לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


"מהי אהבה? אם לא רגש שמשאיר אחריו אנשים המומים כואבים או שמחים...."

כינוי: 

בת: 33

ICQ: 229407734 



תמונה



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2007    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

2/2007

דיאלוג בחשכה-אדיר


כלכך מדהיםםם

 

רעיון גאוני

אין לי מילה אחרת..

 

דיאלוג בחשכה

 

למי שלא יודע מה זה ç  זה מן מוזיאון כזה, אבל מה שהכי יפה שמוזיאון באים לראות דברים ולצפות בתערוכות, זה בדיוק ההפך.. אתה הולך בחדרים בחושך מוחלט (אי אפשר לראות כ-ל-ו-ם) ועיוור או כבד ראיה מוביל אותך, ואתה עובר חדר חדר וכל פעם יש משהו אחר.. אחד ראשון היה ספסלים נהר גשר ועצים ומש מרגישים את זה באוויר יש את הקולות והריחות ומרגישים את המים משפריצים עלייך מהמפל  יש חדר ילדים, עם מיטה וספרייה ושולחן, יש קטע ששטים כאילו בספינה, ואתה ממש זז..כאילו זה אמיתי ואתה מרגיש את הקרירות באוויר ואת המים מתיזים עלייך והיא בנתיים מסבירה ומדברת ושואלת אותנו מה אנחנו מרגישים ואנחנו גם מדברים וזה חופשי כזה.. היינו בחדר שזה בעצם "העיר הגדולה" יש כבישים ואופניים ותיבות דואר ותא טלפון ושומעים קולות של מככוניות וצופרים ואנשים צועקים ושומעים את הרעש שהרמזור עושה כשיש ירוק, חיצינו כאילו כביש והגענו לחדר שהוא "שוק" וממש מריחים את הריח של השוק ושומעים את כל הקולות ושזה פשוט מדהים, הכל אמיתי כל הירקות והפריות אפילו אכלנו שם ואני מזכירה, הכל בחושך מוחלט!

היינו בחדר מוזיקה..פשוט נשכבנו/ישבנו על הריצפה והקשבנו למוזיקה וזה היה החלק הכי מדהים

לשמוע מוזיקה בחושך ובשקט.. זה כלכך נכנס אליך לבפנים שזה מדהים.

בסוף הגענו לבר-קיוסק כזה והזמנו אוכל ושתייה נתנו ממש כסף ואז ישבנו ודיברנו עם המדריכה המדהימה שהייתה לנו ושאלנו שאלות והיא דיברה סיפרנו מה אנחנו מרגישים והיה פשוט חוויה מדהימה!

גאון מי שיזם את הרעיון הזה.

 

הרגשתי כלכך שונה שם.

הרגשה אחרת.

להבין, ואפילו אם זה רק לשעה וקצת מה זה בעצם להיות עיוור

כמה מגבלות יש לך.

וחלילה הם לא מסכנים ולא מרחמים על עצמם וחיים כמו כולם חיים נפלאים חוץ מפרט קטן, שהם לא רואים. והם עושים הכל, כל מה שכולם עושים.

זה מדהים אנשים חושבים שזה כמעט בלתי אפשרי להסתדר בלי ראיה, ויש בזה קצת אמת אבל  זה לא נכון, אפשר להשתמש בחושים האחרים שלך, שפתאום הופכים לכלכך משמעותיים בעינך, אתה פתאום חייב את חושב המישוש וחוש השמיעה כדי להסתדר, אתה לא יכול להסתמך על זה שאתה רואה, כי אתה בעצם בכלל לא מסוגל.

 

אתה לוקח את זה כמובן מאליו שיש לך יכולת לראות שאתה בעצם בכלל לא מבין מה זה שאין לך את הדבר המדהים הזה, אתה לא מבין איזה זכות נפלאה יש לך-לראות.

וזה פשוט מדהים.

 

הרבה דעות שלך משתנות

וזה משנה חלק בך.

 

מוזר, אי אפשר להסביר דבר כזה

אני מקווה שיצא לעוד הרבה אנשים ללכת לראות להבין וללמוד מיזה..

 

היה לי יום מדהים.

כלכך נהנתי!

 

יולה שלי מזל טוב בובעעע :] (חננה XD)

אני מאוהבת בך (לא אוהבת, מאוהבת! זה שונה! יותר חזק! ולא משנה מה תגידי! =]] )

 

 

שיהיה לכולם שבוע מדהים

 

סימונע :]

נכתב על ידי , 24/2/2007 18:29  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של &#1085;&#1072;&#1090;&#1072;&#1096;&#1072; :] ב-26/2/2007 13:14



12,836
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18 , אהבה למוזיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסימונע =] אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סימונע =] ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)