(ליד כל * יש קישור למרשם )
לפני שהכרתי את ללי בנערותי ארוחות ערב שבת היו משהו שלא ממש הכרתי
אמא תמיד הייתה מכינה משהו, אבל מכיוון שאסור הרבה מלח
ואסור יותר מידיי אז הארוחות היו צנועות. ולא חלילה שאני מתלוננת.
עדיין כשאני באה אל בית אמא, אני מתענגת על ה*חצילים הרומניים שהיא מכינה
וכשהיא מכינה *מרק בורשט (מסלק אדום)או *צ'ורבה אז חבל"ז בכלל יש הרבה מטעמים
שיאמרו לזכותה שאני אוהבת אותם על-אף שהיא מכינה אותם פחות מתובלים
מימה שמכינים בד"כ ודווקא בגלל זה הטעם עדין ומיוחד (למי שרגיל לתיבלון
רב, זה נחשב לטפל) אבל לי זה טעים!!!
ברגע שנכנסתי לביתו של ללי ולארוחות השבת, השתנה משהו ביחסי אליהם.
אימו של ללי הייתה מכינה ארוחות שבת משהו!!!...ומטבחה עשיר בטעמים רבים:
גורמה צרפתי מעולה , פיצות שהאטלקים רק חולמים, אוכל סיני ואפילו גפילטע מעולה (בפסח)
וכמובן האוכל מבית אימא, המרוקאי, שהוא אוכל עשיר בטעמים... ואפשר לומר שאני
"התמרקתי" בטעמי (מהמילה מרוקו) והתחלתי לאהוב יותר אוכל מתובל ופיקנטי.
כפי שכבר אמרתי ללי בשלן ממולח, אפשר לומר שירש זאת מאמא, אולי, או פשוט משום שהוא אוהב את המטבח.
תחילה בצעירותנו כשנישאנו דווקא דיי השתדלתי, ניהלתי מחברת, לקחתי מרשמים של מטעמים
מאימו ואחותו, ניסיתי, הנדסתי פרויקטים של בישולים שחבל"ז, אבל ללי היה בא הבייתה
והיה רואה שאני מהנדסת יותר מידיי ושבאמת חבל על הזמן... אז הוא מה שנקרא בעדינות העיף אותי מהמטבח!
אני יכולה לגלות סוד... אני יותר אוהבת את מטעמיו מאשר את מטעמי אימו הוא פשוט שיבח את המטעמים!!!
הנה התפריט (לדוגמה) שהיה בארוחת ערב שבת
מנה ראשונה:
מנת דגים מבושלים, הדגים היו דניס ונסיכת הנילוס* ברוטב מרוקאי
מנה שנייה:
עוף בסילאן (*דבש תמרים)
בתוספת שעועית ירוקה מבושלת
וכמובן סלטים שהכין:
*סלט "מטבוחה"
* סלט חומוס גרגרים
*חצילים מטגנים עם רוטב
ועוד...
אני הייתי אחראית על קינוח פרווה,
אז קניתי שתי קופסאות של ליפתן פירות ואננס
נכון יצרתית....
הבטחתי ללאלי מתכון לא מסובך של העוף והסילאן
אז ראשית לגבי הסילאן – את ה *סילאן אנחנו אוהבים לקנות כשאנחנו מטיילים בקיבוץ חצר כנרת
צילמתי שם פעם (קישור) אחלה מוצרים יש להם! אני אוהבת לקנות שם ריבות וללי כמובן רטבים
(עשיתי להם פרסומת)
מתכון עוף בסילאן / ללי שלי
מצרכים
6 כרעיים של עוף
חצי כוס סילאן
מעט רוטב ברביקיו
5 שיני שום
מעט רוטב סויה
מלח, פלפל כמובן
אופן ההכנה
עושים מסאז' יפה לעוף עם הרוטב
ומשרים אותו בבלילה למשך לילה במקרר
לקראת הארוחה מניחים את הכרעיים בתבנית
לצד ירקות אדמה, תפו"א בצל וגזר למשל
עם הבלילה מעל...כמובן.
עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות
במשך שעה ורבע, מורדים את נייר הכסף
ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה לשם השחמה .
העוף יוצא יאמי!!!!
אוי איך שכחתי לציין? אני אוהבת לאכול!!!
מי שעדיין מעוניין להצטרף לפרוייקט... אני אוהב/ת ל... בבקשה.
אשמח מאוד
DAF