חלומות שהיו לי הלילה שבלטו לי במיוחד בתחושות שהם עוררו:
חלום אחד:
אני נמצאת במרכז ליוגה ומתכוננת לסעודת שבת. אני כהרגלי מתיישבת שני כיסאות ליד ראש השולחן. (אוהבת לשבת כמה שיותר בהתחלה). מישהי באה ומתיישבת לפניי (כיסא אחד ליד ראש השולחן) ורומזת לי לזוז קצת יותר הצידה. אני מבינה שהיא מרגישה שצפוף לה אז אני זזה. היא אומרת לי לזוז עוד ואני ממשיכה לזוז עד שאני כבר ממש רחוקה ממנה. בסוף היא אומרת לי שהיא התכוונה שאשב בסוף השולחן. ואני הולכת ומתיישבת שם, מרגישה תסכול מסוים.
חלום אחר:
אני מתכוונת להיכנס לדירה שבה אני גרה אבל במדרגות שלפני הדירה יש כל מיני דברים שמפריעים לי: אופניים של השכנים וגם כביסה שהשכנים השאירו. מתוך כעס אני אומרת: איזה יופי, אולי נעשה כאן חדר כביסה וגם אני אשים פה את הכביסה שלי? אבל הכעס כמובן שלא עוזר לי להתגבר על המחסום בכניסה לדירה.
וחלום נוסף:
אני נמצאת בבית של ההורים שלי. אמא שלי מכניסה ריהוט חדש לחדר שלי וכתוצאה מכך ומהצפיפות שנוצרת היא מחליטה להוציא את המחשב שנמצא בחדר שלי ולהעביר אותו לחדר שבו היא ישנה. זה מכעיס אותי כי עכשיו כל פעם כשארצה להשתמש במחשב אצטרך לחכות שהיא תתעורר מהשינה. (זה לא רחוק מהמציאות. אמא שלי באמת אישה שתלטנית שלא מהססת להפעיל את הכוח שלה על אחרים בכל צורה שהיא).
החלומות משקפים משהו בתוכנו, משהו מחיי היום יום. והמכנה המשותף של כל החלומות האלה הוא: המקום ועד כמה אני נותנת לעצמי מקום ועד כמה אני מרגישה שייכת?
עד כמה אני מרשה לעצמי לתת לעצמי מקום?
בדרך כלל אני באמת זאת שדוחקת את עצמי לפינה. לא מעזה להראות את עצמי, בעיקר כי אני פוחדת מדחייה. פוחדת מהכעס של אחרים עליי ומהפגיעה.
זה קשור גם לפוסטים האחרונים שכתבתי כאן בנושא הפגיעה.
יחד עם זאת אני כן רוצה שיראו אותי, אני כן רוצה שיעשו לי קצת מקום. אני נזכרת בכל מיני סיטואציות בהם ניסיתי לשבת במקום בולט במיוחד. למשל כשלמדתי, השתדלתי לשבת בספסל הראשון לפני המורה.
בסעודות שבת במרכז ליוגה אני משתדלת לשבת בכיסא הראשון ליד ראש השולחן, בדיוק כפי שהיה בחלום. (לפחות בהתחלה).
אבל מה יקרה אם פעם אוותר על הצורך הזה להיראות?
אני חושבת שהפחד שלי הוא שבאמת איעלם.
תקופה די ארוכה בחיים שלי דימיתי את עצמי לדני דין - הרואה ואינו נראה.
הפחד גרם לי להיעלם.
עכשיו יש באמת את הקונפליקט הפנימי הזה.
צד אחד בי עדיין רוצה להתחבא ולהישאר מאחור.
צד אחר אומר בדיוק את ההיפך, אומר לי להתבלט יותר ולהיראות.
מי משניהם ינצח?
האם זה בכלל שאלה של נצחון או הפסד של אחד מהצדדים?
אולי בכלל כדאי ורצוי להגיע לפשרה?
ועכשיו עצרתי רגע את הכתיבה וקראתי את מה שכתבתי עד עכשיו.
ואני חושבת שהצורך האמיתי שלי הוא לנצח את ההתעללות הנפשית שעברתי בבית הוריי, לרפא את הילדה שבי, שמחפשת עדיין את מקומה. לתת לה את המקום הזה.
לעזור לה לגדול ולהפוך לאישה שונה מהאישה שגידלה אותה. אישה אוהבת, חומלת ושאין לה צורך להשתמש באלימות ו/או בשתלטנות כדי להשיג את מבוקשה.