לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בלוג זה אינו שובת! (פרט לשבת)

Avatarכינוי: 

בן: 41

Skype:  orenge101 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה


בערב חג הפסח השנה הרגשתי מקרוב מה זה להיות בני ישראל. אמנם לא במובן המקובל של מכות, שאילת תכשיטים יקרים מהשכנים, דם על המשקוף וכו' אלא יותר בקטע של הבריחה המהירה.

 

קרוב של אשתי נפטר בחו"ל. הוא היה מבוגר מאוד והלך פתאומית מהתקף לב. לא הייתה ברירה אלא להטיס אותו מהר לכאן ולעשות את ההלוויה לפני החג. המשפחה התכנסה בכמה מקומות בעולם ואף אחד לא יכל, בהתראה כ"כ קצרה לפני החג להגיע לארץ עם הגופה פרט לשני נכדים. ההתארגנות הייתה מהירה והם היו על המטוס הראשון ארצה, הנחיתה הייתה צפויה לארבע בבוקר בערב החג.

אשתי, יחד עם אימה והדוד ביררו מה לעשות. מסתבר שהנפטר קנה שמונה (!) קברים בבית העלמין בצפת (!!) והוא עתיד להיקבר שם, לצד אשתו שנפטרה לפני כמה שנים (גם כן בפסח). מה שאומר שצריך לנסוע לצפת כי הלוויה עתידה להיערך בשעות המוקדמות של הבוקר בצפת. הדוד ושני הילדים התגייסו והחליטו לנסוע. אשתי, האמא והסבתא החליטו לא לנסוע (הסבתא, אחותו של הנפטר, מבוגרת מאוד ולא רצתה לנסוע אז אשתי נשארה איתה)- גם ככה כל מה שהיה חשוב זה מניין גברים כדי לומר קדיש.

הבעייה הייתה שאף אחד לא רצה לקחת על עצמו את האחריות של לנסוע בשעות כאלה לנסיעה ארוכה לצפון (שלא לדבר על רכב שמסוגל לעשות זאת). אז התנודבתי למשימה.

 

התעוררתי בשתיים לפנות בוקר, בשלוש כבר הייתי בת"א, הורדתי את האישה אצל הסבתא ואספתי את שלושת הטרמפיסטים שלי ויצאנו צפונה.

הדרך הייתה חשוכה וריקה. אני מת על השעות האלה בכבישים...

שמתי ווייז ולפי הצפי בשתי דקות לחמש היינו צפויים להגיע לבית הקברות של צפת.

מאז הצבא, בימי המשמרות המשונות והנסיעות בלילה התאהבתי בנסיעות הליליות. הכל שקט, ריק, בכל הדרך פגשנו אולי ארבע משאיות.. הכל היה פנוי. בקלות דוושת הגז יכלה להיסחט עד הסוף אבל גודל האחריות השאיר אותי ערני על ההגה.

 

לקראת ההגעה לצפת, ראינו שעדיין חשוך ושהמטוס אמנם נחת אבל המשלחת עדיין לא יצאה צפונה, החלטנו לקפוץ ולהתפלל בקבר הרשב"י במירון.

אמנם אי אפשר היה להניח תפילין עדיין אבל בהחלט אפשר היה לספוג את אווירת המקום ולהתפלל קצת בשקט.

בפנים, בצורה מפתיעה משהו, היו אנשים! רובם היו הזויים רגילים לאזור צפת (כאלה שישנו מצונפים לצד השולחנות והסטנדרים, או כאלה שהלכו ומילמלו לעצמם, בוהים באוויר), אבל היו גם כאלה עם מבט מפוקס בעיניים, שהלכו להם בחולצות קצרות של סיירות בקור המקפיא של חמש לפנות בוקר במירון.

עמדתי באחת המרפסות ובהיתי באופק. כשהוא החל לאט לאט להתבהר ויער העצים המדהים בהרים מסביב הפך משחור עמוק לירוק אביבי, קולות הציפורים התחזקו והאופק נצבע בגוונים המיוחדים והזהירים של הזריחה, חייכתי לעצמי ולקחתי כמה נשימות עמוקות, מנסה להכיל את כל הטבע הבריא הזה.


 

 

התפילה שם (בינתיים הצטברו עוד כמה עשרות אנשים במתחם כך שהיו אולי חמישה- שישה מניינים במקביל) הייתה אחת המרגשות שהתפללתי לאחרונה. בסוף התפילה מישהו סיים מסכת וזיכה את כל הבכורות (שאמורים לצום) בפטור.


 

 

בזמן שחיכיתי ששאר החבורה תתארגן ותסיים עם התפילות האישיות ואמירת פרקי התהילים עליתי לגג וחיסלתי את החמץ שהאישה דאגה לשים לי בתיק לשעות הקשות של הבוקר. השמש חיממה לאט את האוויר הקריר והנקי וההרגשה הייתה מושלמת.

 

פתאום קיבלתי טלפון שהשיירה השתחררה מהמכס ועושה את דרכה צפונה. היו לנו איזה שעה וחצי לפחות לשרוף.

אז קפצנו לארוחת בוקר קלה ונסענו לעיר העתיקה בצפת.

משונה ללכת בשמונה בבוקר ברחובותיה הצרים של צפת העתיקה. הם אמנם היו נקיים ונעימים, אבל ללא נפש חיה. החנויות היו סגורות, מרכזי המידע לתיירים ואפילו האטרקציות עם השלטים הצבעוניים היו שוממים. טיילנו לנו ברחובות, נהנים ללכת לאיבוד בין הסמטאות, מידי פעם נגלה נוף ירוק באופק בין כמה מרפסות רעועות. בשמונה וחצי קיבלתי טלפון שהשיירה הגיעה לבית הקברות בצפת.

תוך רבע שעה הצטרפנו אליהם ואז הבנתי כמה חשובה הייתה המצווה שעשיתי.

בלעדינו פשוט לא היה מניין.

היו שני קברנים, שני הנכדים, נהג האמבולנס המיוחד שהסיע אותם משדה התעופה, נציג ישיבת מיר שהבן של הנפטר היה פעם מתרים גדול שלה, ומישהו שבמקרה היה שם ובא להגיד קדיש.

ברגע שהגענו עזרנו להוציא אותו אל רחבת ההספדים. אמנם לא נהוג להגיד הספד במהלך ניסן (ועוד זה היה ערב חג) אבל הנכדים אמרו כמה מילים מרגשות (שהעבירו דרך הטלפונים ישירות לחו"ל) על האיש שאני כלל לא מכיר.

עזרתי להרים אותו אל הקבר ותוך עשר דקות של אמירת קדיש (בעצם, אך אחד מהאבלים שנשארו לא היה בלוויה..), תהילים, וגריפת החול אל הקבר הכל הסתיים.

אז היה לי קצת זמן להסתכל מסביב ולהנות מהנוף המדהים שבית הקברות הזה צופה אליו. הרים ירוקים באופק, מיסט ערפילי עדין של בוקר משוטט בין הקברים, מרחוק קברו התכלכל של האר"י ניצב מעל כל השאר- ולמעלה, בתיה של צפת על ראש ההר. אם כבר להיקבר, אז בהחלט במקום כזה ולא בקבורת הקומות של ירקונים...


 

 

ניצלנו את ההזדמנות לפני הנסיעה הארוכה חזרה למרכז ושרפנו את החמץ לפני שהזמן המותר יעבור. פשוט תפסנו פינה קטנה בצד בית הקברות והוצאנו את שקיות הקרטון שהבאנו איתנו מהמרכז. יהודי אחר הצטרף אלינו ושרף את האפיקומן משנה שעברה פלוס כמה פיתות וביסקוויטים. מסתבר ששריפת חתיכה מהאפיקומן של שנה שעברה זו סגולה כלשהי (שלא מצאתי לה הסבר ברשת), שדווקא נראתה לי נחמדה אז שמרתי את האפיקומן של השנה בתקווה שהוא (ואני) נחזיק מעמד עד לביעור החמץ של תשע"ה.

 

וזהו. חזרנו בשלום למרכז. ואחרי מקלחת קצרה ושנ"ץ של שעה וקצת הייתי כמו חדש. היום היה עוד ארוך וליל הסדר הסתיים אחרי חצות באותו יום.

העיקר שהמצווה שבאה לידי לא החמיצה!

 

נכתב על ידי , 23/4/2014 20:08   בקטגוריות אישי, אמונה, בית ומשפחה, אקטואליה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אורנג' ב-23/4/2014 21:32
 



אבות


יש לאדם הרבה אבות. להלן כמה תובנות מהשבוע שחלף:

·        השבוע הסתיימה השבעה על אחד האבות המוסיקליים שגדלתי עליהם, שרוב המדינה גדלה עליהם. על הלחנים, המילים, המנגינות והקול המיוחד שלו, אריק איינשטיין ז"ל. הפלייליסט המושמע ללא הפסק לא יודע שובע, ורק רוצה עוד ועוד מהכישרון הנהדר הזה. איך הוא מעז לשאול- "למה לי לקחת ללב"?!

·        השבת סיימתי לקרוא ספר מעניין שהוציא לאור חבר של אחי הקטן בשם "אנשי המעגל" (הוצאת חממה ספרותית סטימצקי) על אדם בעל כוחות מיוחדים וחיפושו אחר אביו (אבותיו?). ספר ראשון בוסרי אך פוטנציאל כמו של הסדרה "גיבורים".

·        עוד אדם גדול נפטר השבוע, אדם שכשנולדתי היה בעיצומה של הקריירה המפוארת שלו- קריירה שכללה משחק, תיאטרון, שירה והמון המון צחוק - ספי ריבלין ז"ל. ספי היה אחד מאבות ההומור שהכרתי. אמנם את "ניקוי ראש" פספסתי בכמה שנים, וגם את "רגע עם דודלי" (וכמעט שגם את "הבית של פיסטוק") אבל את "זהו זה" הכרתי היטב, כמו את "מוצ"ש", "הופה היי", "איצ'ה". אפילו בפסטיגל של 89 הייתי!
תמיד הצחיק, תמיד בידר, תמיד היה שנון ומלא השראה. האופי הטוב שלו הוקרן מעיניו הטובות והוא בהחלט חסר. עצוב שאדם שכל כולו היה קולו, איבד את חייו דווקא בגללו.


יהי זכרו ברוך.

  • עוד מאורע היסטורי ראשון שקרה השבוע הוא הביקור שלי במערת המכפלה.
    לפני קצת יותר מחודש ראיתי פרסום באחד מעלוני השבת על טיול של ארגון "משקפת" לאזור סוסיא ומערת המכפלה. מכיוון שהטיול הקודם- בין ראש השנה ליום כיפור שכלל את מערת המכפלה (ואת קבר רחל שגם בן מעולם לא ביקרתי)- בוטל, קפצתי על ההזדמנות ונרשמתי.
    האוטובוסים יצאו מרחבת החנייה בארלוזרוב, עצרו בעשבי קדם, ביישוב העברי הקדום- סוסיא (אגב, מומלץ בחום! במיוחד למשפחות עם ילדים סקרנים. העיר הגדולה השתמרה כמעט לגמרי וכוללת מערות, מחילות, המוני מבנים עתיקים, ובית כנסת מרשים מהתקופה הביזנטית עם פסיפס מרשים).
    משם, לחברון, עיר האבות. אין איך לתאר את התחושה המטלטלת כשנכנסים למקום העתיק הזה. נכון, ההסטוריה זרעה בו הרס וחורבן, וטשטשה כמעט לחלוטין את אופיו ומורשתו היהודית במהלך הדורות (עדיין, מעל 3500 שנה.. לא צחוק)- אבל דווקא ההריסות הרבות, הבנייה המשתנה, והאווירה המלנכולית מעצימים את הדרמה שבשיאה – מערת המכפלה. אותה מערה בה לפי המסורת היהודית קבורים אדם וחוה, אברהם ושרה, יצחק ורבקה ויעקב ולאה. המקום העתיק ביותר בעולם(!) המשמש היום לאותה מטרה שלשמה הוקם (בית קבורה ותפילה) מאז ועד היום.
    מג"בניקים בכל פינה מאבטחים את הרחובות המסוכנים (הסיטוריה לא פשוטה של התנכלויות, רציחות, פרוגרומים וטרור- שהשיא היה במאורעות תרפ"ט עומדת כנגד אותם חיילים) ואת המערה. הייתה הדלקת נר שישי חגיגית ברחבת המתחם עם סופגניות, אקורדיון ושירים וריקודים, והרבה תפילות ודמעות, ובקשות מהלב.

    קשה מאוד לקרוא את ההיסטוריה של חברון במהלך הדורות מבלי להזדעזע. ההסבר הויזואלי ב"בית הדסה" והחומר הכתוב במוזיאון שמתחתיו מצליח להגיע לכל נים בנפש ולהרעיד אותו היטב.
    הנה המקום השני החשוב ביותר לעם היהודי (אחרי מתחם הר הבית בירושלים והכותל המערבי), נרמס כל פעם בידי הגויים (ובעיקר הערבים שביניהם)- עד היום, ונהרות של דם יהודי שוטפים אותו ברצון הפשוט להתפלל בו.
    מרוב מקומות קדושים בארץ והחשיבות של כולם להישמר (אחרי כמה מאות שנים שכלל לא הרשו לנו להגיע אליהם)- במיוחד ריבונית, כנראה שלוקח לנו כעם הרבה זמן להתעורר ולדרוש אותם שוב מתוקף זכותנו ההיסטורית והדתית.
    לשם אני בהחלט מתכוון לחזור!

 

מערת המכפלה, חברון: ראש חודש טבת, תשע"ד

 

 

"אחרי החג" שמח ובשורות טובות לכולם!

נכתב על ידי , 7/12/2013 18:46   בקטגוריות אישי, אמונה, טיולים, נוסטלגיה, אופטימי, אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שנה טובה תשע"ד


מצחיק, נראה כי רק לפני שנה איחלתי לפחות איומי מלחמה, טילים, מס על הדלק ושקט- אבל שנה עברה וכלום לא השתנה...

מה נותר אם לא להמשיך לקוות שעד שנה הבאה לפחות אחד מהמשאלות הללו יתגשם!

שנה טובה ומבורכת J

 


 

התמונה צולמה בעינות סלוקיה ברמת הגולן

 

נכתב על ידי , 3/9/2013 17:54   בקטגוריות אמונה, אופטימי, אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
53,732
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , האופטימיים , תחביבים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאורנג' אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אורנג' ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)