לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מדף הסיפורים שלי: ראו למטה

Avatarכינוי: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2015

סיפור קטן שמתחיל בבלמים ונגמר בבוכנות


הסיפור שלי מתחיל במוסך. טיפול שנתי שגרתי לרכב. אצלי זה תמיד כולל גם החלפת בלמים.

בגלל שאני גרה באזור הררי הרפידות נגמרות מהר. אמנם אני משתדלת רוב הזמן לבלום באמצעות הכוח של המנוע אבל בכל זאת צריך להשתמש הרבה בברקסים. לא משנה. החלפתי. כמה מאות שקלים כל שנה בשביל הביטחון האישי. 

הטיפול הזה היה כבר מזמן, מתישהו בין ראש השנה ליום כיפור, ומאז הברקסים חרקו. זה שיגע אותי, אבל לא מצאתי זמן לקפוץ למוסך כדי שיטפלו בבעיה. 

בסוף נסעתי לפני כשבועיים. הם סידרו את העניין תיק תק. מסתבר שהם פשוט סגרו את הברגים יותר מדי חזק. הם לא ביקשו כסף, וגם לא היו צריכים לבקש כסף. הם בסדר החבר'ה שם במוסך. זריזים, ומקצועיים. זה מוסך מקצועי של טויוטה ואני אוהבת לקחת את האוטו לטיפולים שם. בניגוד למקומות אחרים אני מרגישה שאני בטוחה שם, לא מסבנים אותי ולא גונבים ממני.

החלטתי לנצל את ההזדמנות שאני כבר שם ולבקש מהם להציץ על הדלת של תא המטען. היא לא נפתחת כמו שצריך. 

הם הסתכלו. אמרו שצריך להחליף את הבוכנות.

העלות: 1,800 ש"ח לבוכנה, לא כולל מע"מ. בחישוב מהיר זה יוצא 4,250 ש"ח. הם אמרו שיעשו לי הנחה של 10%. 

זה היה מאד יפה מצידם, אבל גם 3,825 ש"ח נשמע לי יקר מדי.

אני תמיד מחשבת כמה שעות אני אצטרך לעבוד בשביל לרכוש מוצר או שירות מסויים, ובשביל הבוכנות הספציפיות האלו הייתי צריכה לעבוד בין 20 ל 25 שעות, תלוי בפרויקט. זה נראה לי מוגזם לעבוד כל כך הרבה שעות בשביל הדבר הקטן הזה, וחשבתי לעצמי שאני יכולה לחיות עם הדלת המצ'וקמקת של תא המטען למרות שהיא נפתחת רק חצי גובה ומדי פעם היא נסגרת לי על הראש.    

טוב. חזרתי הביתה וסיפרתי על כל העניין הזה לבעלי. הוא הסתכל על הבוכנות האלו ואמר שנראה לו שנוכל להחליף אותן לבד. הוא התחיל לחפש חלקי חילוף באינטרנט, ותוך כמה דקות הוא גם מצא - מפעל שמתמחה בבוכנות ומוכר בוכנות בדיוק כמו שאנחנו צריכים. המפעל נמצא בריגה, לטביה, אבל מה זה משנה, הם שולחים את הבוכנות בדואר. העלות: 22$ לשתי הבוכנות כולל דמי משלוח. בחישוב גס מדובר על חיסכון של 3,750 ש"ח!

התלבטנו קצת אם להזמין את הבוכנות הללו, כי לא מדובר בחלפים מקוריים של טויוטה, ומספיק שתהיה טעות של מילימטר במידה והן לא יתאימו.

אז קראנו קצת על המפעל, והחלטנו שגם אם יהיה מדובר בפלופ רציני אז במקסימום בזבזנו 88 ש"ח. לא נורא. 

הבוכנות הגיעו אתמול, עד שאספנו אותן מהדואר כבר היה חושך. החלטנו שהיום נקדיש לזה זמן. 

חשבנו שזה יקח שעה. אבל זה לקח רק חמש דקות. חמש דקות ו-88 ש"ח.  לא יאומן. הדלת נפתחת ונסגרת בכזאת קלילות כאילו מדובר על בוכנות שעשויות מחמאה. 

נכתב על ידי , 22/1/2015 15:32  
37 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חגית ר'' ב-1/2/2015 20:43




77,844
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחגית ר'' אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חגית ר'' ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)