פינה חדשה שמידי פעם אני אעדכן מתכונים מצולמים: (צילמתי וערכתי תמונות)
השבוע היה חורפי והכנתי מרק סמיך ומפנק שאני מאוד אוהבת!
פנקו את עצמכם וחברים כי הכמויות פה גדולות אפשר להכין פחות מרק ע"י שימוש בפחות אפונה מים וסלרי

מצרכים:
- 0.5 ק"ג אפונה מיובשת
- 1 גזר
- 1 בצל
- 3 חתיכות שורש סלרי (כרפס)
- חצי כף אבקת מרק
- רבע כף חוויג' למרק
- כף שמן לטיגון.
- מלח לפי הטעם
- ליטר וחצי מים (תלוי סמיכות)
כלים:
- מסננת דקה
- סיר לחץ (מקצר את זמן הבישול)/סיר רגיל
- פומפיה
- קרש חיתוך

תהליך עבודה:
כחצי שעה לפני תחילת הבישול משרים את האפונה במים פושרים.

במהלך זמן ההשריה אפשר להכין את שאר המצרכים לבישול ו

- פורסים את הסלרי (ללא העלים)לפרוסות דקות. את העלים שומרים לקישוט צלחת המרק או לסלט.

- קוטמים לגזר את שני הקצוות וגוררים בחלק הגס של הפומפיה
- מטגנים את הבצל עם בערך כף שמן עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים עוד קצת
- מעבירים את האפונה המושרה למסננת ושוטפים במים מוסיפים לסיר ומטגנים כ5 דקות


- מתבלים באבקת מרק וחוויג' למרק ומעט מלח (לפי הטעם), מוסיפים כליטר וחצי מים חמים מחכים שירתח וסוגרים את הסיר לחץ (בסיר רגיל פשוט מכסים)
- מבשלים 20 דקות ואז מחכים עוד כ-20 עד השסיר לחץ יתקרר פותחים בזהירות , מוסיפים מים אם המרק סמיך מידיי לדעתכם
אם הוא דליל פשוט מאדים חלק מהמים על להבה נמוכה.
מוזגים לקערות ומקשטים בעלי סלרי
