לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אורי הייטנר

מאמרים בנושאי פוליטיקה, חברה, תרבות, יהדות וציונות. אורי הייטנר, חבר קיבוץ אורטל, איש חינוך ופובליציסט

כינוי:  הייטנר

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2009

טילי גולדסטון


מבצע "עופרת יצוקה" לא שם קץ באופן מוחלט לטרור הטילים, אך הוא הוריד בצורה דרסטית את כמות הירי, אחרי שמונה שנות פשע מלחמה מתמשך כפי היישובים הישראליים והבלגה ישראלית לצדו.

 

והנה, בשבועיים האחרונים חידשו הפלשתינאים את פשע המלחמה, והם שוב יורים טילים לעבר אוכלוסיה ישראלית אזרחית.

 

מה קרה בשבועיים האחרונים, שהחזיר את האש, האלימות והטרור הפלשתינאיים?

 

דו"ח גולדסטון ובעקבותיו מסע הרדיפה ה"משפטי" נגד מנהיגי ישראל וקציני צה"ל, הם עידוד עצום לטרור. אירועים אלה נטעו בחמאס תקווה שישראל לא תגן עוד על אזרחיה, לנוכח מסע ההסתה האנטי ישראלי והאנטישמי ששיאו – דו"ח גולדסטון.

 

המסע הזה, הוא המשך המלחמה והטרור בדרכים אחרות. מטרתו להחליש את ישראל, לגמד אותה וליצור דה-לגיטימציה לא רק לזכותה להגנה עצמית אלא לעצם קיומה. על ישראל להשיב מלחמה שערה נגד המסע הזה. על ישראל להגיב בתקיפות גם נגד תוצאתו הישירה – חידוש ירי הטילים לעבר יישובי הדרום. אסור לישראל לתת לירי הזה להתפתח, ואל לה להמתין שוב 8 שנים עד שתגיב בחריפות. אם תמתין, לא תהיה לה ברירה אלא לצאת ל"עופרת יצוקה" 2. היום, ניתן להחזיר את ההרתעה הישראלית בתגובה הרבה פחות חריפה. את התגובה הצבאית הישראלית, יש ללוות במסע הסברה רב עוצמה, שיציג לדעת הקהל העולמית את פשע המלחמה הפלשתינאי ואת חובתה של ישראל להגן על אזרחיה.

 

את עיקר מעייניה של ישראל וראש סדר העדיפויות המדיני שלה, עליה להקדיש למתקפת הנגד המדינית, ההסברתית והמשפטית מול המערכה הכבדה שהאויב מנהל נגדה. זוהי מלחמה. ובמלחמה – כמו במלחמה, ישראל אינה יכולה להסתפק במגננה, היא חייבת להעביר את הלחימה לשטח האויב. רעיונות הבל כמו הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקור את התנהגות צה"ל במבצע "עופרת יצוקה" כתגובה לדו"ח גולדסטון, הם ההיפך מהתגובה הראויה (וקשה להבין איך משפטנים חכמים כפרופ' אמנון רובינשטיין ופרופ' רייכמן מציעים הצעה כזו).

 

על ישראל והעולם היהודי לגייס את מיטב הכוחות והמוחות כדי להסביר בעולם את צדקת הציונות ואת צדקתה של ישראל.

 

אולם בכך אין די, על ישראל לצאת במתקפת הסברה על מהות המשטרים הדיקטטוריים, שוללי זכויות האדם והאזרח, מדכאי הנשים, במדינות ערב. אי אפשר יהיה לנצח את מכונת התעמולה המשומנת של הערבים בטווח קצר, אך לאחר מספר שנים ניתן יהיה להפוך את המגמה.

 

על ישראל לצאת גם למערכה משפטית – הגשת תביעות משפטיות נגד כלי תקשורת, פוליטיקאים ואנשי אקדמיה בגין כל התבטאות אנטישמית והסתה אנטי ישראלית. עליה לצאת במערכת הטרדה משפטית כלפי אישים במדינות ערב ובעיקר בקרב הפלשתינאים, בגין פגיעה בזכויות האדם בארצותיהם ובגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שמבצעים הפלשתינאים כלפי אזרחי ישראל.

 

על ישראל לצאת למערכה מדינית ומשפטית להתאמת החוק הבינלאומי למציאות והגדרת חוק בינלאומי מציאותי, שיאפשר מלחמת חורמה בטרור. את התשתית האתית לחוק נתן הפילוסוף אסא כשר במסמך שכתב עם האלוף ידלין העוסק בנושא. יש לפעול בכל דרך, לכך שהחוק הבינלאומי יכיר במלחמה בטרור כמלחמה החייבת להתבצע בכלים אפקטיביים, והם שונים לחלוטין מהכלים המקובלים במלחמה בין צבאות.

 

העדר מערך הסברה מקצועי ואפקטיבי שבכוחו לנצח את התעמולה האנטישמית והאנטי ישראלית של הערבים, הוא מחדל לאומי קולוסאלי. אירועי התקופה האחרונה, מחייבים התנערות.

 

* "ידיעות הקיבוץ", "אם תרצו"

נכתב על ידי הייטנר , 3/10/2009 09:50   בקטגוריות חוץ וביטחון, עופרת יצוקה, אקטואליה  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להייטנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הייטנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)