למרות הכל זה יום יצירתי ביותר
מצאתי את המתכון של עוגת הגזר אצל skin,
כתבתי על זה באופטימיות יתרה שבאמת אכין אותה אי פעם
ניגשתי למטבח, והנה נחה עלי המוזה (וגם הגזרים הגיעו לשלב של כמעט אל-חזור לכיוון הפח)
קילפתי, ריסקתי, עירבבתי, הוספתי (אגב - קמח מלא וסוכר חום), בתבנית ולתנור, וזה מה שיצא.
הריח - ריח של גזר, הקינמון נותן ארומה נוספת, ואגוז המוסקט מוסיף משלו
אבל עדיין ריח של גזר.
חתכתי, צילמתי, חיכיתי שיתקרר,
נתתי לבנים לבחינה ראשונית,
ועוד מעט אין עוגה.
מה שאומר שבהחלט הצליח.
עוגת גזר (מקור אינו ידוע)
המצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כוס צימוקים (לא חייבים)
חצי כוס אגוזי מלך
2 כוסות גזר, מגורד דק
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים קמח ותבלינים ומעבדים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים צימוקים ואגוזים, ורק בסוף גזר.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ – 45 דקות.