עוד משהו על אוכל (שעת צהרים מעוררת בי את זה) אבל בלי תמונה.
לארוחת בוקר הציעו לי כמעט בכל מקום - ביצה ועגבניה חמה. זה נשמע לי מוזר ביותר, אני שהורגלתי בקטיפת עגבניות טריות היישר מהתלמים בשדה (הדוכן במכולת, כמעט אותו הדבר) פתאום מקבלת את האדום הזה חם ומבושל, אבל ניסיתי. כמובן שהיה טעים להפליא, וכמובן שהכנתי גירסה זריזה של בית -
אז ככה -
במחבת קטנה מכינים קודם כל מקושקשת משתי ביצים ומעבירים לצלחת של מרק.
אחרי זה ממיסים שוב חמאה, שמים חתיכות בינוניות של עגבניה אחת,
מוסיפים מעט רוטב סויה, מלח ופלפל, קצת מים שיהיה רוטב,
ומבשלים בערך דקה, עד שהעגבניות חמות ורכות קצת.
מחזירים את המקושקשת למחבת - מעל העגבניות,
מערבבים טיפה'לה - רק שחלק מהביצה יהיה אדום מהרוטב
שמים בצלחת של קודם
ואוכלים.
רצוי עם הפנקייק מהמתכון הקודם.
להתחיל ככה את הבוקר, עם תה יסמין ליד זה - סין בהתגלמותה הישראלית... בשבילי כמובן.