מצאתי את ההודעה הבאה בפורום הורים וילדים (העתקתי לכאן באישור אסנת).
אמילי ואני קבענו פגישה בעוד כחודש. לי זה נראה לי חשוב.
אולי אפשר יהיה לתאם כך שניפגש שם (אני ואתם).
בחוג להפרעות בתקשורת אונ' ת"א נערך מחקר ראשון מסוגו בישראל לגבי האופן שבו תינוקות לומדים לדלות מילים מדיבור, מאזינים ומבחינים בין מילים. למחקר חשיבות רבה לשיקום תינוקות לקויי שמיעה. אנו זקוקים לתינוקות בני 14-6 ח' לבדיקה קצרה וידידותית הנערכת בת"ש
המשתתפים זכאים למעקב קלינאית תקשורת עד גיל שלוש. הוצאות נסיעה במונית וחניה משולמות.
כל משתתף מקבל תעודת מדען צעיר
לפרטים ראה דף הסבר
בברכה אסנת סגל
דוקטורנטית בחוג להפרעות בתקשורת
0522-998404
[email protected]
דף ההסבר:
החוג להפרעות בתקשורת
הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר
אוניברסיטת ת"א
הורה יקר,
אנו פונות אליך בבקשה להשתתף במחקר בנושא: "כישורי תפיסת הדיבור אצל תינוקות שומעים ולקויי שמיעה". במחקר חדשני שנערך בחוג להפרעות בתקשורת, באוניברסיטת ת"א, אנו עוקבים אחר השלבים הראשונים של התפתחות כישורי תפיסת דיבור אצל תינוקות שומעים, ותינוקות עם לקות בשמיעה הנעזרים בשתל השבלול. שלבים אלו מקדימים את שלב הדיבור אך חיוניים להתפתחות שפה ודיבור. מידע שיתקבל ממחקר זה יתרום להבנת היכולות הבסיסיות, המקדימות רכישת דיבור ושפה אצל תינוקות שומעים , ולשיפור תהליך השיקום השמיעתי והתאמת עזרי שמיעה עבור תינוקות עם לקות בשמיעה.
אופן ביצוע המחקר:
מיקום: המחקר מתבצע במעבדות החוג להפרעות בתקשורת השייך לאוניברסיטת תל-אביב הממוקמות במתחם של בי"ח ע"ש חיים שיבא שבתל-השומר. הכניסה היא למתחם בית החולים והחנייה למשתתפים תהיה חופשית (כל משתתף יקבל כרטיס יציאה).
אופן הבדיקה: המחקר כולל בדיקת האזנה לצלילי דיבור שונים, לשם כך, התינוק יושב על ברכי אמו או אביו ומאזין לצלילי דיבור המושמעים מרמקולים בעוצמה נוחה.
כדי לבצע את המחקר אנו מעוניינות לעקוב ,ראשית, אחר תינוקות שומעים. לשם כך אנו פונות אליך. השתתפות ילדך במחקר תתרום רבות להבנת תהליכים הקשורים להתפתחות שפה, ולשיפור השיקום השמיעתי הניתן לתינוקות עם לקות בשמיעה.
הנך מוזמן להשתתף עם ילדך במבדק קצר (משך מבדק כעשר דקות). מועד הבדיקות יקבע בתאום מראש. בתום המבדק נסביר לכם באופן מפורט כיצד תיפקד ילדיכם.
המעונינים להשתתף ולשמוע פרטים נוספים מוזמנים לפנות אל אסנת בטלפון ,0522-998404 או בדואר אלקטרוני [email protected]
אם אתם מסכימים להשתתף במחקר ואינכם זקוקים בשלב זה לפרטים נוספים, אנא ציינו על הטופס המצורף את שימכם ושם ילדיכם ואת מספר הטלפון/SMS/פקס שלכם כדי שנוכל ליצור איתכם קשר.
המחקר מתנהל על פי הכללים המקובלים של שמירת סודיות. אנו מתחייבות כי המחקר נערך בעילום שם, וכי כל פרט מזהה לא יימסר מטעמנו לגורם כלשהו. כמו כן ברצוננו לציין כי מערך המחקר אושר על ידי וועדה מיוחדת המתקיימת באוניברסיטת תל אביב ובמשרד הבריאות.
אני_______________ מעונין שבני\ביתי ישתתפו במחקר בנושא:"תפיסת דיבור אצל תינוקות"
טל._____________.
בברכה,
ד"ר ליאת קישון-רבין – ראש החוג
גב' אסנת סגל, קלינאית תקשורת, תלמידת תואר שלישי.
טל' (אסנת סגל) 0522-998404.