לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

השקט שנשאר...


צללתי לתוך החיים וגיליתי קצת על עצמי וסביבתי... אני לא יודעת מה יהיה הלאה ומה עומד לפניי, מחכה שהחיים יסחפו אותי פנימה.

כינוי:  Outsider Tutit

בת: 37

תמונה



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2009    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2009

הספרים המומליצים שלי


אז יש לי פה רשימה של הספרים שאני הכי אוהבת, ואני באתר אחר רושמת את דעתי על כל ספר שקראתי, אז אני מעתיקה לפה את הרשומות של הדעות שלי על הספרים המומלצים ברשימה שלי. והנה הם:

 

שם הספר: שומרת אחותי

שם המחבר: ג'ודי פיקו

 על הספר: אנה היא נערה רגילה, מלבד עובדה אחת ההופכת את יחסיה עם משפחתה לטעונים רגשית: הוריה הולידו אותה רק כדי שאחותה הגדולה, קייט, תוכל להילחם בלוקמיה שלה. אנה באה לעולם לאחר אבחון גנטי לצורך תרומת מוח עצמות עבור קייט. בגיל 13, כמו רוב המתבגרים, היא מתחילה לשאול את עצמה מי היא באמת, שכן תמיד הוגדרה ביחס לאחותה. כך היא מקבלת החלטה שאולי אין להעלותה על הדעת, החלטה שתקרע את משפחתה לגזרים ושעלולה להיות הרת-אסון לאחות שהיא אוהבת.

 

 קצת על הסיפור: אנה תובעת זכויות רפואיות מהוריה, והמטרה היא כמובן להפסיק את התרומות לאחותה. השאלה הנשאלת היא האם היא תמשיך לתרום כשתקבל את הזכויות, אם תקבל, ומה יקרה לאחותה במקרה ולא תתרום. ומעבר לכך - על הורות טובה, חינוך והרבה אהבה.

 

 המלצה: לאהובי דרמה - מומלץ ביותר. אני אישית סיימתי את הספר בהרגשה שמיצו את הספר עד תומו, שלא הייתי מוסיפה מילה ולא גורעת מילה. ספר סוחף, מרגש, ובאמת גורם לך להתלבטות של מה היית עושה אם היית במצבה. בהחלט נכנס לTOP 5 שלי

 

שם הספר: אשתו של הנוסע בזמן

שם המחבר: אודרי ניפנגר

 

על הספר: כשהנרי פוגש לראשונה את קלייר, הוא בן 28 והיא בת 20. הנרי הוא ספרן הרפתקני; קלייר היא סטודנטית יפה לאמנות. הנרי מעולם לא פגש את קלייר קודם לכן; קלייר מכירה את הנרי מאז היתה בת 6.

 

קצת על הסיפור: הנרי הוא בחור שאינו שולט על הימצאותו במקום ובזמן אחד, עם כך הוא גם לא יכול להחליט מתי והיכן ימצא בזמן אחר. הנרי מטייל בזמן כ50 שנה קדימה וכ50 שנה אחורה בחייו.אבל הבעייה האמיתית היא שהוא מגיע לאן שמגיע -עירום כביום היוולדו, ורעב. כשהנרי היה בן 38, הוא נפגש לראשונה עם קלייר בת ה6, הוא ניפגש איתה עוד עשרות פעמים מגילאים שונים, אך תמיד בגילאי 38+. קלייר גדלה כשהנרי היה ברקע חייה, היא תמיד יודעת מתי הוא יגיע. היא תמיד סיפקה לו בגדים ואוכל, אך גם ידעה מתי יהיה הפעם האחרונה שהוא ייפגש איתה בעברו. יגיע יום וקלייר תפגוש את הנרי בהווה שלו ובהווה שלה, אך היא תכיר אותו מגיל 6, והוא - הוא לא יזהה אותה כלל.

 

 המלצה: ספר מוצלח במיוחד! מרגש, מעניין. אתה בחיים לא יודע למה לצפות בפרק הבא, ובכל יום אתה מגלה על 2 הדמויות העיקריות דברים נוספים. לקח לי 3 ימים לקרוא אותו מרוב מתח. הוא מומלץ במיוחד.

 

 ספויילר: הסוף לא טוב במיוחד, לא לצפות לסוף מעולה. אבל עדיין שווה קריאה

 

שם הספר: בלי לומר שלום

 שם המחבר: לינווד ברקלי

 

 על הספר(על הכריכה מאחור): אחרי לילה פרוע של שתייה מתעוררת סינתיה ביג בת ה-14 עם כאב ראש נוראי. בליל אמש היא רבה עם אביה, והיא חוששת שזה מה שמחכה לה גם היום. אולם הבית דומם לגמרי. הוריה ואחיה אינם נמצאים בשום מקום. גם מכוניותיהם נעלמו. סינתיה תוהה אם הוריה החליטו להעניש אותה בגלל התנהגותה הסוררת, וממשיכה לחפש אחריהם. לאחר כמה ימים, כשאנשי המשטרה המקומית מרימים ידיים ומודים שאין להם מושג מה קרה לבני משפחתה, סינתיה עוברת לגור בבית דודתה וממשיכה בחייה, ללא שמץ של מושג מדוע נטשה אותה משפחתה בלי לומר שלום. עשרים וחמש שנים לאחר מכן סינתיה, בעלה המורה טרנס ארצ’ר ובתם בת השמונה מתגוררים במילפורד, קונטיקט, לא הרחק מבית ילדותה. על אף הזמן הרב שחלף, סינתיה רדופה עדיין על ידי היעלמות בני משפחתה. למרות התנגדותו של בעלה, היא מחליטה להשתתף בתכנית תחקירים טלוויזיונית, בתקווה שמישהו מצופי התוכנית יוכל למסור מידע שישפוך אור על היעלמותם המסתורית של בני משפחתה. שיחת טלפון מסתורית גורמת לסינתיה להאמין שייתכן שאביה עדיין בחיים, אבל טרנס, שהתנגד להשתתפותה בתכנית מלכתחילה, מודאג. התנהגותה של סינתיה מוזרה, ודברים משונים מתרחשים בביתם. נדמה שמישהו משחק באכזריות ברגשותיה של אשתו, ונדמה גם שלבני המשפחה שנעלמו היו סודות אפלים, שעליהם לא ידעה דבר.

 

 

 קצת על הסיפור: התחלת הסיפור נותנת קצת רקע להכרות שבין טרי ארצ'ר לבין סינתיה ביג -שמתחתנת עימו. ומעט על ההעלמות מהדרך שטרי וסינתיה יודעים עלייה. הסיפור מובא רובו מהצד של טרי ארצ'ר, ובעצם על הדרך שלו לנסות לגלות מה קרה למשפחתה ולעזור לאישתו להתמודד עם המכה שנפלה עליהם. הדברים מסתבכים לאחר שסינתיה מופיעה בתוכנית טלוויזיה ומנסה לגלות דרכה מה קרה למשפחתה, טלפונים, אימלים ומכתבים מתחילים להגיע שמערערים את המשפחה כולה.

 

 

המלצה: התחלתי את הספר אתמול בלילה - ומהרגע שהתחלתי לא הצלחתי להוריד ממנו את הידיים עד שסיימתי אותו - לא ישנתי כל הלילה וקראתי את כולו עד המילה האחרונה שבו. ספר מרתק. מותח, הכתיבה סוחפת והעלילה המתפתלת לא משאירה מקום לספק - הוא ספר טוב. ואני ממליצה מאוד. אפילו הסוף לא אכזב קריאה נעימה! .

 

שם הספר: עולם הסוף

 שם המחבר: אופיר טושה גפלה

 

על הספר: בן מנדלסון הוא סופ-ר, אדם המתמחה בכתיבת סופים בעבור יוצרים שאינם מסוגלים להביא את עבודתם לכדי גמירה. חמישה עשר חודשים לאחר מותה של מריאן, אשתו, בתאונה מחרידה הוא מחליט לשים קץ לחייו בעולם הזה ולצאת למשימה אורפיאית - מסע חיפוש אחריה ברחבי העולם האחר, עולם שהוא הגרסה החילונית של החיים לאחר המוות, עולם שנאספו אליו כל מתי העולם הזה, מאחרון האלמונים ועד ענקי היוצרים דוגמת שייקספיר, מוצרט ואורסון ולס. אולם נדמה שמריאן איננה שם, אלא שדווקא בתל אביב, בעולם שבן הותיר מאחוריו. בצר לו הוא פונה לבלש פרטי לא שגרתי ומבקש ממנו להתחקות על עקבותיה. התאבדותו של בן וחיפושיו אחר אשתו מציתים בשני העולמות שרשרת של מאורעות שמעורבים בהם בני משפחתו של בן, משפחתה העלומה של מריאן, סיפורי אהבה רבים ומגוונים וסודותיו של העולם האחר.

 

קצת על הסיפור: כשתשאלו אנשים מה הם חושבים שיש בעולם הבא ואם יש, תקבלו תשובות מגוונות, אבל לא תשובה כל כך מפורטת כמו שאופיר טושה גפלה מביא. הוא נותן לנו מראה על העולם, על איך הוא פועל, מי מפעיל אותו, איך האנשים נראים, לאיפה מגיעים אנשים בתרדמת, איך הם חוזרים, איך מסודרים המגורים, לאיפה הולכים החוטאים, ומה קורה עם עוברים לאחר הפלה. יש שם תשובות לכל שאלה שיש לכם. והדרך שבא מובא הסיפור מרטיטה.

 

המלצה: הספר כתוב בצורה יפה, מעניינת. לפעמים הרגשתי שזה יותר מידי ושאני חייבת לעצור קצת, לתת לעצמי זמן לנוח ממנו. אבל בגלל הסקרנות המשכתי לקרוא. זה ספר טוב, אבל הדרך שהוא מציג את העולם ש-ל-פ-נ-י המוות מעציבה אותי. קצת הורס את משמעות החיים. חוץ מזה, שלטעמי? הסוף לא משהו. אבל, הוא בהחלט אחלה נושא שיחה =] בקיצור -מומלץ.

 

 

אז זה הממולצים שלי.

יתווספו לכאן עוד בעתיד :)

 

קריאה נעימה !!

תות

נכתב על ידי Outsider Tutit , 25/9/2009 14:24  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




4,191
הבלוג משוייך לקטגוריות: מתוסבכים , גאווה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לOutsider Tutit אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Outsider Tutit ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)