בוקר...
אז - השבוע הזה היה נטול מעניין נעים כמו שחשבתי. שבוע של כמעט...
ובכל זאת - היו בו כמה דברים נחמדים שקשורים באנשים מפה. והיו יומיים עם זו מהחדר ליד (הי שושקה
) - ערב של "הכי גאים שיש" ואתמול בערב ב"תאנים" - מסעדה צמחונית בבית הקונפדרציה. נוף מדהים של חומות העיר העתיקה. מלצריות קצת פחות מרשימות. אבל האוכל מוכר וטעים. והחברה נעימה...
בהתאם למסורת, מתכון לשבת. והפעם - עוגת קינמון. כרגיל - פשוט, ולדעתי - טעים. (pema - עוד עוגה בחושה לאוסף...)
עוגת קינמון
החומרים:
1 כוס שמן
1 ו- 1/2 כוסות סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 אבקת אפיה
1 ו- 1/2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
ההכנה:
1. בקערה שמים את השמן וכוס סוכר ומערבלים בוו לישה. מוסיפים את החלמונים (צהוב) ומערבלים. מוסיפים את האבקת אפיה, חלב, תמצית וניל וקמח ומערבלים לעיסה אחידה.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (שקוף). כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים 1/2 כוס סוכר. מקציפים עד קצף יציב. מוסיפים את הקצף לתערובת שבקערה הראשונה בתנועות קיפול.
3. שופכים חצי מהתערובת לסיר פלא משומן במרגרינה לאפיה (סיר פלא = תבנית עגולה גבוהה עם חור באמצע) או לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות.
4. בצלוחית קטנה מערבבים 1/2 כוס סוכר עם הקינמון.
5. מפזרים את תערובת הסוכר וקינמון על התערובת שבתבנית. על הסוכר והקינמון לשפוך את יתרת התערובת שבקערה.
6. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ- 40 דקות עד שסכין שננעץ בעוגה יוצא נקי.
* כרגיל - לא לפתוח את הדלת של התנור בחצי השעה הראשונה.
יומנפלא לכם. סבינה...