לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הבלוג הזה יצא לדרך שלושה ימים לפני גיל 30... לאור המאורע ולאחר מספר שנים של כתיבת יומן אישי מלא התרחשויות, החלטתי להרחיב את מעגל המעורבים בחיי, ולשתף עוד כמה אנשים במה שקורה איתי... מקווה שיהיה מעניין...
Avatarכינוי: 

בת: 51

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2017    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת גבינה


 

ממשיכה במסורת. העוגה הזו היתה אמורה להתפרסם בשבועות, אבל אז לא התחשק לי לכתוב.

כרגיל, עוגה טעימה ומוצלחת של אמא. אולי נראה ארוך ומסובך, אבל זה ממש לא.

 

  מוקדש לאיש שכל הזמן מבקש עוגת גבינה...

 

החומרים:

תחתית בצק: 100 גרם מרגרינה לאפיה

                  1/2 כוס סוכר

                  1 ביצה+1 חלמון (צהוב)

                  1/2 1 כוסות קמח תופח

מלית: 4 ביצים (שלמות)

        1 כפית תמצית וניל

        1/4 1 כוסות סוכר

        1 כף קמח רגיל

        3 כפות קורנפלור

        1 גביע אשל

        1/4 כוס חלב

        500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%. אני לפעמים שמה אחת כזו ואחת כזו)

ציפוי שמנת: 2 שמנת חמוצה (15%)

                 4 שקיות סוכר וניל

 

תבנית עגולה בקוטר 28 או תבנית מרובעת בגודל של תבנית חד פעמית מלבנית (לא הכי גדולה. הקטנה יותר). אפשר לשמן את התבנית במרגרינה לאפיה. אני מעדיפה לרפד בנייר אפיה. אם מדובר בתבנית עגולה - אני גוזרת עיגול נייר אפיה ושמה על התחתית ועושה רצועות, גבוהות יותר מגובה הדפנות, ומסדרת מסביב. יש להן נטיה ליפול, אבל הבצק יחזיק אותן.

 

ההכנה:

1. הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק. אם המרגרינה קרה מתקבל בצק פירורי. אם היא רכה - מתקבל בצק דביק. (אני מעדיפה להשתמש במרגרינה קצת רכה). משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפיה. בגלל שהבצק עשוי להיות דביק, אני טובלת את האצבעות בקמח ואז מהדקת את הבצק לתבנית. כשמדובר בתבנית עגולה - להדק בצק גם קצת בדפנות, ככה שהבסיס קצת מוגבה מסביב.

2. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3. מלית: בקערה אחת-מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כמה דקות, לקבלת קצף אוורירי (בגלל החלמונים הקצף לא יוצא יציב ולוקח לו יותר זמן להיות אוורירי, אבל סבלנות...) כמו כן, לחסרי הניסיון - את הסוכר לא שופכים לקערה מיד עם הביצים. קודם מקציפים קצת את הביצים ורק כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים). בקערה שניה - מקציפים את הגבינות עם חצי מהאשל. מוסיפים תמצית וניל וקמח ומקציפים שוב. בגביע עם חצי האשל שנותר שמים את החלב והקורנפלור ומערבבים עד שהקורנפלור נמס לגמרי בנוזל (אחרת יהיו גושים בעוגה). מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערובת הגבינה ומקציפים שוב. מוסיפים בעדינות את קצף הביצים לתערובת הגבינה ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים את התערובת על תחתית הבצק שבתבנית.

4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש. אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ואופים, בלי לפתוח את דלת התנור (!!!), כשעה, עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל להזהיב.

5. ציפוי: מערבבים טוב את השמנת והסוכר וניל. כשעברה שעה והעוגה מתחילה להזהיב-מוציאים אותה מהתנור ושופכים מלמעלה את הציפוי. מחליקים את הציפוי על פני כל העוגה עם מרית גומי. מחזירים את העוגה לתנור וממשיכים לאפות עוד 10 דקות. אחרי 10 דקות מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. בשלב מסויים אפשר לפתוח את דלת האפיה או להוציא את העוגה לשיש. כשהעוגה כבר לא חמה מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר.

 

     בהצלחה...

 

* שוב, הנוהל הרגיל: הערות, שאלות ובקשות - בתגובות... (גם עניינים אחרים ידוסקסו שם בשמחה)

נכתב על ידי , 24/6/2004 08:47   בקטגוריות מתכון לשבת...  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של סבינה ב-25/6/2004 16:42
 




דפים:  
76,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבינה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבינה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)