לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

המשמעות האמיתית

ניסיונות להגיע למה שכולנו היינו רוצים, תהליך של שינוי מלא באופטימיות עם תובנות מועילות.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2006    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2006

הארוחה


הבטחתי לכתוב פוסט על אוכל, בכלל אני אוהב לבשל, גם לאכול. למרות זאת אני מצליח לשמור על משקל תקין וקבוע ללא עליות ומורדות. אז הסיפור לשבת נוגע באוכל באופן הכי ישיר, הוא נכתב בהשראת סיפרו של מריו יוהנס סימל, אפשר גם בלי קביאר. ספר שמאוד אהבתי בצעירותי ואבד לי, לאחרונה מצאתי אותו שוב באחת מחנויות הספרים אז בהשראתו.

 

אין קשר בין הדמויות בסיפור לשום מאורע או אירוע שהתרחש במציאות, מלבד היותי חובב בישול.

 

בזכות ארוחה זו הצליח שון לסגור עיסקה משתלמת וחוזה ארוך טווח.

שון היה בטוח ביכולותיו הוא רצה לקבל את החוזה לאספקת חומרי הגלם למפעל היציקה. הוא הצליח להשיג פתיתי פוליפרופילן דרך המזרח במחיר טוב, מחיר שישאיר לו רווח נאה. הדרך למפעל עברה דרך הקניין של המפעל, שוורץ והחשב ג'ק. שני בחורים בגיל העמידה ששיתפו פעולה בינהם ודאגו לאנשי שלומם. ג'ק הממושקף היה גבר נמוך עם כרס עגלגלה, מקריח קמעה, חובב מסעדות ואוכל משובח. שוורץ חלק איתו את האהבה לגרגרנות.

 

התוכנית היתה פשוטה, למצוא ערך מוסף ויתרון על המתחרים מלבד המחיר. שון שהיה ידוע בחיבתו לאוכל והיה חובב בישול מצא את הפיתרון במהירות. הדרך לחתימה על העיסקה עוברת דרך קיבתם, אפשר יהיה לזכות ביתרון המיוחל, במיוחד כשבזירת המחיר והאיכות כמעט כל המתחרים מתיישרים.

 

ההזמנה לארוחת הערב התקבלה ברצון על ידי שוורץ וג'ק. "כן, ברצון יהיה מעניין לשם שינוי לאכול אוכל ביתי"

"אז קבענו לשעה 19:30 , בדיוק בסיום יום העבודה.

 

"מריה, מריה" - שון קרא למנהלת משק הבית

"כן אדוני" 

"אני אזדקק לכמה דברים מהסופר, יש לנו אורחים לארוחת הערב היום"

 

תפריט לארוחת ערב (דינר)

פילה דניס בגריל מלווה ברוטב שמנת

גולש עגל שיכור מלווה בתפוחי אדמה אפויים

אגס הלנה היפה

 

הארוחה לוותה ביין קברנה סוביניון

 

 

פילה דניס ברוטב שמנת

תבל את הפילטים במעט מלח ופלפל שחור גרוס, עסה את בשר הדג והכנס לגריל  כ- 10 דקות לפני ההגשה כשקוביות חמאה, (מרגרינה) מפוזרות על בשר הדג. הגש בליווית רוטב שמנת.

לרוטב השמנת : השתמש בכמות שווה של שמנת לבישול (קצפת צמחית) וציר דגים (ראשי הדגים והאדרות שבושלו עם ירקות שורש, סלרי ראש,שורש פטרוזיליה, גזר, בצל, פלפל אנגלי, עלי דפנה, ובוקה גרני עשבי תיבול אחרי הבישול וצמצום הנוזל יש לסנן, אפשר לשמור בהקפאה)

הוסף פלפל לבן, יין לבן, מלח לפי הטעם. אפשר להוסיף גם מעט שום כתוש ולעטר בפטרוזיליה קצוצה דק.

 

גולש עגל שיכור

בחר נתח של בשר עגל טרי המתאים לצלי/גולש חתוך לקוביות.

טבול את הקוביות בקמח וסגור אותם טגן במחבת עם מעט שמן.

טגן בסיר קוביות בצל, הוסף את השר צוק בקבוק יין אדום יבש לסיר (קברנה סוביניון מעולה)

תבל באגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, ציר בקר, עלי דפנה, שום כתוש בשל עד לצמצום הרוטב (כשעה וחצי)

 

תפוחי אדמה אפויים

השתמש בתפוחי אדמה פריזיאן (תפו"א קטנים עגולים) עם אתה מבשל אותם על קליפתם רצוי לחצות

צפה אותם בפפריקה מתוקה, והנח אותם בתבנית בשכבה אחת. 

הכן אמולסיה (ערבב את המרכיבים בעזרת מזלג עד שתהיה האחדה והתערובת תהפוך לצמיגה) של שמן זית,דבש, רוטב סויה, תימין טרי קצוץ, שום כתוש, פלפל שחור גרוס. פזר את התערובת בנדיבות על תפוחי האדמה והכנס לתנור כחצי שעה.

 

אגס הלנה היפה

השתמש באגסים מסוג בוסקה קלוף ונקה אותם, חצה אותם לשניים. בשל במי סוכר ויין. (אפשר להשתמש בחצאי אגסים מקופסת שימורים)

הנח כל חצי אגס על כדור גלידה וניל (אפשר פרווה)

צוק על חצי האגס רוטב שוקולד העשוי משוקולד מעולה (אפשר מריר, פרווה) שהותך עם שמנת מתוקה או קצפת צמחית

השילוב בין הקור של הגלידה והשוקלד הוא מדהים.

 

 

"בשר הדג הוא כל כך עדין, באיזה דג אתה משתמש" - שאל ג'ק

"הרוטב נפלא ממה הוא מורכב" - התפעל שוורץ

 

"הסוד הוא להכין את הדג ממש כשרוצים להתיישב לאכול" -  ענה שון, "עוד מנה?" 

 

"מריה , תגישי בבקשה את המנה העיקרית" הניחוחות שהיו באוויר יחד עם הנוף של גלי הים והחוף שנשקף מחלונות חדר האוכל המרווח והמפואר, עשו את שלהם. כל המחסומים נשברו.

 

"ממממ מה יש בתפוחי האדמה האלה, לא טעמתי כאלה מימיי" גרגר בהנאה מופגנת ג'ק

 

בשלב זה ידע שון, העסקה כמעט בטוחה. רוח נעימה נשאה את גלי הניחוחות ועטפה את המסובים.

השיחה התגלגלה בנושאי בישול ואוכל במנה האחרונה שהישלימה את הארוחה, היה כמעט ברור שנוצרה פה ברית, והחוזה ייחתם.

 

"שון, נדון בפרטי האספקה ביום ראשון, תגיע למשרדים על מנת שנוכל להתקדם". שלושת הגברים לחצו ידיים ונפרדו לשלום כשעוד עיסקה מוצלחת תרמה את חלקה לעסק המתהווה.

נכתב על ידי רונן לוי , 28/7/2006 09:54  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רונן ב-3/8/2006 09:34



כינוי:  רונן לוי

בן: 61




15,978
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרונן לוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רונן לוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)