כמובטח - המתכון של הקניידלך של סבתא... נכון, לא מדובר בעוגה... מה שיחייב שינוי של הכותרת ברשימה, אבל כמו שכבר כתבתי ל-pema אין לי מתכונים של עוגות ממש שוות לפסח והקניידלך האלה הם הכי מצויינים...
אז, בגלל פסח... ובגלל סבתא... משתפת אתכם במתכון שלה... הפשטות של המתכונים - נשמרת...
הערה מקדימה - יודעת שיש מחלוקת בסוגיית אווריריות הקניידלך... אני ממש לא אוהבת את האווריריים... והמתכון הזה הוא של הסוג שאני אוהבת, אז אוהבי האווריריות - תימנעו...
חומרים (לשישה קניידלך בינוניים):
1 ביצה
2 חצאי ביצה מים (הכוונה: אחרי ששברתם את הביצה, תשתמשו באחד מחצאי הקליפה ככלי מדידה. ככה סבתא אומרת)
קורט מלח (משהו כמו רבע כפית, אבל זה עניין של טעם)
קורט פלפל שחור
3 כפות גדושות קמח מצה
1 כף שמן
הכנה:
1. לערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה רכה. (אני משתמשת לפעמים במקציף ידני (לא חשמלי) ממתכת. לא להקציף חלבונים בנפרד, אנחנו לא רוצים קניידלך אווריריים).
2. להמתין כ- 15 - 20 דקות (במהלכן העיסה מתקשה).
3. לקראת סוף זמן ההמתנה להרתיח את המרק. כשרותח, ליצור כדורים מהעיסה ולהכניס לסיר. להקטין את האש לאש נמוכה. לכסות את הסיר ולבשל עוד בערך דקה אחרי שהמרק שוב רותח והקניידלך צפים למעלה. להשאיר את הסיר מכוסה עד ההגשה.
* אלו הקניידלך הכי טעימים... מבטיחה...