לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מדף הסיפורים שלי: ראו למטה

Avatarכינוי: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2017

מילקי ביתי (לטבעונים וגם לכאלו שלא)


אני רוצה לשתף אתכם בקינוח פשוט וטעים שהמצאתי בהשראת מתכון שמצאתי באיזה אתר אינטרנט איזוטרי ששכחתי את שמו (באנגלית). 

אנחנו קוראים לו מילקי ביתי אבל תכל'ס זה פודינג שמכינים במיקרו בקלי קלות. 

אז ככה, בקערה גדולה שאפשר להכניס למיקרו מוזגים 2 כוסות חלב (פרה, שקדים, או כל חיה/חפץ אחר שאפשר לחלוב) מוסיפים 3 כפות סוכר (או 6 כפות אם אתם מעדיפים את המתכון בגרסת קרין גורן). מוזגים לכוס המדידה עוד חצי כוס מהחלב שלכם ומוסיפים לו 3 כפות קורנפלור. לא שטוחות מדי ולא גדושות מדי. לא צריך ליישר עם פלס, זה מתכון סלחני. מערבבים את הקורנפלור עם החלב שמזגתם לכוס עד שהוא נמס ומוסיפים את הנוזל לקערה. בוחשים את הכל. 

מוסיפים לקערה 3 כפות קקאו (או נוטלה, או שוקלד מומס) מערבבים עד שכל הגושים הגדולים נמסים. לא נורא אם נשארים כמה גושישים קטנים. 

מכניסים למיקרו ל-2 דקות. מוציאים. בוחשים. מחזירים למיקרו לעוד דקה. מוציאים. בוחשים. מחזירים. 

ממשיכים ככה עד שהנוזל מתחיל להסמיך, ואז בוחשים אותו עד שהוא נהיה סמיך. בדרך כלל זה לא לוקח יותר מ-5 דקות.

אפשר לאכול חם או קר, זה טעים גם ככה וגם ככה. 

הכמות מספיקה לכ- 10 כוסיות אספרסו. אפשר להכפיל כמויות. או להשליש. 

לא אוהבים שוקולד? וותרו על הקקאו והוסיפו תמצית וניל במקום. או כל תמצית טעם אחרת. אפשר גם כמה כפות של ברנדי.  

בא לכם מילקי בננה? אין בעיה! רסקו בננה בשלה בפוד פרוססור עד שהיא נהיית נוזלית. אפשר לסנן אותה לקערה כדי שלא יהיו חתיכות, כי אין דבר דוחה יותר מאשר חתיכות במילקי, נכון? 

אוהבים חמאת בוטנים? תוסיפו כף או שתיים של חמאת בוטנים. או חמאת שקדים.

רוצים מילקי חלבה? תוסיפו כף או שתיים של ממרח חלבה. 

גרידת תפוז תתן לכם מילקי שוקולד תפוז.  

אין גבול לשדרוגים. 

כמובן שאפשר גם להוסיף קצפת שמקציפים משמנת מתוקה צמחית (או לא), כוס חלב (איזה שבא לכם) וקרטון פודינג. 

 

כשתגישו את המעדן הזה לשולחן אל תגלו לאף אחד כמה זה קל. תספרו שעבדתם על הקינוח הזה במשך שעות ותמלמלו משהו על הקצפות וקיפולים ובן מארי. זה מוסיף לטעם, באחריות. 

 

וספרו לי איך יצא :)

 

בתיאבון. 

 

נכתב על ידי , 13/10/2017 18:37  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חגית ר'' ב-15/10/2017 17:32




77,844
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחגית ר'' אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חגית ר'' ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)