לקוראי הקבועים והנאמנים
וגם לאורחים המזדמנים
כיוון שבקריאה ובכתיבה כולכם מתעניינים
מניח שגם בענייני טעם הנכם אנינים,
מוגש לכם בזאת מתכון מחמם
לימי החורף הסוערים, או סתם ליום משעמם.
מרק תירס בסגנון סיני
(הושאל מפנקסה של אמי הטובה
לאחר שעבר בהצלחה את מבחן הקיבה)
המצרכים:
1 גזר
1 בצל
1 תפוח אדמה
שקית גרעיני תירס קפואים (או 2 קופסאות שימורים של גרעיני תירס - מסוננות)
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
2 כפות מרק עוף פרווה
2 כפות שמן תירס
4 כפות רוטב סויה
מלח
אופן ההכנה:
להרתיח קומקום מים.
להכין סיר גדול עם שתי כפות שמן תירס.
לקלף את הירקות.
לרסק את הירקות על פומפייה גסה - ישר לסיר.
לטגן את תכולת הסיר ולערבב עד להשחמת הירקות.
להוסיף כליטר וחצי מים רותחים.
להוסיף לסיר את גרעיני התירס ולהביא לרתיחה.
להוסיף את אבקת המרק ורוטב הסויה תוך כדי בחישה.
לדלל את הקורנפלור בחצי כוס מים ולהוסיף לאט, תוך כדי בחישה.
לערבל בכוס את הביצים בעזרת מזלג.
לצקת את הביצים למרק הרותח דרך כף מחוררת - ליצירת נטיפים בתוך המרק.
מלח - לפי הטעם...
אפשר להוסיף מים רותחים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
בתאבון!