לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הקואופרטיב


לציונות, לסוציאליזם לאחוות עמים

כינוי: 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2006    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2006

עוגת בננות


אתמול הגיעו החברות ברטה וברז, המתגוררות הרחק בדרום העיר, לביקור בקומונה הצפונית. בשיחת הטלפון המקדימה הן התבקשו להביא חציל כדי שהיא תוכל להכין את המוסקה שהיא חולמת עליה כבר הרבה זמן. בינתיים הוחלט על הכנת עוגת בננות, בעיקר כי אמא שלו דחפה לחבילת המזון הקבועה גם כמה בננות במצב לא ממש טוב.

לעוגות הבננות יש היסטוריה ארוכה עוד מימיה הראשונים של הקומונה, כשעדיין עשינו קניות דרך נטסל. בפעם היחידה שהוא נתבקש לערוך הזמנה, שכללה גם כמה בננות, הוא סימן בכמות 4, אלא שהכוונה שם היתה ל-4 קילו. למחרת התקבל בקומונה ארגז קרטון מלא בבננות. חיפוש קצר ברשת העלה את המתכון הבא, שמבוסס על מתכון של לחם ארז, אבל עבר שיפורים ותוספות:

 

החומרים:

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 2 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון 

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות בננות מרוסקות בבלנדר (שזה 7-8 בננות - אפשר לרסק ביד)

1/2 כוס שוקולדצ'יפס (אצלנו שמים כוס, אבל זה רק לחובבי שוקולד מושבעים)

1/2 כוס אגוזי מלך מפוררים לחתיכות (כאן אפשר לגוון בתוספות לפי הטעם)

 

ההכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.

- מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר.

- מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת קרמית.

- מערבבים בקערה אחרת את החומרים היבשים (קמח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה) ומוספים לתערובת החמאה-סוכר-ביצים.

- יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק, או אפילו טוב יותר - לתבניות של מאפינס (זה יוצא משהו כמו ארבע תבניות של שש מאפינס. אפשר לאפות בכמה נגלות).

- אופים כ-35 דקות עד למבחן הקיסם.

 

ובקשר למוסקה - אין לנו מתכון מדויק, אבל אנחנו מכינים אותה על בסיס המוסקה שנהגו להכין במטבח של הקיבוץ, שם היא עבדה בצעירותה, וזה יוצא מצוין.

העיקרון הוא שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים, שכבה של בשר טחון מטוגן עם בצל, שום ותבלינים (מלח, פלפל, כמון או כל תבלין שאוהבים), שכבת פרוסות חצילים מטוגנים או אפויים ושכבה של רוטב בשאמל (חמאה מומסת וקמח בכמויות שוות, לבחוש כל הזמן, להוסיף חלב ולהמשיך לבחוש עד שמתקבל רוטב סמיך. אפשר להוסיף לו מלח ואגוז מוסקט). למעלה אפשר לקשט בפרוסות עגבנייה. לאפות עד שהרוטב משחים מעט, כי בעצם כל הרכיבים כבר מוכנים ורק זקוקים לאיחוד.

בקומונה מעדיפים לאכול את המוסקה עם אורז לבן פשוט (שהוא מתעקש להכין בלי שמן ובלי תבלינים) ולהוריד הכל עם כוסית אוזו.

נכתב על ידי , 20/4/2006 19:39  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע&quot;ס ב-23/4/2006 22:59



34,871
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאורית ואסף אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אורית ואסף ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)