כמעט ושכחתי, אבל - בהמשך למסורת - מתכון לשבת...
והפעם - כדורי שוקולד... מתכון בסיסי ופשוט עם קצת שדרוגים... וכרגיל - ההכנה קלה מאוד...
* ניבה - אני חושבת שזה עונה על הדרישות שלך (בהנחה ששימוש בגז הוא אפשרי מבחינתך...)
כדורי שוקולד
חומרים:
250 גר' ביסקויטים (עדיפות לפתי בר של אוסם, כמובן...)
5 כפות קקאו
10 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
7 כפות חלב
100 גר' מרגרינה לאפיה (המרובעת)
אפשרויות שדרוג: שוקולד מקופלת, שוקולד מריר וכל שוקולד אחר שבא לכם (אבל לא כאלה עם ואפלים)
קוקוס טחון; סוכריות קטנות צבעוניות; שוקולד מקופלת
הכנה:
1. לפורר את הביסקויטים בקערה גדולה. יודעת, מדובר בעניין שיכול להיות מאוד מלכלכך. אני שוברת אותם לרבעים ביד ואחר כך מפוררת/מועכת עם כלי מטבח גדול - פטיש של שניצלים; מצקת של מרק...
2. בסיר קטן לבשל את הקקאו, סוכר, תמצית וניל וחלב. סדר מומלץ: להכניס קודם סוכר וקקאו. לערבב טוב ואז להוסיף את הנוזלים. לבשל על אש קטנה תוך בחישה עד שהסוכר נמס. מומלץ לא להשאיר על האש וללכת, כדי שלא ישרף בתחתית ויקבל טעם מר. לפני שהסוכר נמס לגמרי - להוסיף את השוקולדים ולערבב עד שהם נמסים.
3. כשהסוכר נמס לכבות את האש ולהוסיף את המרגרינה. לערבב עד שהמרגרינה נמסה. לצקת את עיסת הקקאו על פירורי הביסקויטים בקערה. לערבב טוב.
4. לשים בצלחת מרק שטוחה קוקוס טחון או סוכריות קטנות או ערבוב של שניהם ביחד. אפשר גם לערבב עם הקוקוס שוקולד מקופלת שגורד על פומפיה דקה. במקרה כזה מומלץ להכניס את הקוקוס והשוקולד המעורבבים לכמה דקות במקפיא, כי השוקולד נמס מהר.
5. ליצור כדורים בגודל של שוקולד פררו רושר (עם העטיפה) ולגלגל אותם בתערובת הקוקוס / הסוכריות עד שהם מצופים מכל הכיוונים. לסדר בקופסה, או קודם בסלסלאות נייר ואחר כך בקופסא, ולשמור במקרר.
*מומלץ להכין יום מראש.
*יש מי שאוהבים לשמור את כדורי השוקולד במקפיא. אני חושבת שמקרר מספיק, אבל איך שאתם מעדיפים...
בהצלחה...
*הנוהל הרגיל - הערות, שאלות, בקשות - בתגובות...
* פוסט קצרצרים - יפורסם כנראה בהמשך הערב...
בי לבינתיים, סבינה...