לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הבלוג הזה יצא לדרך שלושה ימים לפני גיל 30... לאור המאורע ולאחר מספר שנים של כתיבת יומן אישי מלא התרחשויות, החלטתי להרחיב את מעגל המעורבים בחיי, ולשתף עוד כמה אנשים במה שקורה איתי... מקווה שיהיה מעניין...
Avatarכינוי: 

בת: 51

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2004    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2004

מתכון לשבת - קניידלך של סבתא...


 

כמובטח - המתכון של הקניידלך של סבתא... נכון, לא מדובר בעוגה... מה שיחייב שינוי של הכותרת ברשימה, אבל כמו שכבר כתבתי ל-pema אין לי מתכונים של עוגות ממש שוות לפסח והקניידלך האלה הם הכי מצויינים...

 

אז, בגלל פסח... ובגלל סבתא... משתפת אתכם במתכון שלה... הפשטות של המתכונים - נשמרת...

 

הערה מקדימה - יודעת שיש מחלוקת בסוגיית אווריריות הקניידלך... אני ממש לא אוהבת את האווריריים... והמתכון הזה הוא של הסוג שאני אוהבת, אז אוהבי האווריריות - תימנעו...

 

חומרים (לשישה קניידלך בינוניים):

1 ביצה

2 חצאי ביצה מים (הכוונה: אחרי ששברתם את הביצה, תשתמשו באחד מחצאי הקליפה ככלי מדידה. ככה סבתא אומרת)

קורט מלח (משהו כמו רבע כפית, אבל זה עניין של טעם)

קורט פלפל שחור

3 כפות גדושות קמח מצה

1 כף שמן

 

הכנה:

1. לערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה רכה. (אני משתמשת לפעמים במקציף ידני (לא חשמלי) ממתכת. לא להקציף חלבונים בנפרד, אנחנו לא רוצים קניידלך אווריריים).

2. להמתין כ- 15 - 20 דקות (במהלכן העיסה מתקשה).

3. לקראת סוף זמן ההמתנה להרתיח את המרק. כשרותח, ליצור כדורים מהעיסה ולהכניס לסיר. להקטין את האש לאש נמוכה. לכסות את הסיר ולבשל עוד בערך דקה אחרי שהמרק שוב רותח והקניידלך צפים למעלה. להשאיר את הסיר מכוסה עד ההגשה.

 

* אלו הקניידלך הכי טעימים... מבטיחה...

נכתב על ידי , 9/4/2004 23:58   בקטגוריות מתכון לשבת...  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הזוג הנוצץ ב-10/4/2004 12:11



76,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבינה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבינה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)