לבקשת ענת (אשה-ילדה), ולאור העובדה שבימים של העדר פוסטים מרבית הכניסות מגוגל הן בעקבות המתכונים שמפורסמים כאן, חוזרת למנהג ומשתפת אתכם בעוד מתכון מהבית.
הפעם - פאי תפוחים (מוצלח, כמובן) שאמא הביאה מסבתא.
החומרים:
*בצק - 200 גר' מרגרינה לאפיה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמנת רגילה
2 חלמונים
1 כף חומץ
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
*מלית - 1 ק"ג תפוחי עץ (גרנד סמיט - הירוקים) פרוסים לפרוסות דקות, בלי הקליפה
1/2 כוס סוכר
1 כף שמן
1/2 כוס מים
* חופן פירורי לחם
ההכנה:
1. בצק - ללוש את כל חומרי הבצק לבצד אחיד ורך. לחלק את הבצק לשני כדורים: 1/3 ו- 2/3. לרדד על משטח מקומח את ה- 2/3 ולהניח בתבנית פאי עגולה משומנת במרגרינה (או מכוסה בנייר אפיה) (אני משתמשת בתבנית עגולה מס' 28 או בתבנית פאי חד פעמית). אם הבצק קצת נשבר - לא נורא. אפשר לעשות טלאים בעדינות. הבצק צריך לצפות גם את הדפנות של התבנית. אחרי שהבצק מסודר בתבנית, לפזר מעליו שכבה דקה של פירורי לחם.
2. המלית - לבשל בסיר את חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים והופכים לעיסה דמויית גרבר וכל הנוזלים מתאדים (יכול לקחת בערך חצי שעה. אולי אפילו קצת יותר). להקפיד לבחוש את התערובת מדי פעם ולבשל על אש נמוכה, כדי שהמלית לא תישרף בתחתית. כשהמלית מוכנה לקרר אותה עד שתהיה פושרת. לשפוך על הבצק שבתבנית.
3. לרדד את 1/3 הבצק שנותר לעיגול יפה, גדול מעט מגודל התבנית. הפעם, כדאי להשתדל שהבצק לא יקרע, אבל גם אם כן - מקסימום עושים טלאים עדינים. מניחים את עיגול הבצק, בעדינות, מעל המלית ומהדקים לבצק שבדפנות, כמו מכסה. לקחת מזלג עם שיניים ארוכות ולדקור את העוגה לפחות כ- 20 פעמים, ככה שהמזלג יגיע עד לתחתית. לאפות בחום בינוני (כ- 180 מעלות) בערך 40 דקות, עד שהבצק מזהיב (חום בהיר) וכבר לא לבן.
* אפשר לאכול חם או קר. לשמור מחוץ למקרר או בתוכו (במקרר העוגה מחזיקה מעמד יותר זמן). כשמגישים, מומלץ לפזר מעל אבקת סוכר.
* כרגיל - שאלות, הערות ובקשות - בתגובות.