לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


ביום בהיר אחד עזבתי תפקיד בכיר בחברה פיננסית ידועה וגם נפרדתי מכלבי האהוב לאחר 12 שנה - ההתמודדות עם משבר גיל הארבעים התחילה ברגע זה - וכך גם הבלוג...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2016    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2016

"חומות של תקווה" - בירת ח.ש.ת


מכל העומס מסביב , העבודה הלוחצת , ההכנות לבר המצווה המתקרבת של האפרוח הצעיר , הייתי חייב , לעצמי ולחברים , הכנת סדרה נוספת של "בירת ח.ש.ת" ...

 

הכנת בירה ביתית היא תחביב שאינו מסובך במיוחד וכולל 3 שלבים:

 

1) בישול - בישול חומרי הגלם השונים ( לתת / כשות / סוכרים וכיו"ב ) ואח"כ ערבוב וקירור איטי עם הוספת חומרי טעם שונים ( דבש / קינמון /גרגרי כוסברה כתושים / קליפות תפוז וכיו"ב ) עד להגעה לטמפרטורה של כ 30 מעלות צלסיוס בה מוסיפים את השמרים ואוטמים את המיכל עם נשם ייעודי.

 

2) תסיסה ראשונה - במיכל התסיסה , שרצוי לשמור אותו בטמפרטורה קרירה ( בודאי בקיץ ) , ומדידה יום יומית של הצפיפות הסגולית של הנוזל , שכאשר מתייצבת בערך של 1.010 גרם למילי ליטר - תהליך התסיסה הסתיים - לוקח כשבוע בקיץ , וכ 12 יום בחורף.

 

3) ביקבוק - מתחיל בסינון הנוזל היוצא ממיכל התסיסה למיכל נקי , שממנו ממלאים מיכל נוסף , מוסיפים לצורך תסיסה משנית שתתבצע בתוך הבקבוק , סוכר ענבים , וממלאים בקבוקים מחוטאים בתמיסה ומבקבקים עם מכשיר ייעודי - כל הבקבוקים מאופסנים במיכל אטום למשך כשבוע , ואז ניתן להעבירם למקרר לשתיה - הם יחזיקו מעמד כ 3 חודשים , פחות מבירה מסחרית מפוסטרת , אבל כל סדרה כזו , של 20 ליטר בירה ( כ 40 בקבוקים של חצי ליטר ) נגמרת הרבה לפני המועד בעזרת החברים שכל כך אוהבים את הבירה הזאת...

 

 



1) בישול הבירה והמרכיבים השונים



2) קירור התמיסה ( כולל ע"י הוספת קרח ) והוספת חומרי תבלון עד ל 30 מעלות



3) לאחר הוספת השמרים היעודיים - בדיקת צפיפות סגולית של התמיסה עם הידרומטר - צריכה להיות 1.060 גרם למילי ליטר.



4) מיכל אטום עם נשם ייעודי שמאפשר ללחץ הגזים הנוצר מהתסיסה לצאת בלי לפתוח את המיכל



5) קירור תהליך התסיסה ע"י שימוש ב"מקרר" קל קר עם קרחונים המוחלפים פעמיים ביום - חיוני בקיץ הישראלי



6) בדיקה יומית של צפיפות סגולית - כאן באמצע התהליך - 1.030 גרם למילי ליטר



7) העברת התמיסה ממיכל התסיסה למיכל נקי



8) סינון התמיסה ממיכל התסיסה ע"י מסנן ייעודי ( אילתור שלי מנפת קמח )



9) ביקבוק בקבוק מלא עם פוקק ייעודי



10) ריכוז הבקבוקים לתסיסה משנית ב"מקרר" הקל קר עם קרחונים המוחלפים פעמיים ביום



11) ה"מקרר" במצב סגור - עוד שבוע לשתיית הבירה !

 

בסה"כ תחביב נעים , וכאשר מתמחים בו , כל העבודה המושקעת בייצור 20 ליטר בירה , הכוללת את השלבים שתוארו ונקיונות הכרחיים , נאמדת ב 4 שעות של כייף , יכולה להתבצע גם בדירה קטנה - ואין תחליף לטעם בירת החיטה שלי...

 

אסיים באימרת השבוע:

 

"לחיי האלכוהול ! לילות שאף פעם לא תזכור , עם החברים שלעולם לא תשכח" ( חומות של תקווה )

נכתב על ידי , 4/7/2016 18:32   בקטגוריות COACHING, בריאות, יצירתיות, משפחה, פרוייקטים, תחביבים, אהבה ויחסים, אופטימי, אינטרנט, עבודה, שחרור קיטור  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של The Shawshank Redemption ב-22/7/2016 09:06



Avatarכינוי: 

בן: 59

תמונה




50,348
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , עבודה , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לThe Shawshank Redemption אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על The Shawshank Redemption ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)