1/2008
סחינה של שבת :-)
יום שישבת היה קרררררררררררר , החלטנו להתפנק, ולא לצאת,
ללי החליט לעשות חמין, או ליתר דיוק "סחינה" מרוקאית, זהו מרשם מבית אמא שלו
אבל כשללי שלי עושה "סחינה", יש לזה טעם של עוד! (כבר ציינתי שהוא הבשלן!)
ביום שישי יצא הבן הגדול לסמינר על שפת הכנרת, אז הבנדוד הקטן הוזמן לישון אצלנו
ולצהריים הוזמנה כבר כל המשפחה.
פרגון גדול ללי שלי זה היה מזה טעים!
מבחינתי שווה לפרגן לו פוסט!
סחינה/ ללי שלי
חומרים: 250 גר' חומוס מושרה בשר מס' 8 (שריר) גידים, קישקע, רגל של פרה תפוחי אדמה קטנים וקלופים ביצים.
2 ראשי שום שלמים 2 בצלים בנונים שלמים 2 תמרים מגולענים.
תבלינים לפי הטעם,
כורכום, כמון, אבקת מרק עוף. 3/4 כוס שמן מלח ופלפל.
אופן ההכנה: שמים את החומרים בסיר המתאים לשהיית לילה בתנור
ועל פי הסדר הבא: חומוס בתחתית הסיר, מעל שמים את
רצועות הבצל וכל סוגי הבשר הרצויים חוץ מהקישקע
(שאותו עוטפים בנייר כסף ומניחים בסוף מלמעלה).
מעל שמים את תפוחי האדמה ואת ראשי השום והביצים,
את התמרים וכל התבלינים.
ממלאים את הסיר במים עד לגובה הביצים
ומוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש
לחצי שעה ואז מעבירים לתנור מחומם
מראש על תוכנית שבת או על 120 מעלות . בתוכנית התנור הרגילה אפיה עליון/תחתון.
(ללא טורבו) ומחכים כל הלילה עם הניחוחות המעוררים תאבון...
עד.... ליום שבת בצהריים.
בתאבון!
אחחח עונג שבת...
אויש... שכחתי לשאול אותו על האורז כתוספת שחבל"ז...
מבטיחה בפוסט הבא.
שבוע 28
גם עם ארוחת ה"סחינה" הורדתי השבוע 500גר'
הופתעתי !
ועוד משהו יפה ומלא אהבה לשנה החדשה
שבוע טוב!
|