אתמול, יום העצמאות ה 64, במסיבת BBQ אצל חברים , היתה חשיפתה הראשונה של הבירה שהכנתי במו ידיי - הגעתי לעצמאות גם בתחום ייצור הבירה ...
לנושא הכנת בירה ביתית נחשפתי לפני כשנתיים בשיחה עם חבר טוב , וכחובב בירה ותהליכי ייצור כאחד עניין אותי הנושא עד מאד. לאחר שהכנתי עם החבר האמור בירה בביתו וראיתי איך מדובר בתהליך פשוט ( יחסית כמובן...) קניתי לפני כחודשיים את הציוד הדרוש להכנה שוטפת של כ 20 ליטר בירה בכל מחזור - ולראשונה , טעמו ושיבחו אותה החבר'ה אמש.
סוג הבירות האהוב עליי הוא בירת חיטה ויינשטפן - שהיא , אגב , הבירה העתיקה ביותר המיוצרת עד היום משנת 1040 , עת יוצרה ע"י נזירים באירופה בטעמה המקורי - ולכן גם הייצור שלי אמור לחקות את טעמה המורכב .
התהליך הוא קצר יחסית בזמן , אך בשל היותו תהליך ביוכימי ( תסיסת שמרים ) יש להקפיד מאד גם על טמפרטורות נכונות , וגם על סטריליזציה ונקיון של כל הכלים והאביזרים הקשורים בהכנת הבירה - ממיכל התסיסה , דרך המים בהם משתמשים לתהליך, דרך מדחום להגעה לתחום טמפרטורות מדוייק , הידרומטר, חומרי חיטוי , לתת , כישות , טעם וכיו"ב - ולאחר התהליך סגירה ותסיסה במשך כ 3 שבועות ( בקיץ ) והבירה מוכנה למזיגה לבקבוקים ופיקוק - והכל במכשור ועלות סבירים מאד המאפשרים נגישות לנושא לכל אדם.
הבעיה הגדולה ביותר באופן יחסי - השגת בקבוקי בירה בכמות המאפשרת מזיגה של 20 ליטר ופיקוקם - מדובר ב 60 בקבוקי 1/3 ליטר או ב 40 בקבוקי 1/2 ליטר - מאתמול , החבר'ה יודעים שיש בשביל מי לאסוף, אם כי העבודה גם כוללת ניקוי הבקבוקים האמורים וגם סטריליזציה לפני שממלאים ומבקבקים אותם.
הייתי עד עכשיו מאד טכני - אבל באמת שיצאה אחלה בירה שבעולם , ותחביב שכל אחד יכול לעסוק בו ולהעשיר את סביבתו בכייף - כל מי רוצה להכנס לעולם הזה לבטח לא יופתע שיש מספר גורמים בארץ המתעסקים בנושא ומאפשרים לחובבים את הפעילות הזאת - הקלידו "בירה ביתית" ב GOOGLE - ונרים כוס לחיים...

אסיים באימרת השבוע:
"שני דברים אני שונא: בירה חמה ונשים קרות" ( וינסטון צ'רצ'יל )