
שוב מקיימת הבטחות.
המתכון למרק כתומים ממסיבת הרווקות של מירב:
אני ניסיתי אתמול. יצא מ-ד-ה-י-ם..
החומרים:
בצל בינוני
3 כפות שמן זית
5 גזרים
חתיכת דלעת/דלורית
4 בטטות
מעט מאוד (קצה של כפית)אגוז מוסקט (טחון או מגורר) מעט מאוד קינמון (קצה של כפית)
1 כפית שטוחה מלח (או יותר. לפי הטעם)
פלפל שחור
הכנה:
1. חותכים את הירקות לקוביות.
2. מטגנים את הבצל בשמן זית.
3. להוסיף גזר ולערבב. לאדות כמה דקות.
4. להוסיף את הדלעת/דלורית. לערבב ולאדות כמה דקות נוספות.
5. להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהירקות קצת מתרככים. (אני בישלתי 5-10 דקות עם מכסה כדי לזרז את הריכוך).
6. להוסיף אגוז מוסקט, קינמון (חשוב להקפיד על הכמות הקטנה כי לשניים יש טעם דומיננטי ויותר מדי זה לא טעים), מלח ופלפל שחור (אני הוספתי אתמול גם רבע כפית פפריקה מתוקה ורבע כפית כורכום).
7. להוסיף לסיר מים רותחים בכמות שתכסה את הירקות.
8. לבשל עד שהירקות רכים (אני בישלתי שעה בערך על אש קטנה).
9. להסיר מהאש. לחכות שיתקרר.
10. לטחון בעזרת בלנדר מוט (השבוע גיליתי שיש מסעדות שקוראות לו: "רמבו").
11. להנות...
* מקור המתכון (הגננת) אומרת ששקדי מרק משדרגים את המרק. אני חולקת (אני פשוט נגד שקדי מרק..)
בהצלחה..
אני מרגישה קצת יותר טוב. עדיין מצוננת ועדיין משתעלת, אבל פחות. שותפה שלי לחדר נראה שנדבקה ממני ביום חמישי והיא במצב יותר גרוע ממני עכשיו, אבל גם היא פה.
מסיבת חיידקים בחדר שלנו. יופי... מישהו רוצה לבוא להידבק???
אוף עם ישרא'. כמה זמן לקח לי לכתוב את הפוסט הזה. מליון בעיות בשמירה. אלף שחזורים (פחות או יותר). בההה...
נו טוב. נסיים אופטימי - שבוע מעולה לכם... 