כינוי:
בן: 39 MSN:
פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יולי 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
הבלוג חבר בטבעות: | 7/2010
שאלוהים יכה את הבלוג הזה! בספר "סאות'פארק ופילוסופיה" שקיבלתי לאחרונה במתנה, ריצ'רד הנלי בוחן את אלוהים ואפילו מנסה להתגרות בו. הוא קורא לו להכות את הספר אותו הוא כותב, בעודו טס בשמי ארצות-הברית, או לפחות למנוע את הוצאת הספר לדפוס.
לצערי אני לא טס כרגע, וגם לא כותב ספר אלא בסה"כ פוסט, אז אולי זה ייראה לכם קצת פחות מרשים, אבל עדיין, אני קורא לך, אלוהים, למנוע מהפוסט הזה מלהופיע ב"המלצת העורכים" של ישראבלוג. זו אמורה להיות משימה די פשוטה, כיוון שרוב הפוסטים שלי לא מגיעים ל"המלצת העורכים". אז הנה, אלוהים, זרקתי לך את הכפפה. עכשיו זה במגרש שלך... כדי שלא יהיה פה שום ספק, אני אפילו אשא את שמך לשווא - יהווה - הכה את הבלוג הזה! או לכל הפחות עשה שהפוסט הספציפי הזה לא יופיע ב"המלצת העורכים" ובכך יתרום לחילול שמך ברבים. שמעת, יהווה? כדי להעצים את חרון אפך וחמתך, אני מקפיד לכתוב את הפוסט הזה בשבת. מה דעתך על התפוחים האלה, יהווה?
אם הפוסט הזה יופיע למרות הכל ב"המלצת העורכים", אני אראה בכך הוכחה שהדבר הזה שנקרא "אלוהים" פשוט לא קיים. חשוב לציין שב"אלוהים", אני לא מתכוון למייקל ג'ורדן, או בר רפאלי. אני מתכוון לאלוהים! היישות האולטימטיבית, שאין חזק ממנה. הכל-יכול, כל-יודע, הטוב הנצחי, שלא מסוגל לעשות שגיאות.
אם אתם יהודים דתיים, או מסורתיים, נסו לחשוב על זה רגע. אילו הייתם נולדים בנסיבות אחרות, להורים אחרים, הייתם חברים בדת אחרת. ויותר מזה, הייתם מסתובבים כשאתם משוכנעים לחלוטין באמיתות הפרטים של אותה דת, בדיוק כמו שהיום אתם משוכנעים באמיתותה של הדת היהודית. אולי אפילו הייתם מדכאים יהודים בגלל שהם מסרבים להאמין במה שאתם מאמינים. אם הייתם גדלים בסביבה המתאימה, אולי הייתם יוצאים להבעיר צמיגים ולהצית בתי עסק כי עיתון פירסם קריקטורה של דמות בכירה בדת שלכם. בקיצור, אולי הייתם בדיוק כמו הטמבלים הפאנטים בצד השני. ותקשיבו לזה... אם הייתם נולדים למשל לפני כמה אלפי שנים, אז ייתכן שהייתם מאמינים באלים כמו זאוס או הבעל, שהיום *כולם* כמעט ללא יוצאים מן הכלל כבר משוכנעים שהם לא קיימים. אפילו מוסלמים.
נכון שכל זה לא *מוכיח* שהדת היהודית היא לא נכונה, כי גם בחירה שרירותית עשויה להיות נכונה. אבל נשמע לי הרבה יותר הגיוני להאמין ש*אין* דת נכונה. וכמו שזאוס נכחד מהעולם, כך גם האלים המקובלים היום ייכחדו בעוד מספיק זמן. אם האנושות לא תיכחד לפני זה, מכל מני סיבות. הבסיס העובדתי לקיומו של אלוהים שאתם מאמינים בו דומה לבסיס שיש מאחורי קיומה של מפלצת הספגטי המעופפת. כל ההבדל הוא שאמונה באלוהים היא הרבה יותר פופולרית. אבל זה לא אומר שיש מאחוריה יותר הגיון, או בסיס ראייתי.
אגב, אם הפוסט הזה לא יופיע ב"המלצת העורכים" אני לא אתייחס לכך כאל הוכחה לכך שאלוהים קיים. יש המון סיבות לפוסט הזה לא להגיע ל"המלצת העורכים", שאינן כוללות התערבות אלוהית. ייתכן שהוא פשוט לא טוב מספיק, או שהוא יגיע לידיו של עורך דוס שלא יסכים להמליץ עליו. או שאתם, הקוראים, לא תמליצו עליו בהמוניכם.
אבל אם הוא *כן* יופיע ב"המלצת העורכים", אני בהחלט אראה בכך הוכחה לאי קיומו של אלוהים. מה יותר פשוט לאלוהים מלמנוע את הופעת הפוסט הזה ב"המלצת העורכים"? ואם זה אכן יקרה, אני לא מצפה שזה ישכנע את כל קוראיי המאמינים לזנוח את אמונתם על המקום, כי אמונה זה דבר גמיש, ותמיד אפשר לטעון כל מני דברים, כמו שאלוהים מתעסק בדברים חשובים יותר ואין לו עניין לשחק איתי במשחקים. אבל אני בהחלט אשמח אם זה יחזיר כמה מכם בשאלה. כנראה שהאתאיזם שלי הוא מיסיונרי...
ואם אתם אתאיסטים כמוני, אני אשמח אם תמליצו על הפוסט הזה. זה נועד למטרה טובה - הפרכת קיומו של אלוהים 
עריכה:

הפיצו את הפשקוויל *הזה* במאה שערים... 
| |
|