קיבלתי עליה מחמאות בפעמיים שהכנתי אותה וחברה ביקשה את המתכון
מה שהם לא ידעו שדיי אילתרתי את מתכון.
תמיד עברה לי בראש התהייה "מה שמים בעוגה טבעונית?"
בסוכות בגלל בלוגר מישרא התנסתי בהכנת עוגה תפוחים טבעונית
בדקתי מתכון לעוגת בננה טבעונית שלא היו לי חצי מהמצרכים אז האילתור הוביל לעוגה הזו
הטעם של העוגה משתדרג פלאים אחרי לילה במקרר! לכן יש להכין אותה ערב מראש
מצרכים:
4 תפוחים
כפית קינמון ( או יותר לפי הטעם)
4 כפות סוכר
שקית אבקת אפייה
חצי כוס סילאן
כוס חלב סויה
שתי כוסות קמח
לקישוט:
מעט שקדים גרוסים
וחמוציות וכל מה שאתם רוצים אפשר להוסיף
בערך כוס סילאן מוסיף טעם ויוצר מפל של סילאן לכל אורך העוגה!
כלים:
בלנדר
סיר לבישול התפוחים
תבנית אנגליש קייק
ותבנית שקעים לקאפ קייס ( אם נשאר מהבלילה מעט)
*מחממים מראש תנור ל180 מעלות
*חותכים את התפוחים לפרוסות מפזרים עליהם את הסוכר והקינמון מוודאים שהסוכר מכסה את כל התפוחים
מחכים כרבע שעה עד שהתפוחים מוציאים נוזלים
*מבשלים בסיר את התפוחים והמים שהתפוחים הפרישו, אם צריך אפשר מעט מים. מבשלים עד שתפוחי מתרככים מעט ומקבלים צבע חום שקוף. מורידים מהאש מקררים מעט
*שמים את תפוחי העץ המבושלים עם חלב הסויה בבלנדר. מפעילים את הבלנדר עד שנהפך לשייק אחיד מוסיפים את הסילאן ומפעילים שוב.
*מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה מוסיפים מעט קמח בכל פעם לבלנדר ומפעילים עד שהוא נטמע בתערובת.
זה הכל הבלילה מוכנה!
משמנים תבנית אינגליש קייק וממלאים את התבנית עד שלושה רבעים מהגובה. מקשטים בפס סילאן,שקדים גרוסים, חמוציות אגוזים וכל מה שאוהבים!
אופים 40 דקות ובודקים אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
אם נשארה בלילה אפשר לאפות גם בתבנית שקעים עם סילאן שקדים וכל מה שאוהבים.
חשוב לקרר את העוגה במקרר לפני ההגשה, עושה פלאים (טעמתי אותה גם ישר מהתנור)
אפיה נעימה