לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הבלוג הזה יצא לדרך שלושה ימים לפני גיל 30... לאור המאורע ולאחר מספר שנים של כתיבת יומן אישי מלא התרחשויות, החלטתי להרחיב את מעגל המעורבים בחיי, ולשתף עוד כמה אנשים במה שקורה איתי... מקווה שיהיה מעניין...
Avatarכינוי: 

בת: 51

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2004    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2004

מתכון לשבת - כדורי שוקולד...


 

כמעט ושכחתי, אבל - בהמשך למסורת - מתכון לשבת...

 

והפעם - כדורי שוקולד... מתכון בסיסי ופשוט עם קצת שדרוגים... וכרגיל - ההכנה קלה מאוד...

 

* ניבה - אני חושבת שזה עונה על הדרישות שלך (בהנחה ששימוש בגז הוא אפשרי מבחינתך...)

 

כדורי שוקולד

 

חומרים:

250 גר' ביסקויטים (עדיפות לפתי בר של אוסם, כמובן...)

5 כפות קקאו

10 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

7 כפות חלב

100 גר' מרגרינה לאפיה (המרובעת)

אפשרויות שדרוג: שוקולד מקופלת, שוקולד מריר וכל שוקולד אחר שבא לכם (אבל לא כאלה עם ואפלים)

 

קוקוס טחון; סוכריות קטנות צבעוניות; שוקולד מקופלת

 

הכנה:

1. לפורר את הביסקויטים בקערה גדולה. יודעת, מדובר בעניין שיכול להיות מאוד מלכלכך. אני שוברת אותם לרבעים ביד ואחר כך מפוררת/מועכת עם כלי מטבח גדול - פטיש של שניצלים; מצקת של מרק...

2. בסיר קטן לבשל את הקקאו, סוכר, תמצית וניל וחלב. סדר מומלץ: להכניס קודם סוכר וקקאו. לערבב טוב ואז להוסיף את הנוזלים. לבשל על אש קטנה תוך בחישה עד שהסוכר נמס. מומלץ לא להשאיר על האש וללכת, כדי שלא ישרף בתחתית ויקבל טעם מר. לפני שהסוכר נמס לגמרי - להוסיף את השוקולדים ולערבב עד שהם נמסים.

3. כשהסוכר נמס לכבות את האש ולהוסיף את המרגרינה. לערבב עד שהמרגרינה נמסה. לצקת את עיסת הקקאו על פירורי הביסקויטים בקערה. לערבב טוב.

4. לשים בצלחת מרק שטוחה קוקוס טחון או סוכריות קטנות או ערבוב של שניהם ביחד. אפשר גם לערבב עם הקוקוס שוקולד מקופלת שגורד על פומפיה דקה. במקרה כזה מומלץ להכניס את הקוקוס והשוקולד המעורבבים לכמה דקות במקפיא, כי השוקולד נמס מהר.

5. ליצור כדורים בגודל של שוקולד פררו רושר (עם העטיפה) ולגלגל אותם בתערובת הקוקוס / הסוכריות עד שהם מצופים מכל הכיוונים. לסדר בקופסה, או קודם בסלסלאות נייר ואחר כך בקופסא, ולשמור במקרר.

 

*מומלץ להכין יום מראש.

 

*יש מי שאוהבים לשמור את כדורי השוקולד במקפיא. אני חושבת שמקרר מספיק, אבל איך שאתם מעדיפים...

 

   בהצלחה...

 

*הנוהל הרגיל - הערות, שאלות, בקשות - בתגובות...

 

* פוסט קצרצרים - יפורסם כנראה בהמשך הערב...

 

       בי לבינתיים, סבינה...

נכתב על ידי , 15/4/2004 21:21   בקטגוריות מתכון לשבת...  
30 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של סבינה ב-16/4/2004 15:09



76,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבינה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבינה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)