בליל הסדר אכלתי שלוש מנות של געפילטע פיש. רק אני ידעתי למה. הרי זאת רק המנה הראשונה וכל הארוחה עדיין לפנינו. ונכון שהמנה טעימה מאד, אבל אם אוכל שלוש קציצות לא ישאר לי מקום למנות הבאות. מילא שתיים, אבל שלוש? כל שנה הסיפור הזה היה חוזר על עצמו. למרות כל הטיעונים המשכנעים, עמר לא ויתר ואכל שלוש קציצות. המתכון שעובר במשפחה פשוט טעים. השנה אכלתי שלוש קציצות.
התערובת לקציצות:
ק"ג קרפיון טחון, אפשר טחון פעמיים
שתי ביצים
שני בצלים בינוניים מגורדים או קצוצים דק
שני גזרים מגורדים דק
חצי כוס קמח מצה
כפית סוכר (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם (מותר לטעום מעט מהתערובת).
לציר הבישול:
שני בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
שני גזרים חתוכים לטבעות
מלח, פלפל, כפית סוכר
ההכנה:
מערבבים היטב את כל החמרים לתערובת. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים בסיר רחב ושטוח מלא במים קרים עד כדי כסוי הקציצות יחד עם הירקות לבישול ומעט מלח ופלפל (ואפשר גם מעט סוכר).
אם קונים גם את ראשי הדגים, להוסיף גם אותם. אם אף אחד לא אוכל אותם אפשר לתת לחתול.
מרתיחים, ומבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה לפחות שעה. אם הדגים טחונים פעם אחת, לבשל לפחות שעתיים כדי שכל פיסות העצם יתרככו. לטעום ולבדוק.
בגמר הבישול, לפני העברה לקופסא או כלי להגשה, להניח את הקציצות על צלחת שטוחה למשך כדקה. כך יופרשו ממנה עודפי הנוזלים והיא לא תצא רכה.
להגיש קר, מקושטים בטבעת גזר, עם חזרת חריפה.
אם אמצתם את המתכון, או העברת הלאה, תזכרו שזה המתכון של עמר.
ואמא של עמר, כשקראה מה שכתבתי, אמרה שהוא היה אוכל יותר משלוש. והיא יודעת.