עוגת יום הולדת מבוססת על זו של רחלי עם שינוים קלים
המצרכים:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר (השתמשתי בדמררה)
4 ביצים
1 כוס שוקולית
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ מתפוז אחד
1 כוס קמח תופח (אם אין אז רגיל עם כפית אבקת אפיה)
לציפוי השוקולד:
חבילת שמנת מתוקה
32%
120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (לחובבי מתוק משלבים שוקולד מריר וחלב, אצלי חלק מהשוקולד היה
מריר תפוז)
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של
170 מעלות, ומשמנים תבנית מרובעת בינונית או עגולה קוטר 24או 26.
טורפים בקערה את
השמן, הסוכר, הביצים, השוקולית מיץ התפוזים והשמנת החמוצה.
מוסיפים קמח ואבקת
אפייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית
ואופים כ45 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וגפרור שננעץ בה יוצא עם מעט פירורים לחים.
בינתיים מכינים את
הציפוי – מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את
קוביות השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס והתערובת אחידה. מחוררים את העוגה במזלג ושופכים עליה את
הציפוי.
יותר טעים אחרי לילה במקרר.
גיוונים:
אפשר לעשות את העוגה לא חלבית. במקום שמנת משתמשים בקרם קוקוס (אותו תהליך) ומוותרים על השמנת החמוצה בתערובת
לטובת חצי כוס רסק תפוחים או מיץ מתפוז נוסף או חלב אורז ושקדים.
אפשר לעשות את העוגה קולעת יותר לטעם של מבוגרים עם הוספת ליקר
קואנטרו (3 כפות) ולהחליף חלק מהשוקולית בקקאו.
אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת או קליפת לימון מלימון אחד (שילוב נפלא עם שוקולד)