1 כוס מים
1 חבילה חמאה
1/3 כוס קקאו / אבקת חרובים
1 כוס סוכר
את כל זה לבשל עד שהכל נמס, לא להרתיח! להסיר מהאש ולקרר.
אחר כך להוסיף -
2 ביצים
3/4 כוס לבן / יוגורט
1/2 1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לערבב טוב, וכשהתערובת חלקה להוסיף -
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
לאפות בחום בינוני 20-30 דקות
בינתיים להכין קרם -
50 ג' חמאה
2 כפות קקאו / חרובים
1 כפית נס קפה
1/2 - 3/4 כוס סוכר
1 כף מים
לבשל הכל עד שנמס, להזהר לא לשרוף,
להוריד מהאש, לקרר מעט ולהוסיף -
1/4 כוס לבן / יוגורט
1 כפית רום (או ליקר טוב)
לשים את הקרם על העוגה, כמה נרות יומולדת, להגיש עם הרבה אהבה.
תוספת מתחייבת - לשים כמה היפו של קינדר על העוגה - שישחו בקרם החום המתוק, רצוי להגיש חם מהתנור, ואז השוקולד של ההיפו קצת נמס מבפנים, והעונג באכילה ניכר על פני הסועדים, ונשמע ברחבי פינת האוכל.
מי שלא יכול לספור - יש 22 נרות +1 לשנה הבאה. אי אפשר היה להפריד אותם זה מזה ולכן יצא לפיד קטן... ובעצם - העיקר הסימבוליות.