סימני חיים |
| 7/2008
קארמה
למילה קארמה יש הרבה פירושים, רובם מוטעים. הכוונה ל'קארמה', לפחות בזן בודהיזם, היא כשאתה עושה משהו לא מתוך התרכזות בעשייה עצמה, אלא מתוך התרכזות בתנובה שתזכה לה בעקבות המעשה.
אל שבוע הספר לא הלכתי השנה. זו השנה הראשונה מאז גיל 7 שלא הלכתי אליו. אפילו כשהייתי בצבא, ולא יכולתי לצאת הביתה באותו שבוע, הצלחתי להגיע אל היישוב 'בני יהודה' ברמת הגולן, אל שבוע הספר שהיה שם, שהיה פחות או יותר 4 שולחנות בית ספר עם כמה ספרים עליהם.
לא הלכתי מאותה הסיבה שנתקפתי תחושה רעה עד כדי בחילה כשנכנסתי לחנות הספרים ההיא בנווה צדק. ההכרה הכואבת בכך שבין המדפים העמוסים לא מונח ולא ספרון קטנטן שלי גרמה לי לתחושת כישלון. הבחילה שלי היתה כמו זו של חולה הים שנשען על הסיפון ומקיא רגע בטרם יפול אל המים.
התחושה הרעה נמשכה עד שהגעתי לפגישה עם המטפלת שלי, שהצביעה עבורי על כך שבעצם אני מדבר על איזה ספר חיצוני שיהיה שם בעולם, ולא על מחסור בכתיבה עצמה. היא קישרה את זה לעניינים של זהות, אבל אני יצאתי מהפגישה מבוייש מעצמי. זו היתה קארמה קלאסית. איזה מין סופר אני יכול להיות אם מה שאני מתרכז בו זה עצם כך שאהיה על מדף הספרים ולא מה שבין דפי הספר?
נזכרתי בזה היום כי ראיתי את מה שאם יש צדק בעולם, אם כל אחד באמת מקבל את מה שמגיע לו- אז זה מה שמגיע שיקרה לי.
| |
|