לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שחר אדום- סין


בן 32, בוגר תואר בתקשורת. נשוי להדר באושר ואבא לאריאל. בעבר הלא רחוק, עבדתי ככתב פלילי במקומון בדרום. כיום, מתגורר בסין למטרות עבודה.

Avatarכינוי: 

בן: 44





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2017    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

נערות עיסוי סיניות


אם במקרה יזדמן לכם להגיע לעירי וחפצתם בעיסוי רקמות עדין עם הפתעה בסוף, ראו הוזהרתם. לא סתם אזהרה, אלא אזהרה בצורת כרטיס ביקור שמקבלים תיירים בבואם למשטרה המקומית. אותי לימדו כבר בגיל מאוד צעיר שאסור לדבר עם זרים ובטח שלא ללכת איתם.

 

 

 



נכתב על ידי , 29/12/2011 11:38   בקטגוריות הומור וסטירה, החיים בסין, פלילי  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



גם זו הטרדה מינית


י' – לא עשיתי כלום שהוא לא רצה.

השופט – הוא? אתה בטח מתכוון להיא.

י' – האמת שהיה חשוך מאוד. בוא נאמר שלא הבחנתי בדקויות. אולי הוא, אולי היא.

השופט – ומה יש לך לומר על זה, מ'?

מ' – שכבתי לתומי על הגב ופתאום הוא קפץ עלי והתחיל להתחכך בי. לא ידעתי מה לעשות. קפאתי במקום.

י' – הוא סתם משחק אותה. ראיתי שהוא רצה. הזזתי לו את התחתון טיפה שמאלה והופ. הוא קצת הופתע. גם אני, אם לומר את האמת.

השופט – ברור לך שמה שאתה אומר יכול לשמש נגדך?

מ' – התקלחתי מאז עשרות פעמים והריח שלו לא יורד ממני.

י' – הוא לא אמר "לא". שפת הגוף שלו אמרה נתינה.

השופט – מ' מה יש לך לומר כנגד הטענות הללו. י' טוען שיחסי המין היו בהסכמה.

מ' – אהמממ. זה התחיל ככה עד שהוא השתגע.

השופט – מה זאת אומרת השתגע?

מ' – יש לי כמה תמונות שנלקחו ממצלמת האבטחה שיכולות לשפוך מעט אור על הסוגיה.

 

 

מ' שוכב על הגב

כעבור כמה דקות י' הגיע וביצע בו את זממו

נכתב על ידי , 21/12/2010 07:51   בקטגוריות בעלי חיים, דיסני, הומור וסטירה, החיים בסין, המצלמה החדשה שלי, העולם מצחיק אז צוחקים, יובב, סין, סקס, פלילי, ביקורת, אקטואליה  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עולם כמנהגו חוטף


רעש הסחרחרה גרם לשו צ'אנג', בן הארבע, לצחוק בקול גדול. הצבעים העזים, שנמרחו במכחול הכוח הסיבובי, ריגשו אותו בלי סיבה ממשית. אמו, שישבה סמוך אליו על הספסל הציבורי ושוחחה עם שכנתה, שלחה אליו מבטים גאים מדי כמה שניות. קולות של מכוניות נוסעות, שברי מילים ושריקת הרוח באוזניו עטפו אותו באושר. שניות מאוחר יותר, ידיים מחוספסות סתמו את פיו והניפו את גופו הקט באויר. זהו הזכרון האחרון של צ'אנג' מהוריו הביולוגים. ארבע עשרה שנים מאוחר יותר, כוחות המשטרה יגלו כי הוא חי תחת שם אחר, כאחד מבני משפחת שיאן האמידה. מקרה זה, הוא רק אחד מני אלפים המתרחשים מדי שבוע ברחבי סין. 

 

כ-50 אלף ילדים נעלמים מדי שנה ברחבי סין. נחטפים מתוך גני שעשועים, בדרך לבית הספר, בזמן שליקטו את השאריות שנותרו בתרמילי האורז בשולי השדה, כשיחקו עם אחיהם הגדולים. כמו גבעולים הנרמסים תחת גלגלי הג'יפים של המתעשרים החדשים, הם חסרי חשיבות. כשאתה גר במדינה שמספר תושביה מונה כחמישית מהעולם, שתחת איצטלת הקומוניזם סוחרת בכל הבא ליד, למי איכפת מעוד כמה תלונות של הורים מודאגים וחסרי שינה. כוחות המשטרה עומדים חסרי אונים למול הסחר הבלתי חוקי בבני אדם, ילדים בפרט. בתרחיש הטוב ביותר, הילדים החטופים נקנים בסכומי כסף לא מבוטלים וגדלים כבני בית אצל משפחות חשוכות ילדים. את התרחישים הגרועים יותר, אשאיר לדמיון הקוראים.  

 

בשנת 2009 הצהירה המשטרה הסינית כי היא יוצאת כמבצע חסר תקדים למיגור התופעה. במסגרת המבצע, שלטונות סין העלו מאגר נתונים של DNA לאיתור וזיהוי ילדים חטופים. היום, שנה לאחר תחילתו, מעידים מנהלי המבצע כי יש תוצאות, ולמעלה מאלפיים ילדים נמצאו ברחבי המדינה, מרביתם שהו בבתי יתומים ומסגרות סוציאליות חלופיות. רק השבוע, השר לבטחון הציבור הוציא הודעה לעיתונות, כי 60 ילדים נוספים נמצאו וחולצו בשלום. הפרטים המלאים, כולל שמות ותמונות פנים, הועלו לאתר הממשלה. 

 

מנגד, עורך הדין ז'אנג ג'יווי, שמתנדב בעמותה "ילדי, חזור הבייתה", ציין כי זו הפעם הראשונה בה השלטון טורח לטפל בבעיה הזו, ו"כי המאגר הגנטי מונה רק כ-25 אלף דגימות, שזה רחוק מלהספיק". ז'אנג הוסיף כי גם לאחר מציאת הילד, קשה מאוד להוכיח את הקשר להוריו הביולוגים, והדרך היחידה, במידה והוא נמצא במאגר, היא בדיקת DNA, שיכולה לגלות את הקשר הגנטי שבין משפחות הנעדרים לבין הנעדרים עצמם, שעולה כמה מאות דולרים. "המדינה אינה מממנת את הבדיקות הללו, ולרוב, הכסף מגיע בצורה פרטית מהשוטרים עצמם או מגופים פרטיים".

 

"מרבית הילדים הנחטפים מקבלים יחס טוב מאוד וגדלים על ידי משפחות שרצו בן זכר או משפחות שלא יכלו להביא ילדים לעולם", מרגיע ז'אנג. עוד מוסיף כי לרוב הילדים שנחטפים בגיל צעיר מפתחים קשר עמוק מאוד עם חוטפיהם עד כדי כך שהם בטוחים שהם חלק מהמשפחה (מה שידוע בספרות המקצועית כתסמונת סטוקהולם – ק.ק). אף דווח על מספר מקרים בהם הילדים החטופים הוחזרו למשפחתם, רק לאחר שחוזה נחתם בין המשפחה לחוטפים המאפשר לילדים לבקר מספר חודשים בשנה אצל החוטפים.

 

חרף קוצר היד של הממשלה לטפל בשורש הבעיה, ההורים של ילדי הנעדרים מתמלאים תקווה מכל שביב מידע. קל וחומר, מאירוע בסדר גודל של מציאת 60 ילדים. "אפילו שלא ראיתי את התמונה של הבן שלי היום באתר, זו ברכה לשאר ההורים שנפרדו כך מילדיהם", אומרת טאנג וויחואה שבנה בן החמש נחטף לפני עשור. עוד היא ציינה כי הפושעים האמיתיים הם ה"קונים" שמוצאים תרופה לכאבם על ידי גרימת עוול לאחר.

 

כיום, יש אכיפה ברורה בנושא חטיפות הילדים, העונש הקבוע בחוק הוא בין חמש לעשר שנים לאירוע חטיפה. במקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר בחוטף סדרתי, העבריין אף יוצא להורג. מצד שני, הממשלה לרוב נוהגת בסלחנות כלפי "קונים" ששיתפו פעולה עם השלטון. עו"ד ז'אנג' מגיב על כך, "לא הגיוני שהממשלה תאפשר לקונים להתחמק ממאסר, רק בגלל שהם שיתפו פעולה."

 

לדאבון כל הנוגעים בדבר, המשפט האלמותי "העולם כמנהגו, נוהג" ממשיך לככב. כל יום, ילדים נתלשים מחייהם הקודמים ומועברים כמו מטבע מהוה מהסוחר לקונה. בחשבון פשוט, למעלה מאלף ילדים נחטפים בשבוע. מה שמותיר אותנו עם התוצאה הבלתי נתפסת, אלף משפחות הרוסות בשבעה ימים. בירת הסחר העולמית לא בוחלת בסחורות, בין אם זה פרוות, תכשיטים או בני תשחורת. כל עוד יש מי שיקנה, יהיה מי שימכור.

 

*התבססתי על כתבה שפורסמה בעיתון ה"DAILY CHINA" לפני כשבוע, וכמו כן, בחבריי הסינים שעזרו לי לבדוק את קובץ החוקים הסיני.



 

נכתב על ידי , 6/11/2009 15:58   בקטגוריות החטופים, החיים בסין, משפחה, סין, עצב, פלילי, אקטואליה, אינטרנט  
42 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לא נשאר חייב


לפני הכול, אני רוצה לומר שעבדתי ככתב פלילי באזור הדרום. זה לא סוד וזה אפילו מופיע בכותרת. מטבע הדברים, אני מכיר עורכי דין מתחום הפלילים וכמובן, יצא לי להיפגש ולראות מספר אנשים הקוראים לעצמם "אנשי עסקים". זכורות לי פגישות בחושך, בשעות הלילה, עם טיפוסים מפוקפקים ופגישות באור יום עם טיפוסים מפוקפקים עוד יותר. זה תחום לא נקי, בלשון המעטה.

איומים הם דבר שבשיגרה. אתה ככתב, בוחר האם להתייחס אליהם ברצינות או להבליג ולהמשיך בעבודה העיתונאית. באופן אישי, אני חייב לומר שהיו כתבות שחששתי לפרסם. לא רק אני כאדם בודד. גם העורך, גם הבעלים. כולם חששו מנחת ידו של אותו "איש עסקים". הרי מי יגבה אותך כשאתה ניצב מול קנה של אקדח או מטען? צר לי לומר כי למילים החדות והכתיבה המתפלפלת, אין משקל ברגעים כאלו. אלא אם כן, הן יכולות לעצור כדורי 9 מילימיטר. 

מנגד, עורכי הדין, שחוברים לטיפוסים אלה, במרבית הפעמים עובדים בדרכים לא כשרות או כמו שסבתי ז"ל הייתה אומרת: "כשר אבל מסריח". תראו, לעבוד ולסנגר על עבריינים ברמה הזו, זה כמו להכשיר שרץ. אין סיכוי. מבחינתם, אתה איתם או שאתה נגדם. אין תחומים אפורים. אני חייב לציין שמעולם לא העמקתי את קשריי עם מקורות מעבר להכרחי, וזאת מהסיבה הפשוטה: פחדתי שזה ידבק אלי.

אני לא מכיר את עו"ד חכם ז"ל באופן אישי אבל לפי פנקס החשבונות העברייני, אני מאמין שהוא סומן. בעולם הזה שיש בו תהילה זמנית, כסף מהיר ואיומים לרוב, איש לא נשאר חייב.

נכתב על ידי , 12/6/2008 12:59   בקטגוריות פלילי, דעות, מוות, סין, אקטואליה, ביקורת, פסימי, שחרור קיטור  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , 20 פלוס , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לק.ק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ק.ק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)