חלק מאלמנט של החיים הטובים מבחינתי הינו שתיה של משקאות אלהוליים , בדגש על בירה - האהובה עלי במיוחד.
לפני כ 3 שנים הכניס אותי חבר לעולם הקסום של הכנת בירה בבית. להפתעתי , אין זה מסובך כל כך , ואפילו לא יקר באופן יחסי - ערכה להכנת כמות של 20 ליטר בבית עולה כ 600 ש"ח , ועלות שוטפת של חומרים להכנת אותם 20 ליטר בירה ביא כ 200 ש"ח - דהיינו , עלות שוטפת של ליטר בירה מייצור ביתי , היא כ 11 ש"ח - כאשר עלות במסעדה / פאב של חצי ליטר של בירה מקבילה הוא בארץ , עם המיסוי המטורף , היא כ 30 ש"ח - וזאת , מבלי שהזכרנו את הטעם העשיר ( אני מעדיף בירות חיטה לא מסוננות ) והכייף האדיר בהכנה , במעקב , בביקבוק - ובכייף עם החברים...
הבוקר סיימתי בישול של תירוש ( זהו השם ) בירת חיטה ( "ויינשטפן" ו"הוגרדן" הינם מותגים ותיקים וידועים בתחום הזה , ואליהם אני מנסה להידמות בהיותם אילן גבוה מאד...) - תהליך מורכב הנמשך כשעה וחצי , שלאחריו מוכנס התירוש לתסיסה לחבית התסיסה האטומה ( פח צבע שעבר הסבה... ) למשך כ 7-10 ימים ( קצר יותר בקיץ בשל הטמפרטורה הגבוהה ) ומעקב יום יומי אחרי נתוני התירוש , עד אשר טעמו והנתונים הנוספים ( צפיפות הבירה כנוזל צריכה להגיע לפרמטרים מסויימים המשקפים את רמת האלכוהול ) - ואחרי שתבשיל כנדרש , תבוקבק בבית בבקבוקים מיוחדים.
כייף בעשייה - ועוד יותר כייף בשתייה...
מאחל לכל 9 קוראיי שבת שלום ושבוע מלא אור...
אסיים באימרת השבוע
"בירה היא ההמצאה הגדולה ביותר של האדם, בלי צל של ספק. כן, גם הגלגל הוא המצאה לא רעה בכלל, אבל הגלגל לא הולך עם פיצה טוב כמו בירה" ( דייב בארי )