לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

כל העולם כולו גשר צר מאד, והעיקר לא לפחד כלל


כינוי: 

בת: 63



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


11/2006

עגבניות אדומות מטוגנות


 

עוד משהו על אוכל (שעת צהרים מעוררת בי את זה) אבל בלי תמונה.

לארוחת בוקר הציעו לי כמעט בכל מקום - ביצה ועגבניה חמה. זה נשמע לי מוזר ביותר, אני שהורגלתי בקטיפת עגבניות טריות היישר מהתלמים בשדה (הדוכן במכולת, כמעט אותו הדבר) פתאום מקבלת את האדום הזה חם ומבושל, אבל ניסיתי. כמובן שהיה טעים להפליא, וכמובן שהכנתי גירסה זריזה של בית -

אז ככה -

במחבת קטנה מכינים קודם כל מקושקשת משתי ביצים ומעבירים לצלחת של מרק.

אחרי זה ממיסים שוב חמאה, שמים חתיכות בינוניות של עגבניה אחת,

מוסיפים מעט רוטב סויה, מלח ופלפל, קצת מים שיהיה רוטב,

ומבשלים בערך דקה, עד שהעגבניות חמות ורכות קצת.

מחזירים את המקושקשת למחבת - מעל העגבניות,

מערבבים טיפה'לה - רק שחלק מהביצה יהיה אדום מהרוטב

שמים בצלחת של קודם

ואוכלים.

רצוי עם הפנקייק מהמתכון הקודם.

להתחיל ככה את הבוקר, עם תה יסמין ליד זה - סין בהתגלמותה הישראלית... בשבילי כמובן.

 

 

 

נכתב על ידי , 30/11/2006 12:55   בקטגוריות אוכל, סין  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרוח ים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רוח ים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)