לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


שמי אילנה שקולניק. אני מידענית בספרייה 'כותר ראשון' בראשל'צ ומנהלת את מרכז מידע וייעוץ לתושב בשיתוף ש.י.ל. פתחתי בלוג זה על מנת: להרחיב דעת, לשתף, וליחצ"ן את מרכז המידע ואת המקצוע. הפלטפורמה התרחבה גם ליומן אישי (שכפי הנראה די השתלט...) לעונג לי.
Avatarכינוי:  אילנה שקולניק ilana shkolnik

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

המלוחיה של סבתא אסתר


הפעם אתן כבוד לגיסתי, ילידת מצרים, החיבור שלי מזה 25 שנה לעדה שונה משלי.

בכל חג כשהמשפחה מתאספת, אצל אמה, המפגש יותר "נחשב" אם יש מלוחייה.

ההזמנה הולכת ככה:

"בואו לארוחה, יש מלוחייה". או: "אתם באים אל אמא?"..."יש מלוחייה?"..."באים!".

לא מן המאכלים שמתאהבים בהם בנקל, קצת מוזר לאשכנזים כמוני, אבל...

התרגלתי וטעים לי, למרות הכוסברה הכלולה ..    

ואני תוהה, אימי ז"ל ביקרה כאן במשך שנים.

אינני זוכרת, אכלה מלוחייה? ערב לחיכה?  חייבת לבדוק העניין.

אתמול, לכבוד חג הפסח, אכלתי וגם צילמתי.

ואם עדיין לא הבנתם, מלוחיה זה מרק ירוק...הנחשב ל"מלכת המרקים המצריים".

על הירק, המרק, מרכיביו, טעמו, מרקמו, והחוויה הנילווית אליו, אצל יודעי דבר, כאן.

המתכון הבא לקוח מאתר "מתכונים":

המצרכים:

 2.5-2 ליטר מרק עוף או בשר(אמיתי,לא מאבקה,בבקשה!)

 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים( יש להשיג בשווקים), או 120 ג'ר עלים מיובשים.

 3 שיני שום

 2 כפות שמן

 1 כף כוסברה טחונה פפריקה חריפה מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

שוטפים היטיב את העלים, חותכים ומרחיקים את הגבעולים. משטחים על מגבות ליבוש במשך יממה.

מעבירים למעבד ומרסקים בפולסים לרסק. אם משתמשים בעלים מיובשים, מפוררים בידיים לקערה

גדולה, יוצקים עליהם מים חמים.

מניחים לתפוח פי שניים. מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך. מביאים את המרק לרתיחה בסיר גדול.

מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים) ובוחשים היטיב.

מבשלים בערך 10 דקות אם המלוחיה טריה,וקרוב לחצי שעה אם משתמשים במיובשת.

מכינים תקלייה-( רוטב שום): מועכים את השום עם מעט מלח,מזהיבים בשמן.

מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה.בוחשים היטב. מוסיפים את תערובת השום למרק,

מכסים ומבשלים עוד שתי דקות. בוחשים מידי פעם. עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק.

טועמים ומתקנים תיבול.

אפשר להגיש כך,ואפשר בלווית אורז רגיל שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי, לפני שמוסיפים את

המלוחיה.

המלצה שלי: לא לוותר על האורז.

נכתב על ידי אילנה שקולניק ilana shkolnik , 21/4/2008 15:26   בקטגוריות מסורת, פסח, מאכלי עדות  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



161,392
הבלוג משוייך לקטגוריות: עבודה , התנדבות ומעורבות חברתית , שונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאילנה שקולניק ilana shkolnik אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אילנה שקולניק ilana shkolnik ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)