לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בוץ עמוק


כינוי:  DelPiero

בן: 36





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

אתונה - תחבורה





אתונה – תחבורה


 


העיר אתונה מתהדרת במספר אפשרויות תחבורה ותנועה שלא היו מביישות שום עיר גדולה בעולם [ובטח שלא בישראל]. בין השאר אפשר למצוא אוטובוסים רגילים, חשמליות, רכבת תחתית, מוניות ועוד.


למען הסדר הטוב, לא אתחיל לערבב ביניהם, אלא אפרט בקצרה [עד כמה שאפשר] על כל אחת מהמערכות האלו:


 


מוניות – המוניות באתונה לא שונות בהרבה מישראל, פרט לעובדה שהן צבועות בצהוב א-לה ניו יורק.


מחיר הנסיעה סביר בהחלט, ונמוך במעט מזה שבישראל. נהגי המוניות עצמם אדיבים ונחמדים, ולא מטרידים אותך בזמן הנסיעה. הבעיה היחידה איתם – היא שהרבה פעמים נהגי המוניות לא דוברים אנגלית, וקשה מאוד לתקשר איתם [למרות שנתקלתי גם באחד שדיבר גרמנית, לתשומת לבכם]. רוב המוניות שתראו באתונה נראות כאילו רק יצאו מהמוסך, אולי בשביל האולימפיאדה – ואולי סתם כי דואגים לטיפול תקופתי. העיר כולה מוצפת במוניות, ואין שום בעיה למצוא מונית – גם בימי שבת או ראשון, שהם ימי החופש ביוון.


לקראת האולימפיאדה גם הוכרזו מספר רחובות באזור המתחם האולימפי – שבזמן האולימפיאדה יהיו פתוחים לנסיעת מוניות בלבד, כדי להביא את התיירים במהירות למקום.


 


אוטובוסים – מערכת האוטובוסים באתונה מורכבת מהאוטובוסים הרגילים, כמו שאנו מכירים בארץ, וגם מחשמליים [המוכרים כ"חשמלית"] – כאלו שנוסעים כמו אוטובוס רגיל, אבל מחוברים לחוטי חשמל למעלה. המחירים זהים לשתי הצורות הללו, ועומדים על 0.4 יורו, כשני שקלים, לנסיעה. אם תרצו להשתמש במערכת הזו, לא תמצאו בעיות מיוחדות, פרט ללחץ שיש לפעמים באוטובוסים. ובכל זאת – האוטובוסים מכסים את כל כולה של העיר [מה שלא עושה הרכבת התחתית, למשל], ונוסעים בתדירות גבוהה. צי האוטובוסים והחשמליות חודש גם הוא לקראת האולימפיאדה, ונדיר מאוד להיתקל באוטובוס מהדור הישן, אם בכלל.


 


 


אוטובוס אתונאי מהדור החדש. נדיר להיתקל בישנים יותר.


 


רכבת תחתית – הרכבת התחתית באתונה נקראת "מטרו" [מה שמצלצל מוכר למי שביקר בפריז, או לדוברי הרוסית], ומתפרשת על פני שלושה קווים – אדום, ירוק וכחול, כשלכל קו יש לפחות תחנה אחת משותפת עם כל אחד מהקווים האחרים.


 


1) הקו האדום: איוס אנטוניוס – איוס דימיטריוס (פנאגוליס). הקו האדום מתחיל באיוס אנטוניוס, מעט צפונה ממרכז העיר, ועובר דרך הכיכרות אומוניה [מעבר לקו הירוק] וסינטאגמה [מעבר לקו הכחול]. התחנה הסופית של הקו היא איוס דימיטריוס, דרומה ממרכז העיר. הקו האדום הוא בבירור הקו המרכזי מבין השלושה, ועובר בין השאר בתחנת האקרופוליס, וברחוב פנפיסטימיו המרכזי.


בנוסף, בתחנת לריסה, ניתן לעבור לתחנת הרכבת, שממנה אפשר להגיע לכל חלקי יוון.


תחנות: איוס אנטוניוס, ספוליה, אתיקי [מעבר לקו הירוק], לריסה [מעבר לרכבת], מטאקסורגיו, אומוניה [מעבר לקו הירוק], פנפיסטימיו, סינטאגמה [מעבר לקו הכחול], אקרופוליס, סיגרו-פיקס, נאוס קוסמוס, איוס יואניס, דאפני, איוס דימיטריוס.


 


2) הקו הירוק: קיפיסיה – פיראוס. הקו הירוק מתחיל בצפון העיר, בקיפיסיה, שנראית כאזור היי-טקי חדש יחסית, ועובר דרך המרכז עד לפיראוס, דרום-מערבית לאתונה. בין התחנות של הקו אפשר למצוא את כיכרות סינטאגמה [מעבר לקו האדום] ומונאסטיראקי [מעבר לקו הכחול]. הקו הירוק הוא גם "הקו האולימפי" – ועובר בתחנת איריני – האיצטדיון האולימפי, וגם בתחנת פאלירו, שהיא מרכז הספורט של פיראוס, שגם בו יתארחו כמה אירועים במסגרת האולימפיאדה. המיוחד בקו הירוק, הוא העובדה שמדובר קו רכבת עילית, ולא תחתית. הרכבות הן אותן הרכבות, וההבדל הוא שהרכבת העילית נוסעת לאט מהרכבת התחתית, ועל כך המחיר שונה.


תחנות: קיפיסיה, קאט, מארוסי, נראציוטיסה, איריני [האיצטדיון האולימפי], הירקליו, נאה יוניה, פפקקיה, פריסוס [התחנה המרכזית של אתונה], אנו פטיסיה, איוס אלפטריוס, קאטו פטיסיה, איוס ניקולאוס, אתיקי [מעבר לקו האדום], ויקטוריה, אומוניה [מעבר לקו האדום], מונאסטיראקי [מעבר לקו הכחול], תיסיו, פטראלונה, טיירוס, קליתאה, מושחאטו, פאלירו [מרכז הספורט של פיראוס], פיראוס [מעבר לרכבת].


 


3) הקו הכחול: שדה התעופה – מונאסטיראקי. הקו הכחול הוא אולי הקו הפחות משמעותי מבין שלושת הקווים. הוא מתחיל במרכז העיר, בכיכר מונאסטיראקי [מעבר לקו הירוק], עובר בכיכר סינטאגמה [מעבר לקו האדום], וממשיך לשדה התעופה. אחרי האולימפיאדה התחנה הסופית שלו תהיה אתניקי אמינה, במשך כמה חודשים, עד שייבנו כל התחנות המתוכננות בין אתניקי אמינה לשדה התעופה, ואז ייפתח מחדש באורכו המלא.


תחנות: מונאסטיראקי [מעבר לקו הירוק], סינטאגמה [מעבר לקו האדום], אוונגליסימוס, מגארו מויסיקיס, אמהלוקיפי, פנורמו, אתניקי אמינה, הולרגוס (עוד לא קיימת) , נומיסמאטוקופיו (עוד לא קיימת), איוס פראסקבי (עוד לא קיימת), הלאנדרי, פלקניטיאס, שדה התעופה.


 


הרכבות פועלות בין השעות 5:30 ל-00:00, בתדירות של 3 עד 10 דקות. התדירות משתנה בחגים ובימי שבת וראשון, ונמוכה יותר [עם זאת, הרכבות גם ריקות ונוחות יותר].


המחיר הוא 0.6 יורו לרכבת העילית, ו0.7 יורו לרכבת התחתית. אפשר גם לקנות כרטיס ל-24 שעות, שתקף גם למטרו וגם לאוטובוסים – במחיר של 2.9 יורו.


 


רכבת חשמלית – לאחרונה נחנכה באתונה רכבת עילית חשמלית חדשה, שבנויה בצורה של החשמלית הרגילה – פרט לעבודה שהיא עובדת במסלול קבוע [עם פסי רכבת], לעומת החשמליות האחרות, שפועלות בחופשיות – בהתאמה לקווי החשמל, וכקווי אוטובוס לכל דבר. מסלול החשמלית מתחיל בתחנת פאלירו [הקו הירוק], ומסתיים בתחנת סינטאגמה [הקווים האדום והכחול]. ישנו גם מסלול נוסף, שממשיך לכיוון דרום העיר.


 


 


החשמלית של אתונה. נראית טוב - לפחות מבחוץ.


 


רכבת פרברים – בנוסף לרכבת הרגילה, שעוברת בתחנת לריסה [הקו האדום] ובפיראוס [הקו הירוק], ישנה גם רכבת פרברים שפועלת מחוץ לאתונה.


הרכבת עוצרת בין השאר בתחנת נראציוטיסה [הקו הירוק] ותחנות פלקנטיאס ושדה התעופה [הקו הכחול].


 


הערות סיום:


* מומלץ להימנע מנסיעה במוניות שאינן צהובות, או שאינן נושאות את שלט ה"Taxi" למעלה, מכיוון שהן אינן חוקיות\רשומות, וזו לא בעיה גדולה למצוא תוך כמה שניות מונית אחרת.


* לדעתי האישית, כדאי להשתמש במטרו בלבד - והוא מספיק בהחלט לכל המטרות התיירותיות שיש באתונה. עדיף לשלם מעט יותר בשביל מהירות ונוחות.


* כאן נמצאת מפה שכוללת את המסלולים של המטרו, רכבת הפרברים, החשמלית וגם הרכבת הסדירה בתחומי אתונה. ניתן לראות גם תכנונים עתידיים לקווים חדשים, ולהמשך הקווים הקיימים בתחומי העיר.


* כאן האתר הרשמי של הרכבת התחתית של אתונה. שימו לב שהאתר לא כולל מידע על הקו הירוק - שהוא רכבת עילית.


 

נכתב על ידי DelPiero , 3/8/2004 21:51   בקטגוריות אתונה - מדריך ושטויות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אתונה - מידע כללי והיסטוריה





היסטוריה:


לפי המיתולוגיה היוונית, אתנה ופוסידון נאבקו ביניהם – כשהמנצח אמור היה לקבל את החסות על העיר אתונה. אתנה הציגה לתושבי העיר עץ זית, בעוד שפוסידון הציע להם מעיין מים. התושבים העדיפו את עץ הזית של אתנה, וכך קיבלה אתנה את החסות על העיר – והעיר נקראה על שמה – אתונה.


באתונה קם יישוב כבר באזור שנת 3000 לפני הספירה, ועיקרו היה על גבעת האקרופוליס. רוב ההתפתחות של העיר נעשתה לכיוון צפון, עם השוק העתיק של אגורה – כשהאזור היה מוגן מכל כיווניו, פרט למערב.


השגשוג של אתונה היה בשיאו במאה החמישית לפני הספירה, כשהאימפריה היוונית הייתה מרכז העולם המודרני של אז. למרות עלייתה של האימפריה הרומית לאחר מכן, אתונה נשארה מרכז תרבות כלל-עולמי.


בשנת 1204 נכבשה אתונה על ידי הצלבנים, ונשארה בשליטה מערבית עד שהטורקים השתלטו עליה בשנת 1456. יוון קיבלה עצמאות מהטורקים אחרי מלחמת 1821-1832, ובשנת 1833 אתונה הוכרזה כבירת יוון. בשנה ההיא אתונה הייתה ישוב של 4,000 אנשים [היום מונה העיר כ-7,000,000 – יותר ממדינת ישראל], ולאחר מכן התפתחה בעיקר לכיוון צפון ומזרח מהעיר דאז.


 



 גבעת האקרופוליס. מרכז העיר בתחילתה, מרכז התיירות כיום.


 


כללי:


המטבע המקומי של יוון הוא היורו, ונכון לכתיבת פוסט זה – ערכו של היורו הוא בערך 5.5 ₪. תוכלו למצוא בנתב"ג, כמו גם בשדה התעופה של אתונה – כמה תחנות להחלפת כספים. אם תרצו להחליף כסף בעיר עצמה – תוכלו לעשות זאת בכיכר אומוניה. רוב המקומות ביוון מקבלים גם ₪, אבל עדיף להצטייד בדולרים – או להחליף בנתב"ג.


האלפבית היווני מוכר לכולנו משיעורי פיזיקה\מתמטיקה, וכאן אפשר למצוא כמה הסברים וטבלה שלו.


כמו בהרבה ערים גדולות בעולם, לעיר אתונה אין מרכז רשמי ומוכרז – אבל אם לבחור בכל זאת, המרכז הבולט ביותר יהיה המשולש שיוצרות שלושת הכיכרות העיקריות של העיר – אומוניה, סינטאגמה ומונאסטיראקי. אם להכליל מעט יותר, ניתן להכליל במרכז גם את השכונות שמסביב למשולש הזה – פסירי, קולונאקי, קראמיקוס, אקסארצ'יה, פלאקה ואנאפיוטיקה.


הדרכים הגדולות במרכז העיר מחולקות לשני רחובות – כשכל אחד מהם הוא חד-סטרי, לכיוון אחר כמובן. הדוגמאות הבולטות למבנה הכביש הזה הן רחובות "אתינס"+"איולו", "סטאדיו+פנפיסטימיו" ("וניזלו") ו-"ה-3 בספטמבר"+"ה-28 באוקטובר" ("פטיסיון").


בין השאר, ניתן למצוא במשולש המרכזי את השוק המרכזי של אתונה ואת המוזיאון ההיסטוריה הלאומי של יוון.


 


 


כיכר אומוניה בימים טובים יותר - היום הכל בשיפוצים.


 


אתונה – שדה התעופה:


שדה התעופה של אתונה נקרא על שמו של וניזלו, שנבחר לראשות ממשלת יוון ב-1910, ונחשב לאחד המנהיגים המקומיים הגדולים.


השדה ממוקם כ-35 ק"מ ממרכז העיר, ולכן כדאי לבחור מראש איך אתם רוצים להגיע לעיר:


1)     מוניות – מונית משדה התעופה למרכז העיר תעלה 15-25 יורו, תלוי בפקקים. כדי להגיע למוניות תצטרכו לצאת משער 3 בשדה התעופה, ולעמוד בתור למוניות. כשיגיע תורכם – קחו את המונית שתגיע, לא עושים שם בירורים ואין הרבה בחירות.


2)     אוטובוסים – ישנם שישה אוטובוסים שמגיעים משדה התעופה למקומות שונים בעיר.


קו E92 מגיע משדה התעופה לקיפיסיה, שכונה חדשה יחסית [כך נראה מרחוק] בצפון העיר.


קו E93 מגיע משדה התעופה לקיפיסוס, שלמיטב הבנתי היא התחנה המרכזית של אתונה.


קו E94 מגיע משדה התעופה לתחנת המטרו הקרובה – אתניקי אמינה [הקו הכחול]. בעוד מספר חודשים, קו זה יהיה חסר ערך מכיוון שהמטרו יצא משדה התעופה עצמו.


קו E95 מגיע משדה התעופה לכיכר סינטאגמה, הכיכר השניה בחשיבותה בעיר.


קו E96 מגיע משדה התעופה לפיראוס, פרבר\עיר-בת של אתונה.


קו E97 מגיע משדה התעופה לתחנת המטרו דאפני [הקו האדום] בדרום העיר.


הנסיעה באוטובוס אמורה לעלות כ-3 יורו לאדם, וכדי להגיע אליכם תצטרכו לצאת בשער מספר 5 בשדה התעופה.


3)     המטרו [רכבת תחתית] – החל מה31/7/04 פועלת התחנה החדשה של המטרו בשדה התעופה, ותגיע משם עד לכיכר מונאסטיראקי, ותעבור בין השאר בכיכר סינטאגמה – שם תוכלו לעבור לקו אחר של המטרו, אם צריך. לאחר האולימפיאדה התחנה לא תהיה פעילה במשך כמה חודשים, עד שתסתיים בניית כל התחנות החדשות בדרך ממרכז העיר לשדה התעופה, ותיפתח מחדש כשהעניין יסתיים.


 


* כדי להשתמש באוטובוס או במטרו, תצטרכו לדעת מראש היכן בדיוק ממוקם המלון שלכם, והאם תוכלו להגיע אליו בעזרת אמצעים אלו. קחו בחשבון - שלא כדאי להיסחב בחום של אתונה עם המזוודות, בטח שלא בהליכה רגלית מהתחנה למלון. לדעתי האישית עדיף לקחת מונית - לבזבז כמה יורו, אבל לחסוך טרחה מיותרת.




חלק טרמינל הטיסות היוצאות בשדה התעופה של אתונה.

נכתב על ידי DelPiero , 1/8/2004 18:55   בקטגוריות אתונה - מדריך ושטויות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אתונה - מבוא למדריך





כמו שדיווחתי בפוסט הזה, החלטתי בסופו של דבר לכתוב מדריך לאתונה, לפי נושאים.


הנושאים שכרגע יש לי הם: כללי, תחבורה, אוכל ומצרכים, ספורט, אתרים פופולריים, אתרים מומלצים והערות שונות.


בנוסף, יכול להיות שאעבור על הטיול יום-אחר-יום, אם יהיה לי הכוח לכך.


אי לכך, אתם יכולים לצפות ל-7 פוסטים לפחות בזמן הקרוב בנוגע לאתונה, ואתם מוזמנים לשאול כאן שאלות נוספות שתרצו תשובות עליהן.


בעיקרון, המדריך הזה אמור להיות חשוב רק למי שמתכנן טיסה לאתונה בזמן הקרוב, אבל כמובן שלא אחסוך בהומור (כשיהיה), ולכן כולכם מוזמנים לקרוא ולהנות.






* יש לציין, שכל מה שיהיה כתוב במדריך הוא זמני ונכון לעכשיו. בימי האולימפיאדה הדברים יהיו שונים לגמרי, ואחריה - אי אפשר לדעת מה יעשו שם באתונה.


* כל ההצעות וההערות - הן דעתי בלבד, ולא עובדות מוגמרות, ולכן לקחת הכל בערבון מוגבל.


* אני לא מדריך מוסמך, ולא קרוב לזה - ולכן האחריות על המשתמש בלבד - ואני לא אשא באחריות על אבדות\חטיפות\מוות-פתאומי\מוות-מתוכנן וכו'.

נכתב על ידי DelPiero , 1/8/2004 10:06   בקטגוריות אתונה - מדריך ושטויות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



51,468
הבלוג משוייך לקטגוריות: אינטרנט , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDelPiero אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על DelPiero ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)