לבקשת ניבה, השבוע עוגה בלי "חימום" / אפיה / בישול וכו'
עוגת ביסקויטים:
החומרים (לתבנית מרובעת גדולה. אני משתמשת בדרך כלל בתבנית מרובעת חד פעמית, לא הענקית):
3 אינסטנט פודינג (2 וניל, 1 שוקולד, או 3 וניל)
500 גר' ביסקויטים (פתי בר של אוסם)
3 שמנת מתוקה
2 מקופלת
2 כפיות נס קפה (או 1, תלוי בטעמים שרוצים)
3 כוסות חלב
חלב (לטבילת הביסקויטים)
אופן ההכנה:
1. שמים קצת חלב בצלחת עמוקה של מרק וטובלים את הביסקויטים (שמים, והופכים. שלא יהיו רטובים מדי). מרפדים את התחתית של התבנית.
2. מקציפים: אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה + 1 כפית נס קפה + כוס חלב עד לקבלת קצף יציב (שלא יהיה נוזלי, ומצד שני לא להקציף יותר מדי כדי שלא יתפרק). למרוח את הקרם שנוצר על הביסקויטים שבתבנית.
3. לטבול שכבה נוספת של ביסקויטים בחלב ולהניח על הקרם שבתבנית.
4. מקציפים: אינסטנט פודינג שוקולד + 1 שמנת מתוקה + כוס חלב עד לקבלת קצף יציב ולמרוח על הביסקויטים בתבנית.
5. לטבול שכבה שלישית של ביסקויטים בחלב ולסדר על קרם השוקולד.
6. מקציפים: אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה + 1 כפית נס קפה + כוס חלב עד לקבלת קצף יציב ולמרוח על השכבה האחרונה של הביסקויטים.
7. לגרר את המקופלת בפומפיה ולפזר על הקרם.
8. מומלץ להשאיר לילה שלם במקרר לפני ההגשה...
הערות:
* ההכנה: מהירה מאוד ופשוטה...
* נושא הקרמים - עניין של טעם - אפשר בלי השוקולד, אפשר רק שתי שכבות, אפשר עם ובלי נס קפה (מוקה/וניל) - מה שבא...
* נושא הביסקויטים - אפשר להשתמש בכאלה בטעם קפה / שוקו.
* השוקולד מלמעלה - אפשר שוקולד מריר / חלב במקום המקופלת, או כל דבר אחר...
בהצלחה...
* שאלות, בקשות ותגובות לתוצאה, יתקבלו בברכה...
* בשבוע הבא: עוגה שמתאימה לפסח...
* אתם עדיין מוזמנים ומתבקשים לנסות להשפיע ולהצטרף לעצומה של morcarmon כנגד האיחוד בין רשת ג' ו- 88FM... אפשר לעשות את זה דרך פוסט "קצרצרים" (מתחת לפוסט על הפיגועים, שניים מתחת לזה)...
סופ"שמצויין לכם, סבינה...