לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הבלוג הזה יצא לדרך שלושה ימים לפני גיל 30... לאור המאורע ולאחר מספר שנים של כתיבת יומן אישי מלא התרחשויות, החלטתי להרחיב את מעגל המעורבים בחיי, ולשתף עוד כמה אנשים במה שקורה איתי... מקווה שיהיה מעניין...
Avatarכינוי: 

בת: 51

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2004    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2004

מתכון לשבת - עוגת תפוזים


 

יש דברים יותר חשובים לספר עליהם, אבל מסורת זו מסורת...

 

והפעם - עוגת תפוזים

 

החומרים:

1/2 כוס שמן

11/2 (אחת וחצי) כוסות סוכר

4 חלמונים (צהוב)

1 סוכר וניל

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

3/4 כוס מיץ תפוזים

4 חלבונים (שקוף)

 

הכנה:

1. לשים בקערה את השמן וכוס סוכר ולערבל עם וו לישה. להוסיף חלמונים, ולערבל שוב. להוסיף סוכר וניל, קמח, אבקת אפיה ומיץ תפוזים ולערבל עד קבלת עיסה קרמית אחידה.

2. להקציף בקערה אחרת את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.

3. להוסיף את הקצף לתערובת שבקערה השניה בשתיים שלוש פעמים. אחרי כל פעם - לקפל את הקצף לתערובת בעדינות (לקפל = לערבב עם כף עץ גדולה או לקקן בתנועות שמתחילות בדפנות ונכנסות פנימה. הסיבה לערבוב הזה: רצון שהקצף לא "ישבר", ולהבטיח שהעוגה תהיה גבוהה).

4. אחרי שהקצף התאחד עם התערובת - להעביר לתבנית משומנת (משומנת = מצופה מרגרינה לאפיה. על התחתית אפשר להסתפק בנייר אפיה) (מתאים לתבנית עגולה מס' 24 או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או כל תבנית בסדר גודל דומה).

5. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שסכין שננעץ בעוגה יוצא נקי.

 

* בחצי השעה הראשונה של האפיה לא לפתוח את דלת התנור, כדי למנוע "צניחה" של העוגה.

 

* מדובר בעוגה פשוטה ומצויינת כמו שהיא. אפשר להשתמש בה כבסיס לעוגות קרם; להוסיף לתערובת בקערה הראשונה (לפני שמערבבים עם הקצף) - אגוזים קצוצים/ שוקולד מגורר/ שוקולד צ'יפס/ דובדבנים מסוכרים וכל מה שבא. העוגה הזו "סובלת" הכל...

 

* ולמה דווקא זו עכשיו? כי נראה לי שאני אכין איזושהיא וריאציה שלה מחר לסבא וסבתא...

 

* הערות / שאלות / בקשות - בתגובות...

 

* יש סיכוי שיהיה עוד פוסט בהמשך הלילה...

 

      סופ"שמצויין לכם, סבינה...

 

 

נכתב על ידי , 22/4/2004 21:27   בקטגוריות עוגה לשבת...  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של סבינה ב-1/5/2004 11:00



76,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבינה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבינה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)