לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

המקום של ג'וליאנה


מפרקת את עצמי ומנסה להרכיב מחדש

Avatarכינוי: 

בת: 49

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

2/2011


שמעתי על הספר ממני והלאה של אורנה דונת שהוא מחקר שעשתה על קבוצה שבדרך כלל  כמעט ולא שומעים את קולה במרחב הציבורי: אנשים שבוחרים לא ללדת ילדים. מאד סיקרן אותי לקרוא עליהם כי מעניינים אותי אנשים שלא לקחו את מסלול החיים המוכר כמובן מאליו. ובחרו בחירה אחרת שהם על פי מה שנראה מאד שלמים איתה. אצל חלק גדול מהם לא נראה שהיה פחד מהצעד הזה אלא שרשרת של שיקולים וידיעה מאד ברורה איך הם רוצים את החיים שלהם. אני מעריכה מאד חיים מחוץ למיינסטרים גם אם מדובר בבחירות שונות מהבחירות שלי.

קראתי את הספר: הטיעונים לא היו זרים לי ובמידה מסוימת עלו בהם שאלות שלהורה עם ילדים לא תמיד נעים לשמוע. למשל הורים שזה מובן מאליו להם שהם יביאו ילדים  ואחר כך הם לא מפסיק לחפש להם מסגרות אלטרנטיביות כי אין להם זמן לגדל אותם במסלול שבחרו לעצמם.

 

אני תוהה אם קיימים הורים שעשו את הצעד והתחרטו על כך והם מעיזים להודות בזה. הייתה אם בספר בחודשים הראשונים אחרי ילדה שדיברה על הויתור העצמי העצום בהורות שהעלה אצלה שאלות רבות לגבי הבחירה שלה. אני מתארת לעצמי שהרבה מזה בא בעקבות הקושי הגדול של הורות טרייה. פעם לא דיברו עליו והיום מדברים.

 

זה קשה להתחרט כאשר מדובר בילד חי ועל פי רוב אהוב.

 

קראתי בשבעה ימים על הילד שנולד ללא יד והוריו תובעים את מערכת הבריאות על כך שלמרות שעשו בדיקות פרטיות ויקרות לא כגילו את המום. הולדה בעוולה קוראים לזה. מטרת התביעה שלהם היא לשפר לילד את איכות חייו עם המגבלה. הם מרגישים שנשללה מהם זכות הבחירה אם להמשיך את ההיריון או להפיל (אם כי הודו שהיו בוחרים בהפלה כדי לחסוך לילד את הסבל) , משהו בדיון הזה נשמע לי נוראי. אני חושבת שהידיעה של הילד שהוריו היו מוותרים עליו היא פצע ענקי.

 

אני מכירה על בשרי מקרה של אדם שלא היה בשל או מוכן להורות ובכל זאת הפך להורה, הורה גרוע מאד. אבי הביולוגי. הוא לא הצליח להיות הורה, הוא לא ידע מה זה אומר להיות הורה טוב, הוא לא היה מוכן רגשית לזה אף שברמה ההצהרתית הוא רצה ילד ושמח על ההיריון של אימי. הוא למעשה פשוט ידע משהו המסלול המצופה ממנו והלך בו על אף שההווה מראה שזה אל היה המסלול המתאים לו.

חוסר הבשלות הרגשית שלו בעצם הפך אותו לאב נוכח נפקד. במקרה שלהם אחרי הגירושים הוא לא היה נוכח אמיתי בחיי על אף שעד גיל 12  הוא ביקר אותי ואני באתי אליו לשבתות.

אני לא מאשימה אותו, הוא עשה את מה שהיה יכול במסגרת המוגבלות הרגשית שלו, אני שמחה שבאתי לעולם ואני בסך הכול קיבלתי מהחיים גם הרבה טוב אבל זה הפצע של חיי. אדם שבני לא יודע על קיומו כי לא מתקיים איתו קשר כבר שנים (בגלל חוסר רצון מצידי, כבוגרת הוא מאד היה שמח לקשר איתי אבל הוא גם עכשיו לא מבין שבקשר צריך להשקיע ועל קשר צריך להילחם). 

 

משמח אותי לדעת שיש אלטרנטיבות אחרות ושיש קולות אחרים במרחב הציבורי כדי שמי שלא היה אמור לבחור בהורות לא יבחר בה ובעיקר כדי שאנשים יכירו בכך שהורות זה אומר המון עבודה רגשית ופיזית, המון השקעה בלי ציפיה לתמורה והמון אהבה. ואז ישאלו את עצמם אם הם מוכנים לנתינה כזאת.

 

הייתי שמחה אם היו מכריחים כל הורה להשתלם בנושא וללמוד את העבודה, עוד בזמן ההיריון. הייתי שמחה אם הורים ותיקים היו חונכים הורים חדשים. הייתי שמחה אם לא היו מסתירים גם את הקשיים.

 

ואני שמחה על כך שהפכתי לאם בעידן האינטרנטי בו יש לי שותפות לקשיים ולדילמות, מומחים שיכולים לספק לי מידע שמתאים לי (מדהים כמה פעמים קיבלתי עצות טובות מאנשים שזרים לי לחלוטין), ובעיקר מקום שמאפשר ריבוי קולות ונותן לגיטימציה גם לרגשות שליליים סביב ההורות

 

 

נכתב על ידי , 27/2/2011 10:10  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-5/3/2011 08:10
 



לסגור את פברואר ברוח חיובית


אחרי ההצהרה הקטנה-גדולה לא העזתי להתקרב לבלוג. אולי לא ידעתי מה לכתוב אחרי זה. אולי הרגשתי שיש בה מין ההתחייבות לא להיות מאושרת והרגשתי קצת מטופשת לכתוב שדברים השתפרו אצלי.

אני קוראת את פרויקט האושר /גרטשן רובין וזה ספר שעוד אכתוב עליו פוסט שלם. התיזמון שבו קראתי אותו היה מדהים כי זה ספר שנתן לי כיווני מחשבה חדשים על החיים וידיעה שיש אפשרויות להיות יותר מאושר.אפשרויות שכרוכות במעשים ובעבודה עצמית אבל פתאום יש כיוון שאפשר לשלב אותו בחיים הנוכחיים . לא מדובר פה במהפכים ובנסיעות.  

 

וחוץ מזה טוליו היום טס ללוקסמבורג ולשם שינוי הצלחתי לשנות את הגישה שלי, לנטרל את הפחדים שיש לי מכל נסיעה ואת האנטי הכללי ולהיות משוכנעת שאני אסתדר ושיש בזה מין הכיף, ההתאווררות הזוגית הזאת, הציפייה (זה מהנה לחכות למשהו טוב) כל הרוח החיובית סביב זה עזרה לי גם לשדר לנולי שהשינוי הזה בשגרה יהיה כיף!

 

עוד דבר נחמד סביב הנסיעה, במקרה אתמול החלטתי לבדוק באינטרנט רשת אופנה שנתקלתי בה בספרד  המתמחה במידות סבירות פלוס (טוב, גדולות). קוראים לה m&s אל תשאלו איזה בלגן זה לחפש אותם (למי שלא יודע S&M זה סאדו מזו כאן הכוונה היא למדיום וסמול, הם קצת הזיזו את המידות כדי שאישה במידה לארג' כמוני תקנה שמלה במידה סמול שתהיה טובה עליה) אבל מצאתי והסתכלתי על בגדים יפים כי קיוויתי שבספרד יצא לנו לעבור ליד אחת מחנויות הרשת. אחר כך גיליתי שיש לה סניפים בהולנד ואמרתי לטוליו: כמה חבל שלא שולחים אותך להולנד. ואז החלטתי לבדוק ומתברר שיש להם סניף בלוקסמבורג ממש ליד המלון של טוליו.בחרתי סריג מקסים (בהתייעצות עם חברה ששנים לא יצא לנו לדבר כי היא עכשיו בארה"ב אבל בדיוק היא יזמה צ'ט איתי. זו חברה שיש לה מבנה גוף וטעם דומה לשלי בבגדים והתגעגעתי אליה קשות)  וציידתי אותו בהוראות מדויקות.יהיה מגניב אם יתאפשר.קצת הימור אבל שווה.

 

גיליתי שההליכות משתלמות. לא ירדתי במשקל כי אני לאחרונה לא סותמת את הפה אבל גם לא עליתי. לפעמים שווה להישקל כדי לגלות שהמצב לא נוראי כמו שנראה בהתחלה.

 

(השבוע בלי רכב יהיו לי הרבה הזדמנויות ללכת)

 

נכתב על ידי , 27/2/2011 09:43  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של dr jekyll and MASTER hyde ב-29/6/2011 15:51
 




אני רוצה להיות שלמה ומאושרת.

 

אני לא מרגישה ככה.

נכתב על ידי , 22/2/2011 08:50  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-28/2/2011 10:49
 



לדף הבא
דפים:  

103,642
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 30 פלוס , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'וליאנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'וליאנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)