יש דברים יותר חשובים לספר עליהם, אבל מסורת זו מסורת...
והפעם - עוגת תפוזים
החומרים:
1/2 כוס שמן
11/2 (אחת וחצי) כוסות סוכר
4 חלמונים (צהוב)
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס מיץ תפוזים
4 חלבונים (שקוף)
הכנה:
1. לשים בקערה את השמן וכוס סוכר ולערבל עם וו לישה. להוסיף חלמונים, ולערבל שוב. להוסיף סוכר וניל, קמח, אבקת אפיה ומיץ תפוזים ולערבל עד קבלת עיסה קרמית אחידה.
2. להקציף בקערה אחרת את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
3. להוסיף את הקצף לתערובת שבקערה השניה בשתיים שלוש פעמים. אחרי כל פעם - לקפל את הקצף לתערובת בעדינות (לקפל = לערבב עם כף עץ גדולה או לקקן בתנועות שמתחילות בדפנות ונכנסות פנימה. הסיבה לערבוב הזה: רצון שהקצף לא "ישבר", ולהבטיח שהעוגה תהיה גבוהה).
4. אחרי שהקצף התאחד עם התערובת - להעביר לתבנית משומנת (משומנת = מצופה מרגרינה לאפיה. על התחתית אפשר להסתפק בנייר אפיה) (מתאים לתבנית עגולה מס' 24 או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או כל תבנית בסדר גודל דומה).
5. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שסכין שננעץ בעוגה יוצא נקי.
* בחצי השעה הראשונה של האפיה לא לפתוח את דלת התנור, כדי למנוע "צניחה" של העוגה.
* מדובר בעוגה פשוטה ומצויינת כמו שהיא. אפשר להשתמש בה כבסיס לעוגות קרם; להוסיף לתערובת בקערה הראשונה (לפני שמערבבים עם הקצף) - אגוזים קצוצים/ שוקולד מגורר/ שוקולד צ'יפס/ דובדבנים מסוכרים וכל מה שבא. העוגה הזו "סובלת" הכל...
* ולמה דווקא זו עכשיו? כי נראה לי שאני אכין איזושהיא וריאציה שלה מחר לסבא וסבתא...
* הערות / שאלות / בקשות - בתגובות...
* יש סיכוי שיהיה עוד פוסט בהמשך הלילה...
סופ"שמצויין לכם, סבינה...