הנה זה בא.
כמה פעמים כבר שמעתם אותי אומר שהכנתי מולים, או שרימפס, או חזה מולארד, או אלוהים יודע מה?
הרבה.
אז עכשיו, ובהשראתה, קבלו הצצה מיוחדת וחד פעמית למטבחו של מר צלופן.
בתפריט - סרטנים כחולים בשמן זית ועשבי תיבול.
המרכיבים:
6-7 סרטנים כחולים, גדולים
כ3/4 כוס שמן זית
כוס יין לבן, איכותי
100 גרם חמאה
כ-8 שיני שום גדולות, קצוצות דק
חצי בצל בינוני קצוץ דק
מיץ מחצי או שלושת רבעי לימון
עשבי תיבול טריים, קצוצים: פטרוזיליה, בזיליקום, עירית, אפשר גם קצת שמיר
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
העקרונות החשובים ביותר במטבחו של מר צלופן הם שניים: טריות ודיוק.
צריך תמיד לעבוד עם חומרי הגלם הטובים ביותר והטריים ביותר, בלי קיצורי דרך.
זה אומר ששום כתוש זה חטא, עשבי תיבול בקוביות קפואות מהפריזר זה פשע, ופטריות מקופסא, לדוגמא, זה כבר ממש חילול השם.
לכן, באופן טבעי, מה שהכי חשוב זה קודם כל הסרטנים.
סרטנים כחולים (שמכונים גם "שייט כחול" או "סרטני חוף") נמצאים ממש פה בחופי הים התיכון ולא מיובאים משום מקום.
אסור בשום אופן להסתפק בסרטנים הקפואים המיובאים מויאטנם (ראו הוזהרתם), וחלילה מסרטנים שעמדו יומיים-שלושה בקירור.
קונים רק סרטנים שבבוקר עוד שחו להנאתם.
אחרי ניקוי ושטיפה יסודיים, הם נראים ככה:
והנה השום הקצוץ, הבצל הקצוץ ועשבי התיבול:
>
יאללה, מתחילים:
חולטים את הסרטנים במים רותחים 5 דקות.
זה בשביל לתת להם בישול ראשוני, והם מחליפים את צבעם מכחול לאדום-כתום.
מוציאים.
בינתיים בווק, מטגנים את הבצל בשמן הזית בערך דקה, ואז מוסיפים את השום וממשיכים עד הזהבה קלה.
צריך להיזהר לא לטגן יותר מדי, כי השום נוטה להישרף מהר.
מוסיפים את היין הלבן והחמאה, מערבבים היטב עד שחמאה נמסה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
מוסיפים את הסרטנים, ומערבבים היטב, כדי שהרוטב ייכנס לתוך הסרטנים:
ממשיכים עד שהסרטנים מוכנים, עניין של 5 דקות על אש גבוהה.
מגישים חם.
יאמיייי
בתיאבון!!