מכיוון שהתגובות בפוסט הקודם עזרו לי להתגבר על טראומת "אמיר" ודעותיו השליליות, אני מוציאה את הפוסט מהטיוטות ומשחררת אותו לאויר העולם (השארתי את התגובות שהיו בבוקר...)...
שאלות, תגובות ובקשות יתקבלו בברכה...
והשבוע: עוגת שוקולד או כמו שהיא נקראת במחברת שלי: עוגה כושית שרה (טעימה ומומלצת, כמובן)...
חומרים:
1 כוס יין אדום מתוק
2 כוסות סוכר
4 כפות קקאו
300 גר' מרגרינה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
הכנה:
1. מבשלים בסיר את היין, הסוכר והקקאו. כשהסוכר נמס, לכבות את האש ולהוסיף את המרגרינה. לערבב עד שכל המרגרינה נמסה. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר (אמא שלי משאירה בסיר... אני מעבירה...)
2. לעיסה שהתקררה מוסיפים את החלמונים והקמח מעורב עם אבקת אפיה. מערבבים טוב (אני משתמשת בוו לישה).
3. מקציפים את החלבונים ומוסיפים לעיסת הקקאו, בתנועות קיפול (כדי לא לשבור את הקצף).
4. מעבירים לתבנית משומנת/עם נייר אפיה (שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת גדולה). אופים בחום בינוני (כ- 180 מעלות) בערך שעה, עד שסכין שננעצת בעוגה יוצאת נקיה.
* לא לפתוח את הדלת של התנור בחצי השעה הראשונה של האפיה כדי שהעוגה תעלה יפה ולא תיפול. וזה טיפ שנכון לגבי כל העוגות הבחושות (טורטים).
ציפוי שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר לאפיה
3 כפות שוקולית
3 כפות סוכר
4 כפות מים
20 גר' מרגרינה
הכנה: לבשל בסיר (אש קטנה) את כל החומרים (למעט המרגרינה). כשהסוכר נמס לכבות את האש, להוסיף מרגרינה ולערבב עד שנמסה. לשפוך על העוגה (מומלץ כשהיא עוד חמה) ולהזיז את התבנית כדי שיצפה את כל העוגה.
המהדרין מוסיפים סוכריות צבעוניות על הציפוי...
בהצלחה ובתאבון... תגובות אחרי שימוש במתכון יתקבלו בברכה...
* בשבוע הבא: עוגה ללא חימום, לבקשת ניבה...
ערבמחוייך (אני מחוייכת לגמרי...) וסופ"שנפלא, סבינה...