אין איש במדינה שלא הצטמרר למשמע קולו של גלעד שליט בקלטת ששיחרר אתמול החמאס.
בקול מהוסס, תחת עיניהם הבוחנות של שוביו, הקריא גלעד שליט את אשר הכתיבו לו אנשי החמאס ופנה לממשלת ישראל בבקשה לשחררו.
את דעתי על העסקה המגובשת הבעתי כבר פה (הפוסט הפופולארי ביותר בבלוג מאז ומעולם), דעה קשה, בוודאי לא נעימה, שאני עומד מאחוריה גם היום.
אלא שהפעם איננו מדברים על עסקה, אלא על תרגיל מבריק של החמאס להשפיע על דעת הקהל הישראלית ועל מקבלי ההחלטות.
החמאס, בכוונת מכוון, נסוג מהמודל הידוע של חיזבאללה, לפיו גם לאות חיים או אפילו לידיעה על מצב השבוי יש מחיר, והוא מחיר כבד המחייב שחרור אסירים רבים, ופרסם את הקלטת ללא כל תמורה.
הוא אף לא עשה זאת כתוצאה מבקשתו של ארגון הומניטרי כלשהו, או כתוצאה מלחץ ישראלי.
הוא עשה זאת כדי ליצור הד וזעזוע, שיחייבו את ממשלת ישראל להיענות לדרישותיו המופרזות וחסרות הפרופורציה בתמורה לשחרורו של גלעד שליט.
עד עכשיו עשו זאת משפחות השבויים (והדבר מובן), וגם הפגנות למיניהם ועצומות עזרו לחמאס להשאיר את הנושא על סדר היום הישראלי ולייצר לחץ ישיר על מקבלי ההחלטות.
אבל כעת, כשנראה שהלחץ הפנים-ישראלי עקר, וכשהחמאס נמצא בצומת דרכים על עצם הלגיטימיות שלו גם בקרב מדינות ערב, אין זמן מתאים יותר לחזק את מעמדו בדמות עסקת שבויים שתביא לשחרור מאות רבות של אסירים, ולשם כך הוא צריך לקדם את ענייניו בעצמו.
וחברי כנסת אווילים, ושרים כסילים, וטיפשים מכל קצוות החברה הישראלית עולים על עגלת החמאס, וקוראים לממשלת ישראל לנהל מו"מ ישיר מולו, לשחרר את כל האסירים שהוא דורש, רק להשיב את גלעד שליט הביתה. בכל מחיר.
גלעד שליט ישוחרר בסופו של דבר בעסקת שבויים ואת זאת יודעים כולם.
השאלה היחידה היא שאלת המחיר.
אבל כל מי שבעקבות הקלטת מסיר את כל המחסומים הרציונליים וקורא להביא לשחרורו של שליט בכל מחיר, לשחרר אסירים רוצחים שישובו לרצוח ולהביא לחטיפות נוספות בעתיד - משחק לידיו של החמאס.
הוא מביא את ממשלת ישראל למו"מ בעמדה נחותה יותר, מתוך עמדת לחץ.
במקום שהחמאס הוא זה שירגיש נרדף, לחוץ לסיים את המו"מ בעסקה (והרי גם אצלם יש משפחות שממתינות לאסירים) ויתמתן בדרישותיו בעקבות הלחץ הזה - מביאים את ממשלת ישראל למצב בו היא תצטרך להגמיש את תנאיה.
זו הסיבה שמעולם לא ראיתי לנכון להשתתף בשום עצרת או הפגנה לשחרור השבויים.
רק את עצמנו אנחנו מחלישים.
אף אחד לא שוכח את השבויים, אף אחד לא רוצה להשאיר אותם בשבי.
תנו לנהל מו"מ שקט, כשהצד השני הוא זה שלחוץ לסיים את העסקה ויהיה נכון להתגמש.
ועד כמה שאני רוצה לראות את גלעד שליט בבית עם משפחתו, ולמרות שכפי שאמרתי בעבר, דעתי כנראה היתה שונה לו היה מדובר בבן משפחתי (ולכן צריך לחשוב בצורה אובייקטיבית), עדיין צריך לנהוג בתבונה, ולחשוב מהראש ולא מהבטן.