אחרי שסיימנו את המנות הראשונות המלצרית הביאה לנו את המנות העיקריות; הדג שלי ופרגיות של פילי.
התלחתי לאכול מהדג שלי למרות שהרגשתי שאני עוד שנייה מתפוצצת. גם הוא היה מאוד טעים אבל כשפילי התחילה לתאר לי ממה הוא עשוי ואמרה לי "אה נופר תראי הנה העור שלו" הבנתי ש... אני אסתפק בלשתות את מיץ התפוחים שלי. כשסיימנו לאכול את המנות העיקריות הגיעה החלק המהנה ביותר; הקינוח! המלצרית הראתה לנו את תפריט הקינוחי. את עיניי תפס ה"בומב שוקולד" ואמרתי למלצרית שתסביר לי מה זה. כשהיא אמרה הרבה פעמיים את המילה שוקולד במשפט הבנתי שזה הדבר בשבילי והזמנתי את זה, פילי הזמינה את זה גם. המלצרית שאלה אם אנחנו רוצות משהו חם לשתות. פילי הזמינה תה והמלצרית שאלה אם גם אני רוצה אז זרמתי. לאחר זמן קצר הגיע התה עם הקינוחים, והסתבר שהשף שוב פינק אותנו בקינוח שלא הזמנו; קרם וניל עם תפוחים ועוגיות קינמון.
הבומב שוקלוד היה מעולה מעולה מעולה, אני פשוט מתה על שוקולד! והקינוח השני שהשף הביא לנו היה גם הוא מצויין. באמת הקינוחים היו מעולים! לאחר שסיימנו לאכול פילי ביקשה מהמלצרית, ליאת, שתקרא לשף שנוכל להודות לו. השף יצא אלינו וישב איתנו לשיחה קצרה בה הוא סיפר לנו חוויות מההשתתפות בתוכנית "קרב סכינים". בסיום השיחה הודנו לו שוב על הארוחה הנפלא, השארנו טיפ למלצרית (40 שקל!) והלכנו לביתנו!
תודה לפילי על התמונות הנהדרות! (למרות שאת רובן אני צילמתי אבל המצלמה שלה בכל זאת, הזכרתי לא פעם שהמלצמה שלי נאבדה איפשהו בטורקיה!)
מסעדת טורקיז, הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, תל אביב
אליפות המסעדות, יום חמישי ב-21:00, ערוץ 10
חזרתי ללמוד למתכונת בתנך, השאירו תגובות ואחלו לי בהצלחה מחר במבחן! ביי מתוקים 
| |
|