לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

המקום של ג'וליאנה


מפרקת את עצמי ומנסה להרכיב מחדש

Avatarכינוי: 

בת: 50

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2011

על אלוהים דת ומוות


נן מגלה כל פעם את גבולות העולם והחיים. הוא מאד רוצה נוכחות אלוהית  בחייו ואני שלא גיבשתי דעה אמיתית לגבי אלוהים אבל נוח לי לחשוב שיש משהו אומרת לו שיש כאלה שמאמינים באלוהים ויש כאלה שלא.

נן החליט שהוא מאמין ואמר לי שהוא אוהב את אלוהים בגלל שברא אותו וברא אותנו להיות ההורים שלו והוא גם מאמין שאלוהים אוהב אותו.

 

אני מרגישה שזה נהדר לחיות בתחושה כזאת. אני גם מרגישה שמותר להיות חילוני מאמין.

 


נן שאל אותי אם רוב האנשים בירושלים מברכים (הוא יודע שבני משפחתי הדתיים מברכים. הוא אכן התכוון לדתיים.


מאד קשה לדבר עם ילד על מוות ונן מעלה את הנושא כל פעם מזווית אחרת. הוא דיבר על כך שלהרבה ילדים בגן שלו אין סבתא ולו יש שלוש סבתות. אמרתי לו שבורכנו שהסבתות שלו ושלי חיות ובריאות  ואנחנו צריכים לשמוח על כך כי יש הרבה שאין להם את המזל הזה.

 

אחר כך נן אמר לי שאם אבא שלו ימות הוא ירצה שאנשא מחדש כדי שיהיה לו אבא . אני נדהמת שהפחד מאובדן קיים בגיל כל כך צעיר. אמרתי לו שאנחנו מקווים מאד שלא נגיע למצב הזה. כולנו בריאים וחזקים וחיים ועלינו לשמוח על כך ולא לצפות למוות.

 

אבל ברור לי שאין לי תשובות אמיתיות בשבילו. זה מתסכל וכואב לדעת שכולנו נצטרך בשלב זה או אחר להתמודד עם זה וכואב לי על אנשים שמתמודדים עם זה בגיל צעיר.

נכתב על ידי , 18/10/2011 18:17  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-27/10/2011 09:35



106,577
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 30 פלוס , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'וליאנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'וליאנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)