....אביב הגיע...פסח בא...
יש משהו בפסח שמסמל התחלה חדשה
יציאה מעבדות לחירות, הרי אומרים שניסן הוא גם בעצם ראש השנה.
לא השקעתי יותר מידיי מאמץ השנה בניקיונות לקראת החג הריי אני לא מארחת...
ויש המון עבודה, ואני חוזרת מותשת (עבדות שכזו)...
ובכל זאת זו עבורי גם מעין התחלה חדשה....דפי עם מלתחה חדשה....צרה יותר.
שבוע 42
(אפילו שלא ירדתי השבוע) אפילו לא גרם...
חושבת איך לעבור את החג הזה בשלום וללא עלייה קריטית במשקל....
מרשם שקבלתי בקבוצה..
לזניית מצות
(חומרים ל10 מנות)
5 מצות
מלח (לפי הטעם)
קורט אבקת מרק
1/2 ק"ג בשר מבושל, קצוץ או טחון
1 ביצה
1 כף קמח מצה
1 קוביית מרק עוף, מפוררת
1 כפית שום (כתוש)
פלפל שחור, פפריקה מתוקה (תבלון לפי הטעם)
1 עגבנייה פרוסה
לציפוי
1 , ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
מערבבים בקערה את המלח עם אבקת המרק ועם כוס מים, ומרטיבים את המצות בתערובת.
עורכים מחצית מהמצות בתחתית התבנית המשומנת.
מערבבים בקערה את הבשר עם הביצה, קמח המצה, קוביית המרק, השום, הפלפל והפפריקה,
ושוטחים את התערובת על המצות. מכסים במצות הנותרות, ומכסים את שכבת המצות העליונה בפרוסות העגבנייה.
להכנת הרוטב: מערבבים יחד בספל את רסק העגבניות,
המים, קוביית המרק, מעט סוכר וציפורן, ויוצקים על הלזניה.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שהרוטב נספג
לבסוף יוצקים על הלזניה את הביצה הטרופה, ואופים עד שהציפוי משחים.
להשתמש בתבנית מלבנית בינונית, המשומנת בתרסיס שמן (פחות שמן)
כל מנה מכילה כ- 160 קלוריות....
עוד לא ניסיתי ...אבל נשמע מבטיח 
אני מאחלת לכולם חג שמח
וחופש.... (אני עובדת
)
לפחות ביום ראשון! 

DAF
* אתר שימושי לפסח
