כפי שכבר עלה בבלוג זה , אני נוהג לבשל בירה ביתית מדי כמה חודשים לתצרוכת עצמית ושל חברים.
תהליך הייצור הוא פשוט למדי , וניתן לביצוע אפילו בדירה קטנה - בישול והרתחה של מגוון החומרים לרכז הבירה ( פטנט רשום שלי ...) , הכנסתם עםמים וקרח עד לטמפרטורה של כ 30 מעלות למיכל תסיסה מיוחד עם תוספת של שמרים מיוחדים ואטימה הרמטית של המיכל הזה עם נשם ( שסתום חד כיווני ) אשר מאפשר יציאת הגזים הנוצרים בתהליך התסיסה ללא פגיעה באטימת המיכל , אותו אני מאחסן בסביבה קרירה ( מקרר ייעודי ).
אחרי כיומיים בודקים את צפיפות הבירה עם הידרומטר , וכאשר היא מתייצבת , לאחר כשבוע ( תלוי בעונות השנה - בקיץ התהליך הוא המהיר ביותר עקב החום ) , מסננים את התמיסה פעמיים עם פילטר , מוסיפים לה סוכר טבעי ( סוכר ענבים ) , ומבקבקים בקבוקים שעברו תהליך סטריליזציה כך שתסיסה שניה מתבצעת בבקבוקים שבוקבקו - כ 40 בקבוקים של חצי ליטר , אשר לאחר שבוע של "יישון" בסביבה מקוררת - ראויים לשתייה.
בסה"כ מדובר , לאחר התמחות בנושא , בכ 3 שעות עבודה בסה"כ לכל התהליך של ייצור / התססה / סינון / ביקבוק הבירה - בתהליך פשוט שלכל חובבי ההסטוריה אציין כי בוצע לראשונה , בצורה דומה , במצרים לפני... 5,000 שנה.
מה זאת אומרת ראויים לשתייה ? בכל פעם שאני מדווח לסביבה על הכנת מחזור נוסף של בירה ביתית , לרבות ברשת החברתית , מגיעות מיד בקשות נואשות לבירה הזאת , והביקוש עולה בהרבה על ההיצע הקטן - מה שבתור כלכלן מצביע שניתן לדרוש כל מחיר על הבירה הזאת , דבר שכרגע אינני עושה - הבירה מגיעה למפגשים עם חברים / עמיתים לעבודה / משפחה ובשל הכמות המזערית מסתיימת תוך כחודש לכל היותר , אבל מחשבה עתידית לגבי תעסוקה לשעות הפנאי המועטות כשאהיה בפנסיה ...
מאחל לכם שבת אור - ואם שותים , לא נוהגים...
אסיים באימרת השבוע:
"ראש ממשלה גרמני חושב כשהוא שותה בירה, ראש ממשלה צרפתי חושב כשהוא אוכל, ראש ממשלה בריטי חושב כשהוא מעשן מקטרת, ראש ממשלה ישראלי חושב אחרי שהוא עושה" ( אורי סלע )