נראה שאנשים זקוקים למדד חיצוני שיודיע על פופולאריות הבלוג שלהם. נראה כי למרבית הבלוגרים לא אכפת אילו תגובות הם קיבלו אלא מה כמותן.
רבים שופטים את פופולאריות הבלוג על פי המספר הרשום בתחתית הבלוג. אין הוא מעיד על הפופולאריות ובעיקר לא על טיב הבלוג. בלוגרים בהם מספר כניסות רב הם לרוב בלוגי "חברים" בהם קוראים רק חברי הבלוגר ומסתכלים בתמונות שלהם עם חבריהם בפוזות "מחורפנות".
ובכל זאת הבלוגרים כאן זקוקים לאישור חיצוני לכך שהבלוג שלהם טוב, והם מחפשים אותו במקום הלא-נכון ומשיגים אותו בדרך הלא-נכונה. הקפצות.
כמות כניסות גדולה יותר בשל הקפצות או "כותרות צומי" מעידה אף פחות על טיב הבלוג. גם לא לינקים מוסווים להצבעות באינטראייטינג וכו'. לו היתה לי כמות כניסות גדולה לא הייתי יכולה לחוש גאה בה כיוון שלא השגתי אותה בצדק ואין בה בכדי להעיד כי אנשים אוהבים ונהנים מהבלוג שלי. אם הייתי מגיעה למצב כזה, הייתי מתאכזבת שהתחלתי להקפיץ. הייתי מעדיפה להרוויח את הכניסות ביושר, בגלל תכנים מעניינים, להביט בצד שמאל התחתון של הבלוג שלי ולומר לעצמי "תראי מה השגת!"
הקפצות, בנוסף, הן מעגל קסמים. בלוגרים רבים מעדכנים את הבלוג בתכנים ריקניים ("מזמן לא עדכנתי אז סתם עדכון טוב ביי") ואלו גורמים לכך שכל פוסט ישהה זמן מועט ברשימת הבלוגים שהתעדכנו. אי לכך רבים רוצים להאריך את שהות הפוסט שלהם שם ומקפיצים. ההקפצות הרבות מאיצות עוד יותר את קצב התחלפות הפוסטים ברשימה, מה שגורם להקפצות נוספות... זה לא נגמר. הדרך היחידה היא פשוט להפסיק. פשוט להפסיק להקפיץ. כמו מרוץ החימוש - יש דברים שאפשר להפסיק רק בבום.
אז די, חבר'ה. אני יכולה לומר בגאווה שמעולם לא הקפצתי - הביטו בתחתית הבלוג שלי. כל זה בלי הקפצות. אולי תאמרו שזה מעט, אבל אני מהמרת שללא הקפצות, מספר הכניסות שלכם היה נמוך ממנו. לא מאכזב לחשוב שבעצם אתם לא יכולים לדעת עכשיו את מספר הכניסות האמיתי והצודק שלכם?
עריכה: תוספת קטנה. אני חושבת שביטול האפשרות שלא לשלוח למנויים עדכונים תמתן את התופעה. בלוגרים לא ירצו שהמנויים שלהם יקבלו חמישה עדכונים ביום - זו התעללות בתיבת הדוא"ל.