בהמשך לפוסט קודם:
בערך חודש לפני מועד הצילומים, שנקבעו לחוה"מ פסח, שאלתי במה אני יכולה לסייע? אם בכלל.
האם יש תפקיד בשבילי?
התשובה לא אחרה לבוא: ההפקה צריכה אוכל.
מה אוכל? איזה אוכל? כמה אוכל?
אנחנו צריכים ארוחת בוקר, ארוחת צהרים חמה, שולחן קפה וכל הכרוך בו ונישנושים זמינים לכל היום.
בכמה ימים מדובר? שלושה ימים קצרים לבנייה והעמדת התפאורה (רק שולחן שתיה ונישנושים) ושלושה נוספים - ארוכים
במהלך חוהמ"פ.
"מה להכין? מה מקובל להגיש בימים שכאלה? לכמה אנשים?"
"ההפקה תדבר איתך". (ההפקה = סטודנטית שנרתמה לסייע לימי הצילומים).
אחרי שההפקה דיברה איתי הבנתי:
מזל! מזל שמילאתי את הפריזר לפני החג בחומרי גלם (בשר) בסיסיים
מזל ששריינתי שבוע חופש מהעבודה....
מזל שחשבתי קדימה על מצרכים ש"אולי" יהיה צורך בהם והעמסתי על המכונית ועל הבית.
לפני תחילת הצילומים שאלתי את המפיקה בפועל כמה אנשים צריך להאכיל. זה התחיל מ-10, עלה ל-12 ומשם ל..15.
אני: "באיזו שעה צריך להגיע?"
המפיקה: "בשבע וחצי בבוקר עם המצרכים של ארוחת הבוקר ובצהרים (בתיאום עם ההפקה, לפי קצב הצילומים) עם האוכל החם."
אני: "למה כל כך מוקדם? החברה' מגיעים ישר לשולחן האוכל?"
המפיקה: "כן. רצוי. ככה זה בהפקות."
סיכמתי עם ההפקה שהם דואגים לגבינות ולירקות של הבוקר ואני אגיע עם ארוחת הצהריים. אין לי זמן מיותר לעמידה בפקקים בדרכים.
(אחרי יומיים של נסיעות: למה סגרו את הירידה במחלף רוקח??? )
אם כך, איך מחשבים כמויות?
גוגל הטוב סייע לי:
השף רון (שפאץ) כהן, כתב באחד המאמרים אמנם כהכנה לליל הסדר אבל מהו ההבדל בין אנשים רעבים
בארוחת חג לבין אנשים רעבים על סט של צילומים? לאחרונים (לקוחותי) מן הסתם צריך להכין יותר..
בשר: אם מוגש סוג אחד, 200 - 220 גרם חומר גלם נקי לחלוטין אמורים להספיק לכם,
בעוד שאם אתם מגישים מספר סוגי בשר אז 240 - 260 גרם .
ירקות כתוספת: 110- 120 גרם חומר גלם נקי ומוכן לעבודה אם אתם מגישים סוג אחד, ו-150 גרם אם אתם מציעים
שלושה סוגי ירקות.
תפוחי אדמה ובטטות: 220 גרם ירק לא קלוף, אם אתם מגישים סוג אחד בלבד.
אם יש יותר מסוג אחד של פחמימה כתוספת אפשר להוריד את הכמות ל-130 גרם לאדם.
אורז: 50 גרם (רבע כוס) יספיקו אם יש עוד תוספות בעוד ש-70-80 גרם יספיקו כתוספת אחת.
סלטים חיים: 100 גרם סלט בסה"כ שמורכב מ- 20 גרם עלים (חסה או בייבי) ומ-80 גרם ירקות מעורבים – מלפפונים,
עגבניות, שומר, גזר, פלפל ועוד.
סלטים ממרחיים: בין 100 - 130 גרם לאדם, תלוי במבחר.
קינוחים: פרוסה נדיבה של עוגה, 150 גרם פירות נקיים ומוכנים לאכילה.
בבוקר הראשון נכנסתי במרץ למטבח, חברתי י. המקסימה הצטרפה וביחד "תיקתקנו" ארוחה לא רעה בכלל.
אבל, כפולניה מצויה, כל הדרך לתל-אביב ניקרה בי המחשבה, האם הכנתי די בשביל כל כך הרבה חברה' צעירים, נמרצים ובעלי תיאבון בריא.
הגעתי אל אולפני אוניברסיטת תל-אביב. בשער הזדהתי כ"קטרינג" של ההפקה. הסיסמא עבדה .
החברה' באולפן הבינו מיד שאני אמא של... ספקית המזון.
את התקרובת אהבו, התחשיב הכמותי היה כמעט מדויק, כמעט = יותר מדי. שזה, מבחינתי, מצויין.
ביום השני היה לי הרבה יותר קל, להוציא כמה תקלות בלתי צפויות:
אחד צמחוני
השני רגיש למוצרי חלב
השלישי... לא חשוב. הסתדרו.
ביום הראשון האכלתי "רק" את משתתפי ההפקה של בני. מגיע להם! הם עובדים קשה, מקדישים ימים ארוכים
בהתנדבות ובמקרה דנן, אפילו ויתרו על חופשת פסח.
אתמול.. התווספו חברים מחדר העריכה למטה (השמועה עברה... )
וכך נראה המזנון המאולתר.
הכי כיף היה לשמוע אותם ובעיקר את אחד השחקנים מהמוכרים בברנג'ה, מתלהבים:
"אוכל בייתי?"..."וואוו".
{אחד הסטודנטים לחש לי שבהפקה קודמת בקושי קיבלו לחמניות עם נקניק...}
כך נראו אנשים שבעים:
מימין: במאי הסרט אור שקולניק.
במרכז: השחקן משה פרסטר (שחקן בהתנדבות!) ובנו החמוד שמאד נהנה לראות את אבא משחק וישב בשקט בשקט.
טרום חזרתי הביתה עם הארגזים הריקים, כשאני מחשבת ש-2/3 הפקה מאחורי, התבשרתי:
הוספנו עוד יום צילומים... נדבר איתך. בחישוב זריז, אני רק באמצע. מזל שיש לי באמצע יום חופש.
"קייטרינג אילנה" נמצא ראוי להזמנת עבודה נוספת.
ביום השלישי:
נחשו איזו מנה חוסלה לחלוטין?
יש מי שתפס מושב נורמאלי ויש מי שישב על מדרגה או על אבן. העיקר...הפסקת אוכל באויר הצח.