לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


שמי אילנה שקולניק. אני מידענית בספרייה 'כותר ראשון' בראשל'צ ומנהלת את מרכז מידע וייעוץ לתושב בשיתוף ש.י.ל. פתחתי בלוג זה על מנת: להרחיב דעת, לשתף, וליחצ"ן את מרכז המידע ואת המקצוע. הפלטפורמה התרחבה גם ליומן אישי (שכפי הנראה די השתלט...) לעונג לי.
Avatarכינוי:  אילנה שקולניק ilana shkolnik

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מטעמי חנוכה - חג שמח!


 

                      

לקראת חג החנוכה להלן קובץ מתכונים.

המתכונים הועברו בשרשרת באינטרנט. אין לי מושג מי חיבר את הרשימה.

על כל פנים, היוזמה ברוכה.

תודה לורד על ששלחה אותם אלי.

ואתן מוזמנות לנסותם ולהמליץ על המובחרים.

ככתוב...חג שמח וטעים!

 

גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi)

 

רכיבים:

1 כוס חלב (או מים או יין לבן)

1/2 1 כפות חמאה

2 כוסות קמח

קורט מלח

3-4 ביצים

2-3 כפות סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

 שמן לטיגון עמוק

 אבקת סוכר לבזיקה

 

אופן הכנה:

לחמם  בסיר את החלב(או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה.

כשרותח - להוריד מהאש ולהוסיף קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ.

 להחזיר לאש ולחמם על להבה נמוכה תוך בחישה עד אשר הבצק

מתנתק מדפנות הסיר.

 להניח כמה דקות להתקרר.

 להוסיף מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ולבחוש אחרי כל הוספה

 עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה

 (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים).

 לחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם,  להטיל אליו כף מלאה בעיסה 

 (כמה כפות אחת אחרי השנייה, כמובן) ולטגן עד שמזהיב (חום-בהיר).

 לפזר אבקת סוכר בהגשה.

 

 ספינז' (סופגניות מרוקאיות) של נחל

 

רכיבים:

(30 - 40 סופגניות)

 1 ק"ג קמח

60 גרם שמרים

4 - 3 1/2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

דבש או אבקת סוכר לציפוי

1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה:

מכינים בצק רך ומקציפים אותו ביד. מניחים לו לתפוח במשך שעתיים

ומקציפים שוב. מכינים סיר עם שמן לטיגון.טובלים את הידיים במים,

לוקחים גוש בצק ,עושים בו חור, יוצרים מעין כעך ומכניסים לשמן עמוק חם. מזהיבים משני הצדדים וסופגים את עודף השמן בנייר. מפזרים אבקת סוכר

או דבש לפי הטעם.

 

סופגניות רולדין

 

רכיבים:

1 ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות).

1/2 כוס סוכר

1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´)

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3-2 כוסות מים קרים מאוד

 

אופן הכנה:

מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית

כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את

 הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של

 קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%.

מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים

 את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני.

מטגנים כ- 3 שקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת.

  

דונאטס (סופגניה אמריקאית) של מיכל לוי

 

רכיבים:

(כמות: 16 יחידות)

 1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים

20 גרם שמרים

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח

1 כפית מלח

3 ביצים

60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

 

לציפוי -

50 גרם אבקת סוכר

1 כף קינמון

 

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה קטנה את החלב, השמרים והסוכר.

    שמים את הקמח, המלח, הביצים והחמאה בקערת

    המערבל או על משטח העבודה ויוצרים גומה במרכז.

    יוצקים את השמרים לתוך הגומה ולשים לבצק כ- 10 דקות.

    משהים להתפחה כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את

    נפחו.

 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס"מ.

    קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס, ובמרכזם עיגולים קטנים

    יותר, בעזרת כוסית קטנה, כך שיתקבלו טבעות בצק.

    מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת.

    משהים להתפחה כחצי שעה.

 3. מחממים בסיר שמן לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).

    מכניסים לסיר כארבעה דונאטס בכל פעם (לפי גודל

    הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.

    מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי

    השמן. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים

    חם.

 

  

 סופגניות מהירות – חלביות

 

מצרכים:

¼ 1 כוסות קמח תופח

1 גביע לבן או אשל

1 ביצה

2 כפות גדושות סוכר

1 כפית תמצית רום

קורט מלח

קורט אבקת סודה לשתיה

ריבה למילוי

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות. לחמם שמן עמוק

בסיר רחב ושטוח. לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי

 לתוך השמן החם. מטגנים את הסופגניה משני צידיה. מוציאים את הסופגניה

 בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר. מגישים חם.

 

 

סופגניות – מתכון בסיסי

 

מצרכים:

 (כמות כ- 20 יחידות)

40 גרם שמרים

4 כפות סוכר

כ- ½ 1 כוסות מים פושרים

4 כוסות קמח

4 חלמונים

4 כפות שמן

קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק

כ- 2 כפות קוניאק

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

ריבה למלית

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 שמים את השמרים בכוס. מוסיפים 1 כף סוכר (מן הכמות הכללית)

 ומכסים במים פושרים (מן הכמות הכללית). משהים לתסיסה

 כ- 10 דקות.

מנפים לקערה רחבה את הקמח. צרים גומה. יוצקים לגובה את השמרים

 התוססים. מוסיפים את יתר המרכיבים.

 לשים ומעבדים היטב לבצק גמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מקמחים קלות את פני הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים בפינה חמימה

 להתפחה של כשעה.

 מכאן יש 2 אופציות להמשך הכנת הסופגניות:

 אופן א:

מקמחים קלות שטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול

בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה.

משמנים קלות את פני הסופגניות, למניעת התייבשות ורצוי גם לכסות אותן

ברדיד ניילון או בגליון נייר. השהי להתפחה נוספת כ- 20 דקות. בשבל זה

הסופגניות מוכנות לטיגון.

 אופן ב':

מקמחים קלות משטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול

 בעובי של כ- 1 ס"מ. מסמנים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה, רק על

מחצית שטח העלה. על כל עיגול שימי כפית שטוחה של ריבה. קפלי את

הבצק כספר, כך שהעיגולים עם הריבה מתכסים במחצית עלה הבצק הריקה.

 מעל כל גבשושית ריבה קרצי עיגולים בכוס. שמני קלות את פני הסופגניות

 – רצוי לכסות אותן ברדיד ניילון או בגליון נייר – למניעת התייבשות.

 

 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח בגובה של 5-4 ס"מ. מחממים את השמן.

 מקפידים על חום אחיד, בינוני, במשך הטיגון, למניעת השחמה מהירה

מדי של הסופגניות.

לעיתים מתקבלות סופגניות נאות מבחוץ שתוכן בצקי, לא אפוי דיו –

מטיגון מהיר מדי בשמן רותח.

מטגנים כל סופגניה משני צידיה. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש

 מרופד בנייר סופג. הגישי חם.

 

שיטות נוספות להחדרת הריבה:

1)   ממלאים מזרק בעל פייה צרה וארוכה בריבה. מזריקים לתוך כל

 סופגניה מוכנה כמות קטנה של ריבה.

2)   בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר, רצוי מבעד למסננת דקה.

 

סופגניות בכמות גדולה

 

מצרכים:

 (כמות: כ- 45 יחידות)

 50 גרם שמרים

½ כוס סוכר

1 ק"ג קמח

3-2 ביצים

קורט מלח

2 שקיות סוכר וניל

כ- 2 כפות קוניאק

קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק

¾ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה עם מלח, רכה

כ- ½ 2 כוסות מים פושרים

ריבה למלית

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 שלבי ההכנה, המילוי והטיגון כמו במרשם הסופגניות הקודם.

 

  

אביזר לקריצת עוגיות עגולות

 

מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול , או כוסית קטנה לליקר ליצירת

 החור של הדונאט.

 אופן הכנה:

טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר.

 מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון

והחמאה המומסת.

 

בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה,

 אגוז המוסקט והפלפל האנגלי.

מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף.

מכסים ומכניסים למקרר

לחצי שעה מינימום, עד שעתיים.

מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן,

 להגיע ל00 19-).

מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של

 חצי ס"מ. קורצים עם טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור

 בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוח.

 ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה

זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת,

ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה.

 * אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט.

 הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם.

  

סופגניות תפוח מבצק בירה

 רכיבים:

 2 כוסות קמח

1 כוס בירה קרלסברג

1 חלמון ביצה

קורט מלח

2 כפות סוכר

מעט מרגרינה מומסת

2 תפוחי עץ

מעט מיץ לימון

שמן

אבקת סוכר

סירופ מייפל

 

אופן הכנה:

 לערבב את החומרים עד ליצירת בצק רך ולהמתין כשעה. לחתוך את

 התפוחים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ולהזליף על הפרוסות מיץ לימון.

 לטבול את פרוסות הפרי בבצק ולטגן בשמן עמוק. להגיש בתוספת

 אבקת סוכר וסירופ מייפל.

 

מילוי לסופגניות

 

שמנת מתוקה למילוי סופגניות

 

רכיבים:

 1/2 כוס סוכר

1 חבילה שמנת מתוקה

1/2 כוס פודינג אינסטנט וניל (אפשר שוקולד)

 

אופן הכנה:

 מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג והסוכר ומזריקים לסופגניה

 כשהיא קרה.

   

ציפוי לסופגניות

 

ציפוי שוקולד לסופגניות

 

רכיבים:

 200 גר´ שוקולד מריר שבור לקוביות

1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב

 

אופן הכנה:

 מרתיחים את השמנת המתוקה או החלב. מוסיפים את קוביות השוקולד.

ממתינים כ- 40-30 שניות ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק. טובלים

צד אחד של הסופגניות ברוטב ומניחים בצד עד שהציפוי מתקשה.

 

ציפוי סוכר מזוגג

 

רכיבים:

 100 ג"ר אבקת סוכר

2 כפות מים חמים

וכמה טיפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

 לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.

 

ציפוי שוקולד לבן מומס

 להמיס 100 גרם שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.

 

 

 לביבות

 לביבות בטטה של 'אורנה ואלה'

 

רכיבים:

 ללביבות:

 1 ק"ג בטטות קלופות

1-1/2 כף רוטב סויה משובח

¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור, טחון טרי

חמאה לטיגון

 

לרוטב:

1 מכל שמנת חמוצה

2 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 עירית קצוצה, לפי הטעם

 

אופן הכנה:

 1) מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.

2) מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים

עד לקבלת תערובת אחידה.

3) צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה,

על אש נמוכה.

4) מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

5) מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.

 

 

לביבות בטטה ותפוחי-עץ

 

רכיבים:

 2 בטטות חתוכות ומבושלות עד לריכוך

2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים

2 כפיות מיץ לימון טרי

1/3 כוס סוכר חום דמררה

2 כפות שמנת חמוצה

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם (אבל אפשר יותר לפי טעם אישי וסמיכות בלילה רצויה).

1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים

1 כפית קינמון טחון

קורט ציפורן טחון

 

להגשה: שמנת חמוצה

 אופן הכנה:

 מסננים היטב את הבטטה המבושלת מהנוזלים כמה דקות.

מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.

מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות

 של עיסה ומשטחים מעט.

מטגנים כמה דקות מכל צד ומגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל.

  

לביבות דלורית

 

רכיבים:

 (מס' מנות 20)

3 דלוריות בינוניות.

4 ביצים.

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל).

6 כפות קמח.

שמן לטיגון.

מלח ופלפל.

 

אופן הכנה:

 קולפים את הדלוריות וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד לריכוך.

מסננים ומרסקים כמו פירה.

שמים במסננת להוצאת הנוזלים (לגמרי).מוסיפים את יתר החומרים

 למעט השמן.

יוצרים בעזרת כף לביבה ומטגנים משני הצדדים.

 

לביבות גבינה מתובלות

 

רכיבים:

 1 חבילת ריקוטה (אורדה)

2 ביצים

2 כפות קמח

2 בצלים ירוקים, חלק ירוק ולבן, קצוצים דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות ריחן קצוץ

2 כפות צלפים מנוקזים

כפית מלח

קורט פלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

 מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג. מוסיפים את הקמח, הבצל, 

הפטרוזיליה, הריחן והצלפים. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים

עד שהתערובת אחידה. אפשר להכין עד שלב זה מראש.

לפני ההגשה מחממים במחבת את השמן בעומק 1-3 ס"מ. יוצרים

 לביבות בעזרת כפית גדושה ומורידים אל השמן החם בכפית שנייה.

מטגנים רק מספר לביבות בפעם אחת והופכים מצד לצד עד שיזהיבו.

מניחים על מגבת נייר לספיגת עודף השומן ומגישים חם.

 

 לביבות גזר ותפוחי עץ של איילת לטוביץ

 

רכיבים:

 6 גזרים גדולים

2 תפוחי עץ חמוצים

1 בצל גדול פרוס דק

50 גר' חמאה

1 כפית בהרט\ קינמון

2 כפיות סוכר

1 ביצה

2 חלמוני ביצה

½ כוס קמח

2 כפות שמנת מתוקה

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

 קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד שיתרככו קלות. מגררים

בפומפייה על הצד הדק. קולפים את תפוחי העץ ומגררים בצד העבה

 של הפומפייה.

ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות. מוסיפים את

הגזר, התפוחים והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב.

מסננים את התערובת מהשומן. מוסיפים את הסוכר, הביצים, הקמח,

השמנת המתוקה וקורט מלח.

מחממים את השמן במחבת. מחליקים בזהירות כפות מהתערובת לתוך

 השמן. מזהיבים משני הצדדים.

מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר.

 

לטקעס (לביבות תפוחי אדמה)

 

רכיבים:

 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

חצי כוס קמח

3 ביצים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. סוחטים ומניחים בקערה.

 מוסיפים לקערה את קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים. שמים מעט

שמן במחבת וכשהוא חם מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת,

 מועכים מעט לכדי לביבה שטוחה. מטגנים כמה דקות עד שהצד

 התחתון משחים יפה. הופכים בזהירות ומטגנים גם מהצד השני.

מניחים על נייר סופג.

 

פאפאנאש מטוגן - לביבות גבינה רומניות של שיגריס

 

רכיבים:

 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` 

2-3 ביצים,

2 כפות קמח רגיל

1/2 כוס סוכר

1 כפית גרידת לימון  או תפוז

1 כפית תמצית וניל.

 

אופן הכנה:

 לוקחים 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` ומערבבים עם 2-3 ביצים,

2 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל.

מטגנים בשמן משני הצדדים ויוצא מדהים.

מספיגים את השמן ושמים במרכז כל לביבה ריבת תות או דובדבנים

 חמוצים (יש במרכולים ריבות מרומניה פשוט מעולות !!!)

 ועליה שמנת חמוצה.

 

 

 

נכתב על ידי אילנה שקולניק ilana shkolnik , 13/12/2006 22:48   בקטגוריות חנוכה, לביבות, סופגניות, מתכונים, חגים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



161,385
הבלוג משוייך לקטגוריות: עבודה , התנדבות ומעורבות חברתית , שונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאילנה שקולניק ilana shkolnik אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אילנה שקולניק ilana shkolnik ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)